Ankara'nın Etimesgut ilçesinde saklandıkları gaybubet evinde yakalanan FETÖ firarisi eski emniyet müdürleri Cemil Ceylan ve Hüsrev Salmaner tutuklandı.
Ankara'nın Etimesgut ilçesinde saklandıkları gaybubet evinde yakalanan FETÖ firarisi eski emniyet müdürleri Cemil Ceylan ve Hüsrev Salmaner tutuklandı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütü'nde (FETÖ) üst düzey konumda olan ve firari olarak aranan eski emniyet mensuplarının örgütün "gaybubet" adı verilen hücre evlerinde gizlenerek örgütsel faaliyetlerine devam ettiğini tespit etti.
Örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in, örgütün emniyetteki üst düzey yapılanmasında gelecek vadeden kişiler olarak gördüğü "altın çocuklar" arasında bulduğu belirtilen, örgütün haberleşme programı ByLock'u kullanan ve birçok dosyadan arama kayıtları bulunan 2010-2014 yılları arasında Kilis ve Edirne Emniyet Müdürlüğü yapan Cemil Ceylan ile 2011-2014 yılları arasında Artvin Emniyet Müdürlüğü yapan Hüsrev Salmaner, Etimesgut ilçesindeki hücre evinde yakalandı.
Şüphelilerin, yakalandıkları yüksek güvenlikli rezidans binasındaki daireyi örgütsel hizmetlerde ve örgütsel kararlar alınması gibi işlemlerde kullandıkları, mecbur kalmadıkları sürece dışarı çıkmadıkları ve dışarı çıktıklarında da kılık, kıyafet ve eşkallerini değiştirerek tanınmamaya çalıştıkları tespit edildi.
Firari FETÖ mensuplarının, ayrıca hücre evinin deşifre olmaması için aileleri ve örgüt mensuplarıyla görüşmelerde, kiraladıkları eve yakın konumda olan başka bir daireyi kullandıkları belirlendi.
Şüphelilerin iki adresine yapılan eş zamanlı operasyonda çok sayıda örgütsel doküman, bilgisayar ve cep telefonu ele geçirildi.
İki eski emniyet müdürü, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine gönderildi.
Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren şüpheliler, sevk edildikleri nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. AA
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'de yerli ve milli olarak üretilen güvenlik bariyerleri 76 ülkeye ihraç ediliyor. Hayati önemdeki Türk ürününü Uzak doğu ülkelerinin yanı sıra Avrupa ülkeleri de terci ediyor.
Türkiye'de yerli ve milli olarak üretilen güvenlik bariyerleri 76 ülkeye ihraç ediliyor. Hayati önemdeki Türk ürününü Uzak doğu ülkelerinin yanı sıra Avrupa ülkeleri de terci ediyor.
Girişimci Koray Kartal, Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB'in desteğiyle 2010'da üretmeye başladığı güvenlik bariyerlerini dünyanın 76 ülkesine ihraç ederek ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.
Kartal, 2006'da kurduğu şirketinde proje çalışmalarını tamamlayarak 2010'da KOSGEB'e başvurdu.
Başvurusu kabul gören Kartal, aynı yıl yerli ve milli imkanlarla güvenlik bariyerleri üretmeye başladı.
Bu süreçte güvenlik bariyerlerini 76 ülkeye ihraç ederek ülke ekonomisine katkı sağlayan Kartal, 8 kişiyle başladığı işinde 100 kişiye istihdam sağlıyor.
Kartal, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, şirketi kurduğunda ilk hedefinin özellikle yurt dışından büyük bir bölümü ithal edilen güvenlik bariyer ürünlerini yerlileştirip, millileştirmek olduğunu anlattı.
KOSGEB'e bazı projeleri sunup dijitalleşme yönünde destekler almalarıyla 2010'da üretime başladıklarını dile getiren Kartal, "Daha sonrasında Ticaret Bakanlığından yurt dışı ihracat destekleri de aldık. Bunlarla birlikte üretimimizi artırdık. Özellikle istihdamımızı da artırdık. 8 kişiyle bu işe başlamıştık, şu anda yaklaşık 100 kişilik bir kadromuz var. İnsanların yaşam alanlarında güvenli ve rahat olabilmeleri için kurumlara güvenlik bariyerleri üretiyoruz." diye konuştu.
"TÜRKİYE'DE ÜRETİLEN HİÇBİR ÜRÜNÜ YURT DIŞINDAN İTHAL ETMİYORUZ"
Kartal, ilk olarak yerden çıkan güvenlik bariyer sistemleri üretimine başladıklarını, sonrasında bunları daha da geliştirip, İngiltere'den ve Avrupa'dan onaylı çarpışma testleri aldıklarını belirterek, sertifikalarla yurt dışına Türkiye'de üretilen ürünleri satıp ihracatı artırdıklarını söyledi.
Kendilerinden önce Türkiye'de yerli üretimin çok kısıtlı şekilde gerçekleştiğini ifade eden Kartal, şöyle devam etti:
"Yerli üretim bariyer sistemlerinde yüzde 50'lilerdeydi. Kuruluşumuzdan bir süre sonra bir araştırma yaptırdık ve bunun sonucunda bizimle birlikte sektörde minimum yüzde 80 olmak üzere bazı ürünlerde yüzde 95 yerlilik oranına getirdik ürünleri. Özellikle bariyer sistemlerinde yurt dışına bağlı olduğumuz ürünleri tamamen yerlileştirdik.
Türkiye'de üretilen hiçbir ürünü yurt dışından ithal etmiyoruz. Hatta bazı ithal olan ürünleri 'Türkiye'de nasıl üretiriz?' diye bunun üzerine de çalışmalarımız var ve bunun bazılarını da tamamladık. İlk başladığımızda yüzde 40 ithal ediyorduk. Şu anda yüzde 8-9'lara düştü ithal ettiğimiz ürünler. Onlar üzerinde de çalışıyoruz. Burada bazı çözüm ortaklarıyla birlikte bunu nasıl yüzde 100 yerlileştiririz diye AR-GE çalışmalarımız var."
“HEDEF, ABD VE MEKSİKA PAZARLARINA DA GİRMEK”
Koray Kartal, Türkiye'de şu an kamu ve özel olmak üzere iç pazardaki kurumlara satış yaptıklarını belirterek, binanın dışında bir güvenlik alanı oluşturmak isteyen kurumlara destek verdiklerini söyledi.
"Şu an uluslararası arenada bilinen bir Türk firmasıyız ama bizim için en önemli hedef bu sektörde dünyada ilk 5'e girmek." diyen Kartal, şunları kaydetti:
"Bu zamana kadar 74 ülkeye ihracat gerçekleştirdik. Bunun yaklaşık 14'üne sürekli ihracat yapıyoruz. Özellikle Güney Kore, Orta Doğu ülkeleri, Türk cumhuriyetleri, Balkanlar'da yoğun olarak çalışıyoruz. Avrupa'da da İtalya, Fransa gibi ülkelere ihracat gerçekleştiriyoruz. Özellikle Arnavutluk, Sırbistan, Hırvatistan gibi ülkelerde yine aynı şekilde ihracatımızı gerçekleştiriyoruz. Afrika'da da Nijerya, Gana, Kenya gibi ülkelere de ciddi anlamda ihracatlar gerçekleştiriyoruz. Ayrıca bir başka hedefimiz ihracatımızı 2 yıl içerisinde yüzde 40 artırmak istiyoruz. Amerika ve Çin pazarları içinde çalışmalarımız sürüyor. Orada fuarlarla görüşmelerimiz sürüyor. Özellikle Avrupa pazarında şu an yoğun çalıştığımız için bir sonraki süreçte ABD ve Meksika pazarlarında hedeflerimiz var."
Türkiye'de üretim yapmak isteyen ve hedefi olan gençlere seslenen Kartal, "Benim gençlere en önemli tavsiyem, yola çıkarken mutlaka hedeflerini belirlesinler. Tamamen kendi işlerine odaklansınlar. Devletimizin verdiği destekler de çok önemli. Bu desteklerin ilk başladığınızda çok büyük faydaları oluyor. Türkiye'nin hemen hemen her sektörde kendi üretimini yapıp bu ürünlerini satacak potansiyeli var. Burada gençlerimiz çok önemli ve onlara çok büyük işler düşüyor." diye konuştu.
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'de üretilip 76 ülkeye satılıyor - Türkgün - Türkçe Düşün | Son Dakika Haberleri, Güncel Haberler/ekonomi/turkiyede-uretilip-76-ulkeye-satiliyor/280623
Paylaş
Arkadaşlarınızla paylaşmak için linki kopyalayın.
!!! Yorum yapmadan önce kuralları okuyunuz.
Kişisel saldırılar yapmayın: Yorumlarınızda diğer kullanıcıları veya kişileri hakaret içeren ifadelerle suçlamayın veya aşağılamayın.
Irkçı, cinsiyetçi veya ayrımcı yorumlar yapmayın: Yorumlarınızda ırk, cinsiyet, etnik köken, din, cinsel yönelim veya herhangi bir ayrımcılık unsuru içeren ifadeler kullanmayın.
Yasa dışı faaliyetleri özendirmeyin: Yorumlarınızda yasa dışı faaliyetleri özendiren veya teşvik eden ifadeler kullanmayın.
Özel bilgileri paylaşmayın: Yorumlarınızda başkalarının özel bilgilerini paylaşmayın, bu bilgiler kullanıcıların adını, telefon numarasını, adresini, e-posta adresini veya diğer özel bilgileri içerebilir.
Spam ve reklam yapmayın: Yorumlarınızda spam veya reklam içeren ifadeler kullanmayın. Yorumlarınızın reklam içermemesine özen gösterin.