21 Ekim 2024
weather
11°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Uber'in uçan taksi merkezleri böyle görünecek

Uber'in uçan taksi merkezleri böyle görünecek

Uber'in uçan taksi merkezleri böyle görünecek 1
Düşük irtifada uçacak olan ve 4 yolcu kapasitesine sahip olan Uber Elevate'i kullanmak isteyen müşteriler, 20 kilometrelik bir yolculuk için Uber'e 100 dolarlık bir ödeme yapacaklar. Ancak Uber yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda bu hizmetin ilerleyen dönemlerde biraz daha ucuzlayacağı bildirildi. İlk etapta kilometre başına yaklaşık 5 dolar ödeyecek olan müşteriler, hizmetin aktif olarak kullanılmasına başlamasından bir süre sonra 2.5 ila 3 dolar arasında bir ödeme yapacaklar.
Uber'in uçan taksi merkezleri böyle görünecek 2
Uber, Hava Taksi hizmetini ilk etapta 3 farklı şehirde kullanıma sunacak. Bu şehirler Dallas, Los Angeles ve Melbourne olacak. Belirlenen bu üç şehirde de Uber, Uber Elevate için uyumlu olan kendi havaalanlarını kuracak.
Uber'in uçan taksi merkezleri böyle görünecek 3
Bu havaalanları en az 5 aracı aynı anda şarj edebilecek. Bununla birlikte çevresinde alışveriş merkezleri ve buna benzer yaşam alanları bulunacak. Havaalanlarının hepsi, Hava Taksi'leri şarj edebilmek için kendi güneş paneli sistemine sahip olacak.
Uber'in uçan taksi merkezleri böyle görünecek 4
Böylece araçlar, temiz ve yenilenebilir enerji kullanılarak hem hizmet verecek hem de şarj edilebilecek. Bu havaalanlarınının inşası şu an için tasarım aşamasında. Tasarımların tamamlanmasının ardından bu yapılar, ilk olarak Melbourne'de kurulacak. Bunun sebebi test uçuşlarının merkezinin Melbourne olması. İşte bazı havaalanı tasarımları;
Uber'in uçan taksi merkezleri böyle görünecek 5
Uber'in uçan taksi merkezleri böyle görünecek 6
Uber'in uçan taksi merkezleri böyle görünecek 7
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bu sabah açıklandı! Bugünden itibaren bedava oldu

Bu sabah açıklandı! Bugünden itibaren bedava oldu