01 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Faydalı Bilgiler Banyo temizliğinize dikkat edin: Bu alanlar tam bir bakteri yuvası!

Banyo temizliğinize dikkat edin: Bu alanlar tam bir bakteri yuvası!

Banyo temizliği yaptığınızı sandığınız aslında bakteri yuvası olan pek çok yer var. Çoğumuz bu alanlara dikkat bile etmiyor. Dip köşe temizlik yaptığımızı zannettiğimiz anlarda bile unutulan bazı yerler olabiliyor. İşte banyo temizliğinde dikkatli bir şekilde temizlememiz gereken o bölgeler...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Banyo temizliğinize dikkat edin: Bu alanlar tam bir bakteri yuvası!

Banyo temizliğinde önemsemediğimiz ya da gözden kaçırdığımız alanlar olabiliyor. Pek çok yeri detaylıca temizliyoruz ama bazı yerleri unutuyoruz ve oralar tam bir bakteri yuvası.

Banyo Temizliğinde Gözden Kaçan Noktalar

Banyo temizliği yaparken genellikle dikkat ettiğimizi düşündüğümüz noktalar olsa da aslında bakteri yuvası haline gelebilecek pek çok yerin farkında olmayabiliriz. Temizlik alışkanlıklarımızı gözden geçirerek daha hijyenik bir banyoya sahip olabiliriz.

Duş Perdesi ve Hortumu: Duş perdesi ve hortumu sık sık suyla temas ettiği için küf ve bakterilerin oluşma riski yüksektir. Bu nedenle düzenli aralıklarla temizlenmeli ve değiştirilmelidir. Aksi takdirde cilt problemlerine yol açabilir.

Klozet Kapağı ve Etrafı: Tuvalet temizliği yaparken genellikle klozetin iç kısmına odaklanırız ancak klozet kapağı ve etrafı da önemlidir. Bu bölgelerin düzenli olarak dezenfekte edilmesi, mikropların yayılmasını engeller.

Diş Fırçası Tutucuları: Diş fırçalarının temiz olduğunu düşünsek de aslında diş fırçası tutucuları da düzenli olarak temizlenmelidir. Nemli ortamlarda bakterilerin üremesi kolaylaştığı için bu bölgelerin ihmal edilmemesi gerekir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uzmanlar uyardı: Çocuklarda obeziteye dikkat!

Uzmanlar uyardı: Çocuklarda obeziteye dikkat!