18 Eylül 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
KAPALI
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Türk Dünyası Geleneksel Türk okçularına, Dünya Göçebe Oyunları'nda büyük ilgi

Geleneksel Türk okçularına, Dünya Göçebe Oyunları'nda büyük ilgi

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Toksöz, Kazakistan'da düzenlenen 5. Dünya Göçebe Oyunları'nda Türk okçuluk geleneğinin büyük bir ilgiyle karşılandığını belirtti. Türk okçuluğunun bu uluslararası etkinlikte önemli bir yere sahip olması, Türk kültürünün dünya çapında tanıtılmasına olan katkısını vurguladı.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Oyunların düzenlendiği başkent Astana'da AA muhabirine açıklamada bulunan Toksöz, "Geleneksel Türk okçuları, Dünya Göçebe Oyunları'nda büyük ilgi gördü. Katılımcılar okçularımızla fotoğraf çektirmek için sıraya girdi." dedi.

 

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Varlığı listesinde yer alan geleneksel Türk okçuluğu müsabakalarının Kazakistan'da ilgiyle takip edildiğini belirten Toksöz, "Geleneksel okçuluk mücadelesi veren sporcular, yarışlarda Türk motifleri ve geleneklerini yansıtan kıyafetler giyerek Türkiye'nin de tanıtımına katkıda bulundu. Sadece ok atmak değil Türk gelenekleri ve motifleriyle tasarladığımız kıyafetleri dünyaya tanıtmayı ve kültür elçiliği yapmayı da hedefliyoruz." diye konuştu.

 

Kazakistan'da Türk okçuluğunu tanıttıklarını belirten Toksöz, "Dünyada kabul görmüş Türk okçuluğunu burada bulunan ülkelere tanıtmak ve Türk okçuluğunun uluslararası arenada söz sahibi olduğunu göstermenin memnuniyetini yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

 

"10 sporcumuzla ülkemizi temsil ediyoruz"

Cengiz Toksöz, 5. Dünya Göçebe Oyunları'na 10 sporcuyla katıldıklarını belirterek, "Geleneksel oyunların olimpiyatları olarak değerlendirilen Dünya Göçebe Oyunları'nda Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu, uluslararası çapta güzel bir mücadele verdi. Türkiye'deki elemeler sonrasında burada mücadele etmeye hak kazanan 10 sporcumuzla ülkemizi temsil ediyoruz." şeklinde görüş belirtti.

 

Geleneksel Türk okçuluğunda lisanslı sporcu ve kulüp sayısının her geçen gün arttığını anlatan Toksöz, "Geldiğimiz noktada yaklaşık 21 binin üstünde lisanslı sporcu ve 700'ün üstünde tescilli kulüp olarak ülkemizde en hızlı büyüyen federasyonlardan biriyiz. Türk okçuluğunu daha fazla insana ulaştırmak için federasyon olarak çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettiriyoruz." diye konuştu.

 

Cengiz Toksöz, "Hedefimiz bundan sonra da katılacağımız uluslararası müsabakalarda ülkemizi ve Türk okçuluğunu en iyi şekilde temsil ederek bayrağımızı en yukarı taşımak olacaktır. " ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe'nin yeni yıldızı Kostic'ten transfer itirafı

Fenerbahçe'nin yeni yıldızı Kostic'ten transfer itirafı