07 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce

Kehribar Nedir?

Kehribar taşı, kurumuş ağaç reçinesinden oluşur ve farklı sanatlarda şekillendirilerek kullanılır. Kehribar, enerji verici ve koruyucu özelliklere sahiptir. Doğal ve şık görüntüsüyle kolye ve küpe gibi aksesuarlarda sıkça tercih edilir. Değerli olmasının sebepleri arasında nadir bulunması ve dayanıklılığı yer alır.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kehribar Nedir?
KAYNAK: Haber Merkezi

Pek çok yerde karşılaşılan ve beğenilen kehribar taşı genellikle kurumuş ağaç reçinesi olarak bilinir. Çok eski zamanlardan günümüze kadar ağaç geçmesinin kurumasıyla oluşan turuncu ve sarı renk aralığındaki bu değerli doğal taşlar pek çok aksesuar yapımında rahatlıkla kullanılabilir. Farklı sanatlarda şekil verilmesi ile elde edilen bu taşlar aynı zamanda pek çok alanda fayda sağlar.

Kehribar Ne İşe Yarar?

Kehribarın değerli olmasının sebebi arasında doğal olması sayılabilir. Özellikle eski zamanlardan günümüze kadar katılaşarak oluşması onun çok daha eşsiz özelliklere sahip olması için önünü açar. İçerisinde bazen bir hayvan kalıntısı bazen de bir bitki kalıntısı bulmak söz konusu olur. Genellikle kolye ve küpe yapımında kullanılan kehribar kötü enerjiyi uzaklaştırma birine sahiptir. Bu nedenle hem enerji verici ve koruyucu bir taş olarak hem de şık görmemiz sayesinde aksesuarlarda kullanılarak değerlendirilir. Şekil vermesi son derece kolaydır ve özel ekipmanlarınız varsa sizler de kehribar maddesi bularak şekil verip değişik aksesuarlar veya eşyalar tasarlayabilirsiniz.

Kehribar Taşı Nerelerde Bulunur?

Kehribar taşının bulunduğu yerler genel olarak toprak altları veya ağaç kabuklarının içerisidir. Ağaçtan akarak içlerinin zamanla katılaşıp farklı bir renge bürünmesi ile oluştuğu için ağaç kabuklarında ve civarındaki topraklarda sıklıkla karşılaşılır. Kehribar taşının bulunduğu yerler incelendiğinde ormanlık bölgeler en sık rastlanan yerler olmuştur. Doğal görünüme sahip olmasının yanı sıra koruyucu etkisi ile pek çok kadın ve erkek tarafından tespih küpe gibi aksesuarlarda tercih edilen doğal ürünler arasında yer alırlar. Sarı ve turuncu renkler pek çok farklı renk ile uyumlu olduğu için en sık tercih edilen doğal taş yapılarıdır. Bazı kehribar taşı modelleri kullandıkça farklı renk tonlarında da bürünebilir. Bu nedenle pek çok tesbih yapımında bu taşların kullanıldığı bilinir.

Kehribar Neden Değerlidir?

Kehribarın değerli olmasının sebebi doğal bir yapıya sahip olmasıdır. Ayrıca uzun bir süreden sonra oluştuğu için çok daha değerli ve anlamlı bir doğal taştır. Bulunduğu yerlerden tam olarak çıkarıldıktan sonra çeşitli malzeme ve ekipmanlar yardımıyla şekil verilir. Kehribarın değerli olmasının sebebi arasında kolay işlenebilir olması ve özel bir enerji verme gücü olması sayılabilir. Kendiniz veya sevdikleriniz için kehribar taşı içeren aksesuarları veya işyerleri alabilirsiniz. Modern takıların ve değerli madenlerin içerisinde kullanılarak doğal ve şık bir hava katarlar. Bu nedenle de değerleri artış gösterir. Ayrıca dayanımlarının ve sertliklerinin yüksek olması sebebi ile de oldukça sağlam doğal taşlardır. Bu nedenle değerli taş grubunun en gözde modelleri arasındadırlar. Kehribarın değerli olmasının sebebi aynı zamanda daha az bulunmasıdır. Uzun süren bir oluşum döngüsü olduğu için bol miktarda bulunmazlar. Bu sayede değerli doğal taş grubu içerisinde yer alırlar. Eşsiz ve hoş kullanım alanlarıyla gözde ürünlerin yapımında tercih edilirler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sinekler ve Böcekler Neden Işığın Etrafında Toplanır?

Sinekler ve Böcekler Neden Işığın Etrafında Toplanır?