28 Ekim 2024
weather
15°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Futbol Avrupa'da Türklerin gecesi! Kenan Yıldız ve Kerem Aktürkoğlu fırtına gibi esti

Avrupa'da Türklerin gecesi! Kenan Yıldız ve Kerem Aktürkoğlu fırtına gibi esti

İtalya Serie A'da Kenan Yıldız, Portekiz Premier Lig'de Kerem Aktürkoğlu fırtına gibi esti. Inter karşısında sonradan oyuna giren Kenan Yıldız iki gol bulurken Kerem Aktürkoğlu Rio Ave karşısında ilk yarıda üç gol bularak hat-trick yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Avrupa'da Türklerin gecesi! Kenan Yıldız ve Kerem Aktürkoğlu fırtına gibi esti

Serie A'nın 9. haftası İtalya Derbisi'ne sahne oldu. Inter evinde ağırladığı Juventus'la 4-4 berabere kalırken oyuna sonradan giren Kenan Yıldız maçın oyuncusu oldu. 

“Dört dörtlük” karşılaşma

Ev sahibi Inter iyi başladığı mücadelede 15. dakikada Thuram'ın yerde kaldığı pozisyonla penaltı kazandı. Hakan Çalhanoğlu'nun sakatlığından dolayı forma giyemediği karşılaşmada topun başına geçen Zielinski beyaz noktada hata yapmayarak takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı. Konuk ekip 20. ve 26. dakikalarda Vlahovic ve Weah'ın ayağından bulduğu gollerle öne geçmeyi başarsa da Inter'den cevap gecikmedi. 35. dakikada sahneye çıkan Mkhitaryan skoru eşitlemeyi başardı. Bu golden 2 dakika sonra Zielinski yine bir penaltı golü ile takımının ilk yarıyı üstün kapatmasını sağladı.

ikinci yarıda kenan yıldız fırtınası

Dumfries ikinci yarının başında 53. dakikada kaydettiği golle Inter kendi evinde farkı 2'ye çıkardı. 62. dakikada ise Juventus teknik direktörü Thiago Motta maçı döndürecek hamleyi yaparak milli oyuncu Kenan Yıldız'ı sahaya sürdü. 71. ve 82. dakikalarda attığı gollerle takımına beraberliği getiren genç on numara, kısa sürede gösterdiği bu performansla maçın oyuncusu oldu. 

Kerem'e hat-trıck için 45 dakika yetti

Bruno Lage yönetimindeki Benfica, Portekiz Premier Lig'inin 9.haftasında sahasında Rio Ave'yi ağırladı. Benfica'nın başından sonuna tek kale oynadığı maçta transfer olduğu günden bu yana harikalar yaratan Kerem Aktürkoğlu yine sahneye çıktı. 12. ve 16. dakikalarda üst üste goller kaydeden milli oyuncu 45+2. dakikada hem kendisi hem de takımı adına 3. golü atmayı başardı. Bu golle ilk yarıdan hat-trick yapmayı başaran Kerem Aktürkoğlu 63. dakikada alkışlarla oyundan alındı. Benfica mücadeleyi 5-0 kazandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhur İttifakı’nın İç Cepheyi güçlendirme çağrısına Milli Muhalefet de destek vermeli

Cumhur İttifakı’nın İç Cepheyi güçlendirme çağrısına Milli Muhalefet de destek vermeli