20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Nefes Kredisi başvuru şartları nedir? Nefes kredisi ne kadar başvurular hangi bankalardan yapılacak?

Nefes Kredisi başvuru şartları nedir? Nefes kredisi ne kadar başvurular hangi bankalardan yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan Nefes Kredi Paketi şartları ve detayları belli oldu. Ciro kaybı yaşayan şirketlere dönük ‘Nefes Kredi Paketi' hakkında kritik açıklamalar geldi. Nefes kredisi verecek bankalar da belli oldu. İş dünyası yaptığı açıklamalar ile yeni paketten memnun olduğunu açıkladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Nefes Kredisi başvuru şartları nedir? Nefes kredisi ne kadar başvurular hangi bankalardan yapılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan nefes kredisi şartları ve detayları netleşmeye başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Nefes Kredisi hakkında kritik açıklama geldi. Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerinden etkilenen esnafa katkı sunmak ve KOBİ'lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla '2021 Nefes Kredisi', 10 bankanın katılımıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Kredi Garanti Fonu (KGF) işbirliğinde 1 Haziran itibarıyla uygulamaya alınacak. Nefes Kredisi şartları neler? Nefes Kredisi başvuruları hangi bankadan yapılacak? 

NEFES KREDİSİ GERİ ÖDEMESİ NE ZAMAN?

İşletmelere 6 ay ödemesiz Nefes Kredisi imkanı sağlanacak. Nefes Kredisi 2021 uygulamasında, kredi geri ödemeleri 12 eşit taksitte yapılacak. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ'lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla Nefes Kredisi, 10 bankanın katılımıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Kredi Garanti Fonu (KGF) iş birliğinde 1 Haziran itibarıyla uygulamaya alınacak.

Nefes Kredisi şartları neler

NEFES KREDİSİ HANGİ BANKALAR VERİYOR?

Kredi paketine katılım sağlayan bankaların isimleri de açıklandı.Nefes kredisi veren bankalar şu şekilde sıralanıyor:

Türkiye Halk Bankası AŞ, Türkiye İş Bankası AŞ,TC Ziraat Bankası AŞ, T. Garanti Bankası AŞ, Türkiye Vakıflar Bankası TAO, Akbank T.A.Ş, Yapı ve Kredi Bankası AŞ, Ziraat Katılım Bankası AŞ, Vakıf Katılım Bankası AŞ. Denizbank AŞ, 

NEFES KREDİSİ DETAYLARI BELLİ OLDU

Nefes Kredi Paketi ile yıllık cirosu 10 milyon liranın altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019'a göre yüzde 25 kayıp yaşayan, ticaret, deniz ticaret, sanayi, ticaret ve sanayi odaları veya ticaret borsasına kayıtlı üyelere işletme sermayesi finansman imkanı sağlanacak. 2020 yılı cirosu 1 milyon lirayı aşmayan KOBİ'ler azami 50 bin lira, cirosu 1-10 milyon lira olan KOBİ'ler ise azami 200 bin lira kredi kullanabilecek. TOBB ve oda-borsalar da kaynaklarını bu bankalarda değerlendirerek projeye katkı sunacak.

FAİZİ YÜZDE 17.5

İşletmelere 6 ay ödemesiz dönem imkanı sağlanacak 2021 Nefes Kredisi uygulamasında, kredi geri ödemeleri 12 eşit taksitte yapılacak. Söz konusu uygulamada Hazine destekli KGF kefaleti sağlanacak olup, faiz oranı yıllık yüzde 17,5 olarak belirlendi.

İŞ DÜNYASI YENİ PAKETTEN MEMNUN

* İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç: Nefes kredisinin bu zorlu süreçte katkı sağlayacak. Nefes Kredi Paketi'ni yeni normalleşme etabında işletmelerimizi tünelin sonuna ulaştıracak en sağlam vasıtalardan biri olarak görüyoruz.

* Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: 6 ay boyunca ne anapara ne faiz ödemesi olacak. İnşallah o zamana kadar aşılamanın da etkisiyle işler normale dönecek.

* Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın: İş insanları olarak bu adımlardan çok memnunuz. Krediye başvuracak olan firmaların bunu suiistimal etmemesi ve nefes kredisini amacı dahilinde kullanmaları çok önemli.

* Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir: Kredi, 10 milyon liranın altında cirosu olan firmalara gerçekten nefes aldıracak.

* İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz: Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da iş dünyası, nefes kredisi sayesinde gerçekten nefes alacak.

NEFES KREDİSİ NE KADAR?

Nefes Kredi Paketi ile yıllık cirosu 10 milyon liranın altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019'a göre yüzde 25 kayıp yaşayan, ticaret, deniz ticaret, sanayi, ticaret ve sanayi odaları veya ticaret borsasına kayıtlı üyelere işletme sermayesi finansman imkanı sağlanacak.

Söz konusu uygulamada Hazine destekli KGF kefaleti sağlanacak olup, faiz oranı yıllık yüzde 17,5 olarak belirlendi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şans Topu çekilişi sonuçları açıklandı mı öğren | Şans Topu 26 Mayıs bilet sorgulama ekranı

Şans Topu çekilişi sonuçları açıklandı mı öğren | Şans Topu 26 Mayıs bilet sorgulama ekranı