21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi 'Yeni ihracat trenlerimizin hazırlıklarını sürdürüyoruz'

'Yeni ihracat trenlerimizin hazırlıklarını sürdürüyoruz'

Bakan Karaismailoğlu, Çin ihracat treninin bu ülkenin Xi'an şehrine kesintisiz yolculuğunu tamamlamasına ilişkin, yeni ihracat trenlerinin hazırlıklarının sürdürüldüğünü söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Yeni ihracat trenlerimizin hazırlıklarını sürdürüyoruz'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çin ihracat treninin bu ülkenin Xi'an şehrine kesintisiz yolculuğunu tamamlamasına ilişkin, "Yeni ihracat trenlerimizin hazırlıklarını da sürdürüyoruz." ifadesini kullandı.

Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'dan yola çıkan ilk ihracat treninin, Türkiye'de 2 bin 323, Gürcistan'da 220, Azerbaycan'da 430, Hazar Denizi'nde 420, Kazakistan'da 3 bin 200 ve Çin'de 2 bin 100 olmak üzere toplam 8 bin 693 kilometre yol kat ettiğini bildirdi.

Trenin 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçtiğine işaret eden Karaismailoğlu, "İhracat treni, bugün Çin topraklarındadır. Bu kadar uzun süre hayali kurulan, milyarlarca insanın refahını artıracak bu büyük projenin kalbi Türkiye'dir." değerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu trenin, gelecek dönemde Marmaray, BTK Demiryolu Hattı ve Orta Koridor'un tam kapasiteyle işletilmesi açısından önemine dikkati çeken Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Bu taşımalarla ulaşım maliyetleri ve süresi önemli oranda azalırken, hem Türkiye'nin hem sanayicinin rekabet gücü artacak. Bu ihracat treni, Türkiye'nin, Asya ile Avrupa arasındaki transit taşımacılığın merkezi haline geleceğinin en önemli kanıtıdır. Ülkemizden geçen Orta Koridor Pekin'den başlıyor, Hazar Denizi'ni geçip Türkiye'ye geliyor. Buradan da Avrupa'ya ulaşıyor. 4 Aralık'ta ilk blok ihracat trenimizi İstanbul'dan Çin'e uğurladık. Trenimiz, Bakü-Tiflis-Kars Demir İpek Yolu üzerinden Avrupa'dan Marmaray'ı kullanarak Çin'e giden ilk ihracat treni olarak tarihe geçti. Ülkemiz sınırları içinde 2 bin 323 kilometrelik yolunu 8 Aralık günü tamamladı. Türkiye'nin lojistik gücünü geçtiği her kentten dünyaya duyuran Çin İhracat Treni, demir yolu taşımacılığındaki zaferimizdir. Yeni ihracat trenlerimizin hazırlıklarını da sürdürüyoruz."AA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Netanyahu karşıtı gösteriler 26. haftasında devam etti

Netanyahu karşıtı gösteriler 26. haftasında devam etti