22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer yakalandı mı? Thodex sahibi Faruk Fatih Özer kimdir, nerede?

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer yakalandı mı? Thodex sahibi Faruk Fatih Özer kimdir, nerede?

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer dolandırıp yakalandı mı? sorusu gündemi sarstı. Kripto para dolandırıcılığıyla ilgili Thodex'in kurucusu olan ve binlerce kişiyi dolandırıp kaçan Faruk Fatih Özer'in Türkiye'den ayrılırken fotoğrafı ortaya çıktı. Peki Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer kimdir? işte son dakika detaylar...

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer yakalandı mı? Thodex sahibi Faruk Fatih Özer kimdir, nerede?

Kripto paralar gündemden düşmüyor. Bu kez korkulan oldu ve Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in yatırımcıları dolandırıp yurt dışına kaçtı. Sosyal medyada büyük ses getiren ve gündeme bomba gibi düşen olay sonrası son dakika gelişmeleri yaşandı. Thodex kurucusu Fatih Özer yakalandı mı? Fatih Özer kimdir? binlerce insan tarafından araştırılıyor. 

SON DAKİKA açıklaması! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: (Thodex'in kurucusu Fatih Özer) "Bizim düşüncemiz Arnavutluk'tadır. Bütün temaslarımız sürüyor. Yan ülkelerde arkadaşlarımız var, herhangi bir ülkeye geçtiği bilgisi yok nerede olduğunu biliyoruz, alacağız."-

FARUK FATİH ÖZER YAKALANDI MI?

Haber Global'in haberine göre; Arnavutluk Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kripto para borsası Thodex'in kurucusu Fatih Özer'in yeri tespit edilerek kaldığı otele operasyon yapıldığını ancak otelden kaçtığı belirtildi.(SON DAKİKA) Faruk Fatih Özer yakalandı mı? Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer gözaltına mı alındı? Kırmızı bültenle mi aranıyor?

FARUK FATİH ÖZER HAKKINDA KIRMIZI BÜLTEN Mİ ÇIKARILDI?

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Arnavutluk'a kaçan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 22.04.2021 tarihi akşam saatlerinde Genel Müdürlüğümüze kırmızı bülten talebinin iletilmesi üzerine İnterpol nezdinde işlemler derhal başlatılmış ve 23.04.2021 tarihi saat 10.00 itibariyle kırmızı bülten çıkarılmıştır" denildi.

SON DAKİKA! MASAK, kripto para borsası Thodex'in Türkiye'deki finansal kuruluşlar nezdindeki hesaplarına dün itibariyle bloke koydu

THODEX KURUCUSU FATİH ÖZER'İN FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI!

Kripto para dolandırıcılığıyla ilgili Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye'den ayrılırken fotoğrafı ortaya çıktı.

Türkiye'de işlem yapan kripto para borsalarından Thodex'te iki gündür işlem yapılamıyor. 391 bin kişinin işlem yaptığı platformun kurucusu Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarlık kripto parayla yurt dışına çıktığı öne sürülmüştü.

Çok sayıda kişinin suç duyurusu üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

Thodex kurucusu Fatih Özer kimdir

Bu arada Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in ise 20 Nisan Salı günü saat 19.50'de Arnavutluk Tiran'a gittiği belirlendi.

Faruk Fatih Özer'in İstanbul Havalimanı'ndan ayrılırken fotoğrafı da ortaya çıktı.

Hukukçular 'Thodex vurgununu' değerlendirdi: Yasal düzenleme yapılması şart

Kripto para borsalarından Thodex'in CEO'su Faruk Fatih Özer yurt dışına kaçtı, geride 391 bin mağdur bıraktı. Yaklaşık 2 milyar dolarla Arnavutluk'un başkenti Tiran'a kaçtığı belirtilen Faruk Fatih Özer hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından

"nitelikli dolandırıcılık" ve "suç örgütü kurmak" suçundan re'sen soruşturma başlatıldı.

Yaşanan gelişme borsada yatırım yapanları endişelendirdi.

"Devlet önlem almalı"

Bundan sonraki süreçte yaşanılacakları değerlendiren

Avukat Kerem Bilen, “Thodex’in sahibinin yurt dışına çıktığıyla ilgili haberler devletin bu konuyla ilgili önlem alması gerektiğini gösteriyor. Thodex’e yatırım yapan 400 bin kişiden söz ediliyor. Çok fazla insan var.

"Yerli ve yabancı yatırımcı kaçar"

Sermaye bu nedenle yurt dışına kaçarsa ülke olarak zarar görürüz. Yabancı ve yerli yatırımcıların Türk borsalarından kaçışına neden olur bu durum. Bu borsaların sağlam temellere oturtulması gerekiyor. Şu anda faaliyette olan iyi kripto para borsalarının da bu durumdan zarar göreceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

FARUK FATİH ÖZER KİMDİR?

Faruk Fatih Özer çalışma hayatına 2007 yılında başladı. 2008 yılında Koineks şirketi ile kripto para borsasında giriş yaptı, 2017 yılının eylül ayı ile beraber Thodex’i kurdu ve Koineks’in mevcut kullanıcıları Thodex’e taşındı. Bir dönem e-ticaret sektöründe de aktif olan Faruk Fatih Özer, ardından yazılım teknolojileriyle ilgilenmeye başladı. Thodex şirketi başta Türkiye olmak üzere Myammar, Azerbaycan ve İngiltere gibi ülkelerde de faaliyet gösteriyordu.

FARUK FATİH ÖZER KAÇTI MI?

Thodex'in kurucusu olan Koinex adlı şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Fatih Özer'in dün akşam saat 18'de İstanbul Havalimanı'ndan yurtdışına çıkış yaptığı tespit edildi. Yapılan açıklamada "Birkaç gündür para transferlerinde sorun yaşandığını Özer'in avukatı bize iletti. Son olarak site tamamen kapatıldı. Mağdurlar arasında panik başladı. Bulundukları illerde cumhuriyet savcılıklarına suç duyuruları yapıyorlar" denildi.

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer

Bir kripto para alım satım platformu olan Thodex'de 400 bin kişinin hesabının bulunduğunu ve bunlardan 391 bininin aktif hesap olduğunu kaydeden Özer, "Borsada aylık 100 milyar liralık yani yaklaşık 12 milyar dolarlık işlem hacmi olduğunu öğrendik. Yaklaşık 2 milyar dolarlık bir paranın buharlaştığını hesaplıyoruz. Bu cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcılık vakası" diye konuştu.

ŞİRKET ORTAKLIK İÇİN 4-5 GÜN SÜRE İSTEDİ

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer, Twitter ve Instagram hesaplarını kapattı. Thodex internet sitesinde ise yeni ortaklık nedeniyle devir işlemi yapılacağı gerekçesiyle kullanıcıların önce 6 saat ardından ise dört-beş gün siteyi kullanamayacakları duyuruldu.

Thodex'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Son 2 yıllık süreçte kripto varlıklara duyulan ilginin artması ve büyük aktörlerin; sektöre dahil olması ile birlikte, borsaların büyümesi ve yeni adımların atması da kaçınılmaz hale gelmiştir. İsmini anlaşma süreci tamamlandığında duyuracağımız; dünya çapında bilinirliği olan banka ve fon şirketleri; uzun süredir şirketimize yatırım yapmak istemekte ve ortaklık teklifinde bulunmaktadır. Sizlere daha iyi hizmet verebilmek adına gelen ortaklık teklifini olumlu değerlendirme kararı alınmıştır. Bu sürecin tamamlanabilmesi için işlemlerin durdurulup; devir sürecinin tamamlanması gerekmektedir. Süreç ise yaklaşık 4-5 iş günü sürecektir. Bu süre zarfında kullanıcılarımıza düzenli olarak bilgilendirme sağlanacaktır.”

391 BİN MAĞDUR PARASINI ALABİLECEK Mİ?

Kripto Para Araştırma Müdürü Helin Çelik'den açıklama: Bunu bir avukatın değerlendirmesi daha uygun olur. Eğer platformdan kaynaklı bir hata bir sıkıntı varsa onu şirketin yaptığı açıklama doğrultusunda çünkü 5 gün bu piyasa için çok uzun bir süre.

Herkes bu sorunun yanıtını merak ediyor! Thodex mağdurları parasını geri alabilecek mi? Uzman isimden dikkat çeken açıklama
Bu 5 günü hemen birden duyurmaları etik olarak ne derecede doğru bu tartışılır. Şu da yapılabilirdi önceden bir süre verilip biz böyle bir geçiş süreci yapacağız belli cüzdanlara aktarabilirsiniz ya da çekebilirsiniz belli bir gün vermek suretiyle seçenekler sunulabilirdi. Bu yatırımcının en doğal hakkıdır sonuçta.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP’li Öztürk, yatırımcıları Silah OSB’ye davet etti

MHP’li Öztürk, yatırımcıları Silah OSB’ye davet etti