Türkgün Ekonomi Türkiye'de turizm sezonu bayramla birlikte açılıyor

Türkiye'de turizm sezonu bayramla birlikte açılıyor

Ramazan Bayramı'nda Yunan adaları bayrama hazır olacağını için tatilcilerin tercihi yine yurt içi olmaya devam ediyor.

Ramazan Bayramı'nda Yunan adaları bayrama hazır olacağını için tatilcilerin tercihi yine yurt içi olmaya devam ediyor.

KAYNAK: DHA

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) İzmir Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Kıvanç Meriç, Ramazan Bayramı tatilinde iç pazardaki otellerin daha fazla talep gördüğünü belirtti.

Kıvanç Meriç, bu sene turizm sezonunun Türkiye'de bayramla birlikte açıldığını belirterek şöyle konuştu:

Bu dönemde vatandaş daha fazla para harcamak istemediği için Türkiye'de kalmak istiyor. Sezon olarak da Yunan adalarının bayrama hazır olacağını sanmıyorum. Orada sezon nisan sonundan itibaren başlıyor.

"BAYRAMIN NİSANA GELMESİ AVANTAJ"

Ramazan Bayramı'nın bu yıl turizm sektöründe durağan olarak değerlendirilen nisan ayına denk gelmesi, iç turizm hareketliliği açısından avantaj oluşturdu.

Bu yıl 28 Mart-1 Nisan tarihlerindeki Ramazan Bayramı'nda vatandaşların tatilini yurt içinde geçirmesi öngörülüyor.

"BU YIL TALEP YÜZDE 10 DAHA FAZLA"

Bu senenin önümüzdeki birkaç yılın son sezon Ramazan Bayramı olacağını söyleyen TÜRSAB İzmir BTK Başkanı Kıvanç Meriç, "Çünkü bu yıldan sonra Ramazan Bayramı kışa denk gelecek. Bu bayramda iç pazara geçen seneye göre yüzde 10'un üzerinde talep var. Böyle giderse güzel bir sezon geçireceğiz." diye konuştu.

EGE BÖLGESİ REVAÇTA

Bayramda Ege Bölgesi'ne de ciddi bir talep olduğunu dile getiren Meriç, sözlerini şöyle sürdürdü:

Son yıllarda Ege Bölgesi'nin butik otel tarzında daha niş ürünlerle müşterilerine verdiği olanaklar ön planda. Bayram döneminde Antalya, Bodrum, Çeşme, Marmaris'te artış var. Marmaris otelleri bu sene erken açılacak. Genelde sahil bölgelerinde bir artış görüyoruz. Erken rezervasyonun da etkisi var. Erken rezervasyonlar da bu sene güzel talep gördü. Sezon içinde de bunun yayılacağını görüyoruz ve artışların devam edeceğine inanıyoruz.

"ADALARA TALEP BİRAZ DAHA DÜŞÜK"

Bayramda yurt dışına olan talebin iç talep kadar yüksek olmadığını vurgulayan Kıvanç Meriç, “Bayramda iç pazar daha aktif. Özellikle iç pazardaki oteller daha fazla talep görüyor. Bu sene Türkiye'de sezon bayramla birlikte açılıyor. Bu dönemde vatandaş daha fazla para harcamak istemediği için Türkiye'de kalmak istiyor. Sezon olarak da Yunan adalarının çok bayrama hazır olacağını sanmıyorum. Orada sezon nisan sonundan itibaren başlıyor. Birçok otel, kafeterya, restoranı açık olmayacağı için adalara talep biraz daha düşük." dedi.

"60 MİLYONDAN FAZLA TURİSTİ TÜRKİYE'YE GETİRME KAPASİTESİNE SAHİBİZ"

Türkiye'de turizm sezonunun 7 aya sıkıştığını ifade eden Meriç, "Bu 7 aylık sezon Ege Bölgesi'nde 3,5- 4 aya sıkışıyor. Ramazan Bayramı ile birlikte bunu biraz daha genişleteceğimize inanıyoruz. Türkiye coğrafyasıyla, altyapısıyla 12 ay boyunca çok güzel hizmet verebilecek bir ülke. Ama şu ana kadar 12 ayı değerlendirebilecek bir noktaya gelemedik. Bu sene bunu biraz daha genişletme şansımız görünüyor. Yurt dışındaki fuarda gördüğümüz tepkiler de pozitif. Umarız bunu da yansıtırız. Biz yeter ki verdiğiniz kalitenin fiyatını da düzgün bir şekilde verecek noktaya gelelim. 60 milyon turist bizim için az, çok daha fazla turisti Türkiye'ye getirme kapasitesine sahibiz." diye konuştu.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır?
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Ekonomi Emlak Konut'un "Kazançlı Yatırım Kampanyası"na başvuru süresi uzatıldı

Emlak Konut'un "Kazançlı Yatırım Kampanyası"na başvuru süresi uzatıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un duyurduğu ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Yasir Yılmaz'ın 19 Şubat’ta detaylarını paylaştığı "Kazançlı Yatırım Kampanyası" büyük ilgi görmeye devam ediyor. Vatandaşlardan gelen yoğun talepler doğrultusunda kampanyanın 23 Mart 2025 olan son başvuru tarihi 27 Nisan 2025'e uzatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un duyurduğu ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Yasir Yılmaz'ın 19 Şubat’ta detaylarını paylaştığı "Kazançlı Yatırım Kampanyası" büyük ilgi görmeye devam ediyor. Vatandaşlardan gelen yoğun talepler doğrultusunda kampanyanın 23 Mart 2025 olan son başvuru tarihi 27 Nisan 2025'e uzatıldı.

MUHABİR: Eylül Şahin

Ev sahibi olma hayallerini ertelemek istemeyen vatandaşlar, Emlak Konut’un İstanbul başta olmak üzere İzmir, Antalya ve Balıkesir’deki 25 projesini kapsayan Kazançlı Yatırım Kampanyası’na yoğun ilgi göstermeye devam ediyor.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Yasir Yılmaz, Kazançlı Yatırım Kampanyası’na vatandaşların gösterdiği yoğun ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirirken, kampanyanın başvuru tarihini uzatma kararıyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Başlangıcından itibaren büyük ilgi gören kampanyamıza şu ana kadar 250 binden fazla vatandaşımız web sitemiz üzerinden talep formu doldurdu. Müşteri hizmetleri ekibimiz, bu taleplere dönüş yapmaya devam ediyor. Satış ofislerimizde ise randevulu sistem ile misafirlerimizi ağırlıyor, gün içinde gelen diğer müşterilerimize de bekleme sürelerini en aza indirecek şekilde destek sağlıyoruz. Ayrıca yine bu süreç içerisinde ön satış başvurusu yapmış olan 2 binden fazla vatandaşımızın satış işlemlerini tamamlamaktayız. Web sitesi ve çağrı merkezine gelen taleplerin tamamına geri dönüş yapabilmek için kampanya süresini uzatma kararı aldık.”

Büyük ilgi gören kampanya devam ediyor

Geçtiğimiz bir ay içinde, 4 bin 500 konuttan 2 binden fazla ön satış gerçekleştirildi. Kampanya hakkında bilgi almak isteyen 250 binden fazla kişi, Emlak Konut'un web sitesi üzerinden form doldurdu, 96 binin üzerinde çağrı müşteri hizmetlerine yapıldı ve satış ofislerine yapılan ziyaret sayısı 22 bini geçti.

Emlak Konut'un "Kazançlı Yatırım Kampanyası" uzatıldı

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Yasir Yılmaz’ın 19 Şubat 2025 tarihinde düzenlediği basın toplantısında detaylarını açıkladığı "Kazançlı Yatırım Kampanyası" hakkında vatandaşlar, Emlak Konut’un www.emlakkonut.com.tr web sitesi ve 444 36 55 numaralı çağrı merkezi üzerinden bilgi almakta, ayrıca aileleriyle birlikte satış ofislerine giderek kampanyanın detaylarını öğrenmeye devam etmektedirler.

Emlak Konut'un Kazançlı Yatırım Kampanyası Büyük İlgi Gördü
Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır?
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *