18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Çevre dostu robot! iPhone'ları sıfır zayiatla parçalarına ayırıyor

Çevre dostu robot! iPhone'ları sıfır zayiatla parçalarına ayırıyor

Çevre dostu robot! iPhone'ları sıfır zayiatla parçalarına ayırıyor 1
Apple'ın 9 bin metrekare alan üzerine kurduğu devasa üssünde çok gizli bir iş yapılmıyor. Buna rağmen Apple'ın kendi mağazalarında da yaptığı şekilde yapının dışında herhangi bir tabela ya da yazı bulunmuyor. Yapının yer altında olması dolayısıyla eğer bu üssün yerini önceden bilmiyorsanız bulabilme şansınız yok.
Çevre dostu robot! iPhone'ları sıfır zayiatla parçalarına ayırıyor 2
İçerisi robotik ışınlardan ötürü mavi bir atmosfere sahip. 9 bin metrekarelik devasa yapının içerisindeki irili ufaklı bir sürü robot, eski iPhone modellerini parçalarına ayırıyor. En çok dikkat çeken ise 10 metrelik ana ayrıştırma robotu Daisy.
Çevre dostu robot! iPhone'ları sıfır zayiatla parçalarına ayırıyor 3
Kamera, mikrofon, pil ve her bir parçayı ayrı ayrı çıkarabilen Daisy, hiçbir parçaya zarar vermeden her birini tek tek çıkaracak kadar gelişmiş bir sisteme sahip. Bu işlemleri yaparken de oldukça seri bir şekilde hareket ederek saatte 200 iPhone'u geri dönüşüme kazandırıyor.
Çevre dostu robot! iPhone'ları sıfır zayiatla parçalarına ayırıyor 4
Apple'ın geri dönüşüm merkezi olan bu yapı için şirketin çevre ve sosyal girişimlerden sorumlu başkan yardımcısı Lisa Jackson, CNET'e verdiği röportajda, yeni ürünlerinde geri dönüştürülmüş malzemeler kullanarak çevreyi olabildiğince koruduklarını ve sürekli bir geri dönüşümün yapıldığını söylüyor.
Çevre dostu robot! iPhone'ları sıfır zayiatla parçalarına ayırıyor 5
Piyasaya çıktığından bu yana 1 buçuk milyar iPhone satan şirket, sadece geçtiğimiz yıl ise yaklaşık 218 milyon ürün sattı. Daisy sayesinde milyonlarca cihaz ham bakır, alüminyum, kobalt diğer malzemelere geri dönüştürüldü.
Çevre dostu robot! iPhone'ları sıfır zayiatla parçalarına ayırıyor 6
Ömrünü tamamlayan iPhone'ların geri dönüşüme kazandırılması için oluşturulan Austin'deki üs ve Daisy adlı robot, çevre dostu. iPhone ve akıllı telefon kullanıcılarının da ömrünü tamamlayan cihazları geri dönüşüme kazandırmak için geri dönüşüm kutularını tercih etmesi çevre için oldukça önemli.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uzayda işlediği suçla dünya tarihine geçti! Soruşturma başlatıldı

Uzayda işlediği suçla dünya tarihine geçti! Soruşturma başlatıldı