14 Eylül 2024
weather
27°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Faydalı Bilgiler Acem Halısı Çiçeği Nedir?

Acem Halısı Çiçeği Nedir?

Estetik görüntüsü ile öne çıkan, süsleme amacıyla kullanılan Acem Halısı çiçeği, bahçe düzenlemeleri başta olmak üzere pek çok süsleme alanında kullanılabilmekte.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Acem Halısı Çiçeği Nedir?
KAYNAK: Haber Merkezi

Güzel olmasının yanı sıra dayanıklı olması da kullanım nedenlerinin başında geliyor. Renkli yaprakları ile adeta bir şenlik yaşatan çiçek, dokulu yaprakları ile sevildiğinde de hoş etkiler bırakmaktadır. Desenleri ve dokusu ile farklı bir his bırakan Acem Halısı çiçeği, Halı ismini dokusundan kazanmaktadır.

Ev içi dekorasyonlarda da kullanılan Acem Halısı, asma duvarlar üzerinden düşerek halı görünümüne de bürünmekte. Bu da halı ismini kazanmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Acem Halısı Çiçeği Nerede Yetişir?                  

Acem halısı çiçeği yetiştiği bölge olarak sıcak iklimlerin bulunduğu bölgeler, orta doğu ve Akdeniz bölgesi olarak karşımıza çıkmakta.

Bol güneş alan yerlerde yetişen Acem Halısı, mor renkleri ile sıcak iklimlere mükemmel oranda uyum sağlamaktadır.

  • Iran
  • Irak
  • Türkiye
  • Yunanistan
  • İtalya
  • İspanya

Gibi ülkeler Acem Halısı çiçeğinin temel yetişme alanlarıdır. Bunun dışında, ılık iklimlere sahip olan bölgelerde bahçelerde ve ev içlerinde kolaylıkla yetiştirilebilirler.

İlgi isteyen bu bitki türleri özellikle ülkemizde kimi ortamlarda doğal bir şekilde de bulunabilirler. Genellikle külah şeklinde ve mor renktedirler.

Acem Halısı Çiçeğine Nasıl Bakılır?

Acem Halısı çiçeği bakımı diğer çiçeklere oranla daha kolaydır ve doğru şekilde bakıldığında çoğalarak etrafı sarmaktadır. Bol güneşli alanları seven bu bitki;

  • Ev içi,
  • Bahçe içi,
  • Bahçe duvarları.

Üzerinde kolaylıkla yetiştirilebilir.

Nemli toprağı sevmesi nedeniyle çok sulandığı durumlarda solma veya kopup düşme gibi sorunlara neden olabilmektedir. Toprağının her zaman hafif nemli olmasını sağlamalı ancak su birikintisi de oluşturmamalısınız.

Doğal gübreler ile düzenli olarak gübrelerken çiçeksiz kısımlarından düzenli olarak budamanız da gerekmektedir.

  • Yaz ayında haftada en az iki kere sulanması gereken bu bitki kış aylarında toprağı kuruduğu anlarda nemlenecek kadar sulanmalıdır.
  • Doğal olması şartı ile birlikte ilkbahar aylarında ve yaz aylarında ayda bir defa olacak şekilde sıvı gübreleme yapılması gerekmektedir.
  • Solmuş yapraklarının budanması, çiçek olmayan alanlarının düzenli şekilde alınması ve hatta çok yoğun çiçeği bulunan alanların da hafifletilmesi, budanması gerekmektedir.

Acem Halısı Çiçeği Ne Zaman Çiçek Açar?

Doğru bakım ve koşullar sağladığı durumlarda hızla çiçek veren ve bulunduğu alanı hızla saran bu çiçek, ilkbahar aylarının birinci ayından itibaren çiçek açmaya başlar. Yaz boyunca açmaya devam eder ve çiçekli kalır. Kış ayına geldiğimizde çiçeklerini döker ve sadece sap kısmı kalır.

Her ne kadar ilkbahar aylarında çiçeklenme yapılıyor olsa da kimi durumlarda, iklim koşullarında ve bakım rutinlerinde çiçeklenme dönemi değişiklik gösterebilir.

Hatta öyle ki, ev içinde bakılan Acem halısı çiçeği doğru koşullar sağlandığı durumlarda çiçekli bir şekilde bir yılı tamamlayabilir.

Mart ve Nisan aylarında tomurcuklu bir hâl alır, Haziran ve temmuz aylarında çiçekleri açmış, mor bir görüntüye sahip olmuş olur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trabzonspor ve St. Gallen berabere kaldı!

Trabzonspor ve St. Gallen berabere kaldı!