Dimes, kurucusu Mustafa Vasfi Diren'in adı ve soyadı sebebiyle 'Diren Meyve Suları'nın kısaltmasından oluşur.
Beymen firması, kuruluşunda erkek tüketicileri hedeflediği için Türkçe 'bey' ve dünya çapında da yer alabilmek için İngilizce men sözcükleri birleştirilerek son halini aldı.
Mado ismi ise 'Maraş Dondurması' kelimelerinden oluşur.
Sabancı Ailesi aslen Kayserili olmasına karşın, iş dünyasındaki başarılarını Adana'da elde etmişlerdir. Bu sebeple Akbank'ın ismi bu şehirlerin baş harflerinden oluşur.
Restoran sahibi Hüseyin Aymutlu'nun soyadının, İngilizce'ye eğlenceli bir şekilde çevrilmesiyle Happy Moon's ismi ortaya çıktı.
KVK firmasının adı Mehmet Emin Karamehmet, Murat Vargı ve Osman Kavala'nın soy isimlerinin baş harflerinin bir araya gelmesiyle oluşturuldu.
Rodi Mood'un açılımı, Ramazanoğulları Dikim İşletmeciliği'nin açılımından oluşur.
Ramsey, sanıldığı gibi bir İngiliz markası değil. Markanın kurucusu ismi Remzi Gür, bir dönem Londra'da yaşamış ve adı orada yaşayanlar tarafından Ramsey'e benzetilince, işletmenin adı 'Ramsey' olmuş.
NTV'nin açılımı Nergis TV'dir.
İstanbul'un özelliklerinden hareket ederek isim konulan marka, piyasaya 'Yeditepe' adıyla giriş yaptı fakat tutmadı. Sonrasında, adı Sevenhill olarak değiştirildi.
Alfemo, Ali Feyzullah Mobilya'nın kısaltmasından oluşur.
YU-MA-TU, ilk akla gelenin aksine bir Japon firması değil, özünde Yusuf, Mahmut ve Tuncer Kardeşlerin isimlerinin ilk hecelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturuldu.
Mudo ismi, markanın kurucuları olan Mustafa Taviloğlu ve Doğan Gürün'ün isimlerindeki ilk hecelerden oluşur.
Hes kablo firmasının adının açılımı ise, Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'dir.
Koç, 50'li yıllarda bir salça ve konserve fabrikası yatırımı için bu alanda tecrübeli olan Bejerano İle ortaklık kurdu. Böylece Bejerano ve Koç'un ilk iki harflerinin birleşmesiyle Beko ismi ortaya çıktı.
Gratis'in yabancı bir marka olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Latince 'bedava' anlamına gelen Gratis, aslında Demir Sabancı'nın bir girişimi...