12 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Faydalı Bilgiler İdeal Lavabo Dolabı Nasıl Seçilir?

İdeal Lavabo Dolabı Nasıl Seçilir?

Banyonuzu düzenli ve şık hale getirebilmek mutlaka banyo dolaplarından faydalanmak gerekir. Banyo dolapları bağımsız parçalardan oluşabileceği gibi lavabolar ile birlikte monte edilebilir yahut çamaşır makinesi ile beraber konumlandırılabilir.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İdeal Lavabo Dolabı Nasıl Seçilir?

 Özellikle küçük bir banyo alanına sahip olanların, bağımsız bir banyo dolabı yerine  lavabo dolabı çeşitleri arasından seçim yapması minimal bir alanı daha verimli kullanabilmelerini sağlar. Bu tür küçük banyolarda uygun yerlere banyo rafları ve kenar köşe boşluklarına uygun tavandan asmalı dolaplar da kullanılabilir. 

Ölçüler Çok Önemli

Her lavabo dolabı her banyoya sığmayabilir. İlk olarak dikkat etmeniz gereken husus ölçülerdir. Banyonuzda kullandığınız lavabo modeline ve ne kadarlık bir alanda dolap bulundurabileceğinize karar verirken ölçü almanız gerekir. Ölçü alırken banyonuzda kullandığınız lavabonun altının tamamen dolap için ayrılmış olduğundan emin olmalısınız.

Bu sayede alanın en verimli şekilde kullanılmasını sağlamış olacaksınız. Küçük banyolar için tasarlanan lavabo dolapları daha kompakt bir yapıya sahip olur. Bu sayede olası en geniş depolama alanını sunarken minimum oranda yer kaplayacak şekilde üretilirler.

Günümüzde online sitler aracılığı ile kalite ve çeşitlilik açısından yüz güldüren markaların lavabo dolabı modellerine internetten kolayca inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda banyo lavabo dolabı fiyatları konusunda da fikir sahibi olmanız mümkün olacaktır. Bu ürünler sadece model ya da renk değil ebat açısından da kullanıcılara geniş bir seçenek yelpazesi sunmayı başarıyor. Böylece banyonuzda verimli kullanılabilecek bir depolama alanı sunan lavabo dolaplarını bulmanız sadece birkaç dakikanızı alacaktır.

Suya ve Neme Dayanıklı Olmalı

İdeal lavabo dolabında mutlaka bulunması gereken özelliklerden biri de suya ve neme karşı dayanıklı materyallerin üretilmiş olmasıdır. Banyolarda her zaman nem oranı evin diğer alanlarından daha fazla olur. Bunun nedeni ise suyun en yoğun kullanıldığı alanın banyo olmasıdır.

Dolayısıyla seçtiğiniz banyo mobilyalarının hem suya hem de yoğun neme dayanıklı olması büyük bir önem taşıyor. Eğer bu özelliği göz ardı ederseniz lavabo dolaplarında kısa zamanda deformeler meydana gelebilir. Bu da dolapların kullanım ömrünün gayet kısa olacağı anlamını taşır.

Fayanslar İle Uyumlu Bir Renk Seçin

Sizin için en ideal banyo dolabını seçerken banyonuzda bulunan fayansların rengini ya da desenlerini de göz önünde bulundurmalısınız. Eğer fayanslar açık renkteyse ve kontrast bir etki yaratmak istiyorsanız koyu renkli banyo dolaplarına yönelin. Kontrast bir etki yaratmak istemiyorsanız açık renkleri tercih edin ancak iki renk arasında bir uyum olmasına da dikkat edin. Koyu renkli fayanslara sahipseniz mutlaka açık renkte lavabo dolapları arasından seçim yapmalısınız.

Banyonuzda estetik ve şık bir görünüm yakalamanın yolu fayanslara uygun banyo dolaplarını seçmektir. Bu noktada dikkate almanız gereken hususlardan biri de desenlerdir. Eğer yoğun desenli fayanslara sahipseniz olabildiğince sade bir görünüme sahip olan banyo dolaplarını tercih edin. Aksi halde göz yoran ve estetikten uzak bir banyo görüntüsü elde edersiniz ki bu da asla istenmeyen bir durumdur.

Çekmece mi, Raf mı?

Banyo dolapları çekmeceli olarak dizayn edilebildiği gibi sadece raf içerecek şekilde de tasarlanabiliyor. Bu noktada yapmanız gereken ise banyoda lavabo dolabını ne amaçla kullanacağınıza karar vermenizdir. Dolap içerisinde hangi malzemelerin yer alacağını belirleyin ve bu doğrultuda bir tercih yapın.

Eğer sadece havlular ya da tuvalet kağıtları gibi malzemeler için bir banyo dolabına ihtiyacınız varsa çekmeceli tasarımlar size uygun olmayabilir. Ancak kozmetik malzemeler ya da daha farklı ürünleri de depolamayı düşünüyorsanız üst kısmında çekmece bulunan bir banyo dolabını tercih edebilirsiniz.

Farklı kalitelerde, fiyat beklentinizi tam olarak karşılayan  pek çok marka ve modeli online sitelerde evin konforunda rahatça bulabilirsiniz. Üstelik model ve renk seçenekleri o kadar fazla ki herkesin kendi hayalindeki banyo görünümünü elde etmesi mümkün oluyor.  İnternette dekorasyon bloglarını gezerek hem  modelleri hem de fiyatları inceleyin, beğendiğiniz tasarımları kendi banyonuzda hayal edin.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *