Apple'ın 9 bin metrekare alan üzerine kurduğu devasa üssünde çok gizli bir iş yapılmıyor. Buna rağmen Apple'ın kendi mağazalarında da yaptığı şekilde yapının dışında herhangi bir tabela ya da yazı bulunmuyor. Yapının yer altında olması dolayısıyla eğer bu üssün yerini önceden bilmiyorsanız bulabilme şansınız yok.
İçerisi robotik ışınlardan ötürü mavi bir atmosfere sahip. 9 bin metrekarelik devasa yapının içerisindeki irili ufaklı bir sürü robot, eski iPhone modellerini parçalarına ayırıyor. En çok dikkat çeken ise 10 metrelik ana ayrıştırma robotu Daisy.
Kamera, mikrofon, pil ve her bir parçayı ayrı ayrı çıkarabilen Daisy, hiçbir parçaya zarar vermeden her birini tek tek çıkaracak kadar gelişmiş bir sisteme sahip. Bu işlemleri yaparken de oldukça seri bir şekilde hareket ederek saatte 200 iPhone'u geri dönüşüme kazandırıyor.
Apple'ın geri dönüşüm merkezi olan bu yapı için şirketin çevre ve sosyal girişimlerden sorumlu başkan yardımcısı Lisa Jackson, CNET'e verdiği röportajda, yeni ürünlerinde geri dönüştürülmüş malzemeler kullanarak çevreyi olabildiğince koruduklarını ve sürekli bir geri dönüşümün yapıldığını söylüyor.
Piyasaya çıktığından bu yana 1 buçuk milyar iPhone satan şirket, sadece geçtiğimiz yıl ise yaklaşık 218 milyon ürün sattı. Daisy sayesinde milyonlarca cihaz ham bakır, alüminyum, kobalt diğer malzemelere geri dönüştürüldü.
Ömrünü tamamlayan iPhone'ların geri dönüşüme kazandırılması için oluşturulan Austin'deki üs ve Daisy adlı robot, çevre dostu. iPhone ve akıllı telefon kullanıcılarının da ömrünü tamamlayan cihazları geri dönüşüme kazandırmak için geri dönüşüm kutularını tercih etmesi çevre için oldukça önemli.