18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem O yaratığa dokunanlar pişman oldu

O yaratığa dokunanlar pişman oldu

O yaratığa dokunanlar pişman oldu 1
Meksika'daki Alamos kasabası yakınlarındaki bir mağaraya yolu düşen 2 yürüyüşçü kayalıkların arasında bir yuvaya ulaştı. Mağara boşluğunda tüylerle kaplı garip bir canlıyla karşılaşan turistler şoke oldu.
O yaratığa dokunanlar pişman oldu 2
Ne olduğuna anlam vermedikleri canlıya ufak bir sopayla dokunmak istediler. Çok geçmeden gerçek anlaşıldı. Tüylü bir yaratık değil meğer yüzlerce örümceğin eviymiş. Üst üste binen örümcekler sanki tüylü büyük bir yaratıkmış hissiyatı uyandırmıştı.
O yaratığa dokunanlar pişman oldu 3
Sopayla dokunulan örümcekler en az 20 saniyede mağara deliğinden etrafa sıçramaya başladı! Örümcekler, mağaraya ve toprağa sürünerek kaçmaya başladı. Video 1,5 milyondan fazla izlendi.
O yaratığa dokunanlar pişman oldu 4
Bir sosyal medya kullanıcısı tweetledi: Bunlar zararsız hayvanlar, ne kadar meraklısınız! Ne kadar cehaletiniz olursa olsun doğayı rahatsız etmeyin. Diğer vatandaşlar da bu yoruma katılarak, turist grubunun böcekleri yalnız bırakması gerektiğini söyledi. Bir diğer vatandaş: Neden onları yalnız bırakmıyorsunuz? Yoksa yuvayı yeniden mi inşa edeceksin? dedi.
O yaratığa dokunanlar pişman oldu 5
Mağaraların, binaların ve harebelerin nemli duvar köşelerine örülen ağlar, düzensiz biçimdedir. Genelde tavan köşelerine de ağ kurabilirler. Çoğunlukla rahatsız edilmeyen bölgeleri tercih ederler. Kendisi de ağ üzerinde ters vaziyette durur. Eğer rahatsız edilirlerse, titreyerek bulanık bir görüntü oluşturuyorlar. Böylece hem avcı tarafından belirlenmesi zorlaşıyor; hem de halen ağın çevresinde uçuşan böcekler varsa onların ağa yapışmasını sağlıyorlar. Bu yüzdendir ki titreyen örümcek olarak da bilinirler.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Minik Eymen apartman görevlisine bunları anlatmış

Minik Eymen apartman görevlisine bunları anlatmış