21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Faydalı Bilgiler Yüz Yogası Nedir?

Yüz Yogası Nedir?

Yüz yogası, yüz kaslarını güçlendirerek yaşlanma belirtilerini azaltan etkili bir egzersiz yöntemidir. Haftada birkaç kez yapılan bu pratik egzersizler, cildin daha gergin ve genç görünmesine katkı sağlar. Göz çevresi, dudaklar, yanaklar gibi hassas bölgelere özel hareketlerle uygulanan yüz yogası, kan akışını artırır ve cilt bakım ürünlerinin derinlemesine etki etmesine yardımcı olur. Düzenli olarak yapıldığında ciltteki kırışıklık görünümünde belirgin bir azalma sağlar.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yüz Yogası Nedir?
KAYNAK: Haber Merkezi

Yüz Yogası Nedir?

Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen yüz yogası pek çok kişi tarafından yapılması tercih edilen pratik egzersizler arasında yer alır. Özellikle yüz kaslarının çalışması ve yaşlılık belirtilerinin en aza indirilmesi için haftada en az 2 veya 3 kere yüz yogası yapılması önerilir. Genel olarak yüz kaslarının çalıştırılmasına bağlı olarak pek çok yüz yogasının faydaları sıralanabilir.

Yüz Yogası Uygulamasının Temel Amacı Nedir?

Yüz yogasının en temel amacı yüz kaslarının geliştirilmesi ve çalıştırılmasıdır. Yüz kasları fazla hareketli olmadıkları için zamanla yıpranma ve kırışıklık belirtileri artabilir. Bunun önüne geçebilmek için yüz yogasına ve çeşitli yüz ürünlerine ihtiyaç vardır. Göz çevresi, dudak çevresi, burun kenarları ve yanakların büyük bir kısmını belirli hareketler yaparak çalıştırmanız mümkündür. 

Özellikle profesyonel kişiler tarafından eğitimleri verilen bu pratik egzersiz sayesinde kendinizi çok daha rahatlamış hissetmeniz söz konusu olur. Yüz yogasının faydaları sıralanacak olursa ilk başta yüz kasları çalıştığı için ciltteki kırışıklıkların engellenmesi söylenebilir. Özellikle cildin daha gergin ve kırışıksız olması için hem kasların hem de kan akışının hızlanması önemli bir konudur. Yüz yogasının da en temel amacı budur. Yüz yogasının faydaları arasında bir diğer konu ise kullanılan serum ve nemlendiricilerin deriye daha rahat nüfus ederek bariyeri rahatlıkla oluşturabilmesidir. 

Bu sayede hem kırışıklık hem de leke önleyici bir serum kullandığınızda yüz yogası hareketleri ile deriye daha rahat nüfus etmesini sağlayabilirsiniz. En doğal yoldan, yüzünüzdeki kırışıklıklar ve daha soluk görünen kısımların eski canlı hallerine kavuşması için, yüz yogasını denemeniz veya bu konuda bir uzmandan destek alarak uygulamanız en sağlıklı estetik çözümlerden biri olacaktır.

Yüz Yogası Nasıl Yapılır? Yüz Yogası Nedir?

Yüz Yogası Nasıl Yapılır?

Yüz yogasının faydaları ve etkisini gözlemleyebilmek için doğru hareketlerin yapılması önemlidir. Genellikle yüz yogası yanak kısımlarında biraz daha kuvvetli yapılırken göz çevresi ve dudak çevresinde kan akışı yönünde tercih edilir. Bu sayede hassas olan göz ve dudak çevresine çok daha nazik davranabilir ve hareketlerin etkisini arttırabilirsiniz. Yüz yogası yapmadan önce cildin doğru bir temizleyici ile dezenfekte edildikten sonra uygun bir soğuk sıkım yüz yağı kullanılması önerilir. Hem cildi beslemesi hem de el hareketlerinin daha pratik bir şekilde yapılması için bu gerekli bir adımdır. Yüz yağını sürdükten sonra yüz yogası hareketlerine çok daha kolay bir şekilde uyguladığınızı keşfedebilirsiniz.

Yüz Yogası Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

Pek çok kişi tarafından tercih edilen ve sıklıkla uygulanan yüz yogasının faydaları o kadar çok fazladır ki bunu düzenli olarak yapan kişiler ciltlerindeki kuvvetlenmeyi ve kırışıklık görünümünün azaldığını rahatlıkla görebilirler. Hem erkek hem de kadınlar için pratik uygulama alanları arasında yer alan yüz yogası oldukça işe yarayan bir yöntemdir. Kan akışını hızlandırırken deriye nüfus eden serumun etkisiyle kırışıklıkların en derin köşelerine dahi kolayca etki eder. Düzenli olarak yüz yogası yapan kişilerde bu tarz etkilerin sıklıkla gözlendiği bilinir. İki el kullanılarak yapılan yüz yogası gerçekten de işe yarayan bir etki gösterir. Ayrıca yüz yogasının faydaları arttırılmak istenirse düzenli bir rutine bağlanılması gerekir. Sayede cildiniz yoga hareketlerine alışır ve kaslar daha sık çalıştığı için kırışıklık görünümünde bir azalma meydana gelebilir.

Yüz Yogası Ne Kadar Sürede Etkisini Gösterir?

Yüz yogasının etkisini göstermesi için gerekli süre genellikle 2 ay civarındadır. Uygulamayı ilk başladığınızda derinizin daha yumuşak ve daha sıcak olduğunu hissedebilirsiniz. Eğer kaslarınızda bir rahatlama ve ısınma hissediyorsanız yaptığınız yüz yogasının etkisini incelemiş olursunuz. Zamanla bu rahatlama etkisinin arttığını ve cildinizin çok daha dinamik göründüğünü kendi Gözleriniz ile fark etmeniz mümkündür. Yüz yogasının etkisini göstermesi için gerekli süre tanıdıktan sonra cildinizdeki farklılıklar sizi memnun edecektir. Siz de bu etkili ve kolay yöntemi iki günde bir uygulayarak cildinizin çok daha dinamik ve genç görünmesine yardımcı olabilirsiniz.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bir asker şehit oldu

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bir asker şehit oldu