22 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem ABD'den dikkat çeken Osmanlı açıklaması

ABD'den dikkat çeken Osmanlı açıklaması

ABD'den dikkat çeken Osmanlı açıklaması 1
Yazıda, “Hepimiz kültürümüzün ve tarihimizin önemli kısımlarını tarihin en önemli imparatorluklarından Osmanlı İmparatorluğu’na, özellikle de 500 yıl önce yaşamış bir padişah olan I. Selim’e borçluyuz” denildi.
ABD'den dikkat çeken Osmanlı açıklaması 2
Osmanlı İmparatorluğunun ekonomisini sürükleyen unsurlardan biri de küresel kahve ticareti olduğu aktarılan yazıda, ‘Aslında bu parlak kırmızı taneli bitkiyi ilk bulan Yemen seferi sırasında Sultan Selim’in ordusuydu’ denildi.
ABD'den dikkat çeken Osmanlı açıklaması 3
Yazıda, Osmanlıların bu taneleri nasıl içecek haline getirebileceğini keşfettiği anlatıldı. O dönemde sadece kahve içmeye özgü mekanlar inşa edildi. Dünya gündemine oturan yazıda, ‘’Biz Amerikalıların kahve dükkanları için Osmanlı Sultanı I. Selim’e teşekkür etmemiz gerekir” ifadelerine yer verildi.
ABD'den dikkat çeken Osmanlı açıklaması 4
Avrupalıların Osmanlı’yı dünya tarihi anlatısının dışında bırakmasının sorgulanması gerektiği belirtilen yazıda, “İslam bugün Amerika’da bizim Batı diye kabul ettiğimiz güce tamamen zıt tehditkar bir öteki gibi resmedilse de aslında tarihimizin ve kültürümüzün ayrılmaz bir parçasıdır ve zengin geçmişimizde yapıcı bir güçtür’’ denildi. ‘’Ülkemiz ABD ve dünya aslında oldukça Osmanlı’dır” ifadesi dikkat çekti.
ABD'den dikkat çeken Osmanlı açıklaması 5
The Washington Post’ta Alan Mikhail tarafından kaleme alınan “Amerika’yı Değiştiren Osmanlı Sultanı: Amerika, Protestanlık ve kahve Hepsinin bir Müslüman tarihi var” başlıklı yazıda, çoğu Amerikalının sabahları yudumladıkları kahvelerinin onları Osmanlı İmparatorluğu’na bağladığını bilmediği ifade edildi.
ABD'den dikkat çeken Osmanlı açıklaması 6
Ayrıca makalede, Avrupalı kaşiflerin Amerika’yı Osmanlıların ve diğer Müslümanların Avrupa ile Asya arasındaki ticarette kurmuş oldukları hakimiyet nedeniyle keşfettiği belirtildi. Osmanlı İmparatorluğunun 9. padişahı ve büyük bir şahsiyet olan I. Selim'in ölümünün 500. yıl dönümü de hatırlatıldı.
ABD'den dikkat çeken Osmanlı açıklaması 7
Yazıda, Yavuz Sultan Selim’in Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Kafkasya’daki savaşlarla Osmanlı topraklarını neredeyse üçe katladığı aktarıldı. “Amerikalılar, hatta Starbucks Osmanlı Sultanı I. Selim’e teşekkür etmeli” bomba ifade sosyal medyada ilgi çekti.
ABD'den dikkat çeken Osmanlı açıklaması 8
Amerika ve dünyanın Osmanlı olduğu belirtilen yazıda, ‘Osmanlı İmparatorluğunun ‘Yeni Dünya’ ve günümüzdeki etkilerini görmek için bu görüşü sorgulamak, Osmanlı etkisinin aslında her yerde var olduğu gerçeğini kavramamıza yardımcı olacaktır’ denildi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin en kalabalık ilçeleri açıklandı!

Türkiye'nin en kalabalık ilçeleri açıklandı!