20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Faydalı Bilgiler İngiltere ekonomide yeni bir yol bulma çabasında

İngiltere ekonomide yeni bir yol bulma çabasında

İngiliz Ticaret Odası Brexit'teki politik çıkmaz yüzünden İngiltere'de ticari yaptırımları boğma tehdidinde bulundu. Bir sonraki Başbakan 'hızlı bir şekilde ileriye dönük, pratik ve yeni bir yol bulmalı' açıklamalarında bulundu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İngiltere ekonomide yeni bir yol bulma çabasında


İngiliz Ticaret Odaları (BCC), Brexit’teki politik çıkmazın, İngiltere’deki ticari yatırımları “boğma” tehdidinde bulundu; Örgüt, firmaların “sadece sürdürülebilir olmayan” ekonomik büyümeye yönelik tedbirlere yatırım yapmak yerine stoklama gibi acil durum planlarına kaynak koyduğunu belirtti. Sonuç olarak, ekonominin yılın ikinci çeyreğinde, ilk çeyrekte yüzde 0,5'lik bir genişlemenin ardından sıfır büyüme kaydetmesi beklenmektedir.

BCC'nin son raporunda iş yatırımının bu yıl daha hızlı bir şekilde daralacağı ve 2020'de beklenenden daha yavaş toparlanacağı tahmin ediliyor. Önde gelen ticaret kurumu, siyasi bir belirsizliğin anlaşılmayan bir çıkış ihtimalinin artması olasılığını içeren yakın dönemde yatırım faaliyetini “boğması” beklendiğini söyledi.

BCC genel müdürü Adam Marshall, bir sonraki başbakanın Westminster'deki çıkmazı kırmak ve daha fazla ekonomik yavaşlamayı önlemek için bir anlaşmaya varmak için "pragmatik" bir yol bulması gerektiğini söyledi.

Oda, ayrıca, 10 No'lu sonraki nüfusu, HS2 gibi büyük altyapı projelerinin teslimini onaylamak için gelecek Kapsamlı Harcama İncelemesini kullanmaya çağırdı.

BCC'nin önümüzdeki yıllar için öngördüğü tahminler, İngiltere'nin AB'yi “aşağı yönlü bir risk” olarak nitelendirerek “dağınık ve düzensiz” bir çıkıştan kaçındığını varsayıyor.

BCC'nin ekonomi başkanı Suren Thiru şunları söyledi: “Tahmimizdeki revizyonlar, İngiltere ekonomisinin bir süredir hayal kırıklığı yaratan bir büyüme yolunda kalacağını gösteriyor. AB, İngiltere’nin anlaşmasız Brexit’in 10 kat daha fazla etkilenebileceğine inanıyor.

İngiltere ekonomisi nisan ayında tahmin edilenden dört kat azaldı
“Hisse senedi gevşemesinden kaynaklanan ticari faaliyetler ve yatırım niyetleri üzerindeki aşağı yönlü baskının, artan maliyet baskıları ve Brexit belirsizliği ile tahmin süresi boyunca genel ekonomik büyümeyi yavaşlatarak daha da artması muhtemel olarak görünüyor. Ayrıca şunları ekledi: “İngiltere'nin verimlilik potansiyelini ve uzun vadeli büyüme beklentilerini sınırlandırması nedeniyle işletme yatırımları için kötüleşen görünüm önemli bir endişe kaynağı olarak görülüyor.

“AB'den dağınık ve düzensiz bir şekilde çıkma, İngiltere'nin ekonomik görünümüne yönelik aşağı yönlü risk olmaya devam ediyor; çünkü bu bozulma, İngiltere'nin zayıf büyüme yörüngesinin ekonomik koşullarda daha belirgin bir bozulmaya neden olma olasılığını artıracak” dedi.

Marshall, işletmelerin başka seçenek bırakmadığını, ancak Avrupa Birliği'nden 31 Ekim’de bir anlaşma yapmadan ayrılma ihtimaline hazırlık için zaman harcadıklarını söyledi.

“İşletmeler uzun vadeli ekonomik büyümeye olumlu katkıda bulunacak girişimlere yatırım yapmak yerine stoklama gibi acil durum planlarına kaynak koyuyor” dedi.

“Bu sadece sürdürülebilir değil. İş dünyası toplumları bir sonraki başbakanın dağınık ve düzensiz bir Brexit'ten kaçınmak için hızlı ve makul bir yol bulmasını bekliyor.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
'Milli Muharip Uçağı' Fransa'da görücüye çıktı

'Milli Muharip Uçağı' Fransa'da görücüye çıktı