20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Faydalı Bilgiler İnternetten alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

İnternetten alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

Gün geçtikçe teknolojik gelişmelerin katkısıyla pazardaki yerini oluşturan hatta 'sanal pazar' diye adlandırdığımız kendi pazarını oluşturan rekabet gücü yüksek ve müşteriye daha hızlı ulaşabilen e-ticaret platformlarından veya internetten alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Bu derlememize sizler için bu önemli noktalara değindik.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İnternetten alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

Günümüz Türkiye’sinde malum olan internet alışverişleri gittikçe büyük bir artış gösteriyor. Zamanlarının çoğunu internette harcayan insanlar sanal dünyada görüp beğendikleri ürünleri, internet üzerinden yaptıkları sanal alışverişle tercih edebiliyorlar.

Çünkü piyasada değeri yüksekçe olan ürünlerin çoğunu internet üzerinden daha makul fiyata temin etmek mümkün olabiliyor. Bu yüzden E-Ticareti bilir kişiler tarafından sanal ortamdan alışveriş yapmak sivil alışverişten daha ucuz olduğu söyleniyor.

Peki, internet üzerinden yapılacak alışverişler ne kadar güvenilirdir?

Önce şunu belirtmek isteriz ki; çoğu online (çevrimiçi) alışveriş internet sitelerinin ya da e-ticaret satış platformları müşteri memnuniyeti açısından güvenlik tedbirleri alıyor ama her site için bu durum söz konusu değildir.

Bu durumda internetten alışveriş yapmadan önce aşağıdaki dikkat edilmesi gerekler biçiminde sıraladığımız içerikleri önemseyiniz ki alışverişlerinizde nelere dikkat edeceğinizi de incelemiş olacaksınız.

İşte sanal alışverişler esnasında dikkat edilmesi gereken ayrıntılar;

Sanal alemde alışverişinizi yapacağınız site ya da E-Ticaret platformu ile ilgili kısa da olsa ön bir incelemede bulunun.Bu platformda sanal kart kullanımı yapılırken tarafınızdan ayrıntılar isteniliyor mu? İsteniyorsa bunlara dikkat etmelisiniz ve ayrıca ortak kullanımlı bilgisayarlardan kredi kartı bilgilerinizi girmeyin. (Örneğin: İnternet cafe ortamı) Platform üzerindeki ürün fiyatı ne kadar belirtilmiş ve Sizden tahsis edilecek fiyatın ne kadar olduğunu ile ilgili karşılaştırmaya gidin böylelikle güvenirlik testine tabi tutmuş olacaksınız.

Gönderilecek ürünün hangi kargo şirketi tarafından getirileceğini öğrenin. Bu şirketlerin resmi olup olmadığı ve güvenirliği konusu ile ilgili bilgi edinin. Ürünün garantisi ve olası ürün eksikleri halinden müşteri hakkınızı aramak istiyorsanız faturasız alışverişler yapmayın. Kişisel hesap bilgilerinizi ve şahsi kart bilgilerinizin korunup korunmayacağı ile ilgili bilgi edinin. Ürünün toplam bedelinin yanı sıra kargo ve KDV tutarının dahil olup olmadığı inceleyin.

Birçok alışveriş sitesi SSL ve SET denilen güvenlik sertifikası altında çalışmaktadır. Bunun denetimini gerçekleştirmek için ödeme yapılacak olan internet sayfanın bağlantı URL’nin başında http:// yerine https:// olması gereklidir. Bu olmazsa olmazımızdır.

E-Ticaret sektörü, internet kullanıcılarının çevrimiçi alışveriş yapma oranlarının artmasına paralel olarak büyümeye devam ediyor. Devamlı gelişen ve geleceği daha da parlak olacağı öngörülen bu sektörde yer almak isteyen girişimciler bir biri ardına E-Ticaret şirketlerini kuruyorlar.

Bu nedenle çevrimiçi kullanıcıların bu kararları vermesinde yardımcı olacağını düşündüğümüz belli başlı ölçütleri bu derlememizde sunmuş oluyoruz.

Dipnot ve son olarak sizlere söyleyebileceğimiz şeyler şunlardır; İnternetten alışveriş yaparken kesinlikle bilindik ve genel kullanıcı memnuniyetini kazanmış E-Ticaret şirketleri tercih edilmelidir. Bu platformlardan alışveriş yapmadan önce alışveriş yapılacak şirketin adresini, telefonunu, e-posta adresini ve firma adını açık olarak yayınlayıp yayınlamadığına bakmalıyız. Sağlam bir firma iletişim bilgilerini netlikle yayınlar. Yabancı bir E-Ticaret sitesinden alışveriş yapıyorsanız, bu durumda bilmeniz ve dikkat etmeniz gereken konu herhangi bir mağduriyet durumunda, bizim ülkemizin kanunlarının değil o ülkenin kanunlarının geçerli olacağıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP İstanbul'un kılcal damarlarına girdi

MHP İstanbul'un kılcal damarlarına girdi