26 Ekim 2024
weather
13°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Faydalı Bilgiler Kurumuş parfüm lekesi nasıl çıkar? Elde çitilemeye son!

Kurumuş parfüm lekesi nasıl çıkar? Elde çitilemeye son!

Elbiselerinize yanlışlıkla sıktığınız parfümleri bazen çıkarmak çok zor olabiliyor. Bu durum can sıkıcı olabiliyor. Peki, kurumuş parfüm lekesi nasıl çıkar? Elde çok çitilemenize gerek kalmadan uygulamayabileceğiniz bazı yöntemler bulunuyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kurumuş parfüm lekesi nasıl çıkar? Elde çitilemeye son!

Günlük hayatta hepimiz sıça kozmetik ürünlerden biri olan parfümleri kullanıyoruz. Fakat bazı zamanlarda kıyafetlerimizde iz bırakabiliyor. Parfüm lekesinden kurtulmak için ilk yöntem ise parfümü uzaktan sıkarak kullanmak olmalıdır. 

Kurumuş parfüm lekesi nasıl çıkar?

Kurumuş parfüm lekesi çıkarmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

1. Lekeyi hemen temizlemeye çalışın: Parfüm lekesi taze olduğunda çıkarmak daha kolay olacaktır. Leke kurumadan önce mümkün olduğunca hızlı bir şekilde temizlemeye çalışın.

2. Lekeyi silmek yerine emmeye çalışın: Bir temiz kağıt havlu veya bez kullanarak parfüm lekesini emmeye çalışın. Lekenin yayılmasını önlemek için sert bir şekilde silmekten kaçının.

3. Soğuk suyla lekeyi durulayın: Lekeyi soğuk su altında durulayarak fazla parfümü çıkarmaya çalışın. Sıcak su lekenin derinlere işlemesine neden olabilir, bu nedenle sıcak su kullanmaktan kaçının.

4. Sabun veya deterjan kullanın: Lekeyi çıkarmak için hafif bir sabun veya deterjan kullanabilirsiniz. Lekeye direkt olarak uygulamak yerine, sabunu suyla köpürtüp lekeye uygulayın ve nazikçe ovalayarak temizleyin.

5. Lekeyi çıkarmak için leke çıkarıcı kullanın: Eğer sabun veya deterjan lekeyi çıkarmada yeterli olmazsa, leke çıkarıcı bir ürün kullanabilirsiniz. Ancak, leke çıkarıcıyı kullanmadan önce kumaşın rengini ve dokusunu kontrol etmeyi unutmayın.

6. Kumaşı yıkayın: Parfüm lekesi çıktıktan sonra kumaşı yıkayarak lekenin tamamen çıktığından emin olun. Kumaşın yıkama talimatlarına uygun şekilde yıkayarak lekenin kalıcı olmasını önleyebilirsiniz. Parfüm lekesi çıkarmak her zaman kolay olmayabilir, bu nedenle eğer leke dirençliyse veya kumaşın türüne göre farklı yöntemler gerekiyorsa, bir profesyonelden yardım almayı düşünebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
IMF'den Türkiye'ye övgü! 'İki büyük başarı' diyerek duyurdular

IMF'den Türkiye'ye övgü! 'İki büyük başarı' diyerek duyurdular