24 Aralık 2024
weather
8°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Faydalı Bilgiler Argan Yağı Nedir?

Argan Yağı Nedir?

Argan yağı, herkes tarafından duyulan ve kullanılan bir çekirdek kökenli yağdır. Soğuk sıkım ile elde edilen bu yağ çeşidi pek çok bakım ürününün içerisinde rahatlıkla kullanılabilme avantajına sahiptir.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Argan Yağı Nedir?
KAYNAK: Haber Merkezi

Özellikle cilt ve saça iyi geldiği bilinen argan yağı, içerisindeki yağ ve besleyici mineraller yardımıyla nem ve kuvvet arttırma etkisi gösterir. Saf bir şekilde kullanılabildiği gibi kozmetik ürünlerinin içerisinde de tercih edilir. Bakım rutinlerinize güvenle ekleyebileceğiniz faydaları sağlar.

Argan Yağının Faydaları Nelerdir?

Argan yağı faydaları saymakla bitemeyecek kadar çoktur. Hem cilde hem de saçlara iyi gelmesi sebebi ile çok geniş bir kullanım alanı yaratır. Özellikle sert ve yıpranmış saçların yumuşatılmasında etkilidir. Öte yandan cilt bakım ürünlerinde de sıklıkla argan yağı faydaları kullanılır. İçeriğinde yer alan doymamış yağ asitleri yumuşatma etkisi gösterir. Genellikle cilt ve saç için kullanılsa da bazı gıdaların içerisinde bağırsakları yumuşatmak için de tercih edilebilir. Eğer alerjen bir yan etki hassasiyeti bulunmuyorsa kullanım açısından son derece uygundur. Bir diğer faydası da cilde iyi gelmesi olarak belirtilebilir. Ciltteki sivilce ve aknelerin sönmesine ve yara izlerinin iyileştirilmesine etki gösterir. Temiz cilde uygulayarak argan yağı faydaları konusunda yardım alabilirsiniz. İçerisindeki zengin E vitamini konsantrasyonu sayesinde cilde derinlemesine geçerek pek çok fayda sağlar. Dilerseniz vücudunuza masaj yağı olarak da kullanabilirsiniz. Cildin daha rahat masaj hareketlerine hazırlanmasında etkilidir.

Argan Yağı Saç Bakımında Nasıl Kullanılır?

Saç bakımı için argan yağı en sık tercih edilen doğal bileşenli ürünlerdir. Saç kremlerine ve bakım yağlarına eklenebilecekleri gibi soğuk sıkım olanları direk kullanım için müsaittir. Saç bakımı için argan yağı tercih ediyorsanız öncelikle saçlarınızı iyice taramanız gerekir. Saçlarınızı taradıktan sonra argan yağı içerikli ürünleri kafa derinize masaj yaparak dipten uca olacak şekilde uygulamalısınız. Masaj yaparak uyguladığınız argan yağı derinize ve yıpranmış saç uçlarınıza kadar derinlemesine nüfuz etme özelliği gösterir.  Bu şekilde en az 20 dakika kadar bekleyerek etkinin daha çok olmasını sağlayabilirsiniz. Yıpranan saç uçları neme kavuşarak esnekliğini yeniden kazanır. Daha sonrasında eğer saf soğuk sıkım bir yağ kullanıyorsanız durulamanız önerilir. Eğer bir bakım yağı içerisinde kullanıyorsanız durulamanıza gerek kalmaz. Genellikle saçların esnekliği arttırırken kırılmalarının da engellenmesine yardımcı olur. Bu da daha parlak ve kırılmayan saçlara kavuşmanızda etkilidir. Saçınıza haftada bir veya iki kere düzenli olarak uyguladığınızda etkisinin arttığını ve daha hoş bir saç yapısına kavuştuğunuza şahit olabilirsiniz.

Argan Yağının Yan Etkileri Var Mıdır?

Argan yağı kullanımı son zamanlarda özellikle kozmetik sektörünün merkezine yerleşmiştir. Hem saça hem de cilde olan uyumlu teması ile büyük faydalar sağlar. Cilt ve saça temas etmesi durumunda bir yan etkisinin olup olmadığı bilinerek kullanılması önerilir. Genel olarak doğal bir çekirdek yağı olduğu için ciltte irritasyona veya alerjiye sebep olmaz. Saç derisine dahi rahatlıkla temas ettirerek argan yağı kullanımı sağlanabilir. Ancak eğer hassas bir cildiniz veya alerjik bir bünyeniz bulunuyorsa kullanmadan önce cildinize birkaç damla uygulayarak etkisine bakmanız önerilir. Bu sayede daha büyük hacimlerde kullanmadan önce test etme imkanına sahip olursunuz. Her cilt tipine uygun olan yağısı ile argan yağı kullanımı hem erkek hem de kadınlar için son derece yaygındır. Sakallara dahi sürülerek daha sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Yenilip yutulmasında farklı yan etkilere sebep olabileceği için gıda olarak kullanılacağı aman muhakkak doktora danışılması önerilir.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bebek Yatağı Nasıl Olmalıdır?

Bebek Yatağı Nasıl Olmalıdır?