05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Ticaret Bakanlığı, lokanta ve restoran işletmelerine 47 milyon TL ceza kesti

Ticaret Bakanlığı, lokanta ve restoran işletmelerine 47 milyon TL ceza kesti

Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucunda, yiyecek ve içecek hizmeti sunan 114 bin 567 firma üzerinde yapılan incelemelerde toplamda 47 milyon 43 bin 348 Türk Lirası tutarında idari para cezası kesildiği açıklandı. Bu denetimlerin amacı, işletmelerin hijyen standartlarına uygun şekilde faaliyet göstermelerini sağlamak ve tüketicilerin sağlığını korumak olarak belirtildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ticaret Bakanlığı, lokanta ve restoran işletmelerine 47 milyon TL ceza kesti
KAYNAK: Demirören Haber Ajansı

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, perakende sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin fiyat etiketleri ve tarife listelerine ilişkin düzenlemelerin, tüketicilerin korunması ve bilgilendirilmesi açısından büyük önem taşıdığı belirtildi. Yönetmelikte yapılan son değişiklikle birlikte, yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerde fiyat listelerinin tüketicilerin kolaylıkla görebileceği yerlere konulması zorunlu hale getirildi.

Denetimlerde Tespit Edilen Aykırılıklar

Yapılan denetimlerde, yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmelerde toplamda 21 bin 659 adet aykırılık tespit edildi ve bu aykırılıklar için 47 milyon 43 bin 348 Türk lirası tutarında idari para cezası kesildi. Ticaret Bakanlığı'nın denetim faaliyetlerinin devam edeceği ve işletmelerin mevzuata uyum sağlaması gerektiği vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bir organize suç örgütü daha çökertildi

Bir organize suç örgütü daha çökertildi