05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Futbol Çeyrek final heyecanı başlıyor: EURO 2024'te dev kapışmalar

Çeyrek final heyecanı başlıyor: EURO 2024'te dev kapışmalar

EURO 2024'ün çeyrek final heyecanı bugün başlıyor. "Erken final" olarak nitelendirilen İspanya-Almanya mücadelesi ve Portekiz-Fransa karşılaşması futbolseverleri ekrana kilitleyecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çeyrek final heyecanı başlıyor: EURO 2024'te dev kapışmalar
KAYNAK: Haber Merkezi

EURO 2024'te çeyrek final heyecanı başlıyor. İspanya-Almanya ve Portekiz-Fransa sahne alıyor.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek final heyecanı bugün başlıyor. Turnuvada "erken final" olarak nitelendirilen İspanya-Almanya ve EURO 2016 finalistleri Portekiz-Fransa karşılaşmaları futbolseverleri ekrana kilitleyecek.

İSPANYA VE ALMANYA'NIN ÇEYREK FİNAL YOLU

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda heyecan dorukta! İspanya, çeyrek finale tüm maçlarını kazanarak adını yazdırdı. B Grubu'nda İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk'u geride bırakan İspanya, gol yemeden 3'te 3 yaparak grup lideri oldu. Son 16 turunda Gürcistan'ı eleyen İspanya, çeyrek finale yükseldi. Ev sahibi Almanya ise A Grubu'nda İsviçre, Macaristan ve İskoçya ile mücadele etti. Almanya, 2 galibiyet ve 1 beraberlikle gruplarından çıkarak son 16 turunda Danimarka'yı saf dışı bıraktı ve çeyrek finale adını yazdırdı. Şampiyonada favoriler arasında gösterilen İspanya ve Almanya, çeyrek final maçında karşı karşıya gelerek futbolseverlere nefes kesen bir mücadele izletecek. Futbolseverler heyecanla bu maçı beklemeye başladı.

MUHTEMEL 11'LER

İspanya: Unai Simon, Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella, Pedri, Rodri, Fabian Ruiz, Yamal, Morata, Williams

Almanya: Neuer, Kimmich, Rüdiger, Tah, Raum, Andrich, Kroos, Musiala, İlkay Gündoğan, Wirtz, Havertz

PORTEKİZ VE FRANSA YARI FİNAL İÇİN SAHADA

Bu akşam TSİ 22.00'de Volkspark Stadı'nda oynanacak bir diğer çeyrek final karşılaşmasında EURO 2016'nın finalistleri Portekiz ve Fransa karşı karşıya gelecek. Futbolseverler, nefesleri tutarak bu önemli mücadeleyi bekliyor. Portekiz ve Fransa'nın mücadelesi, tarihi bir rekabete sahne olacak. Zorlu geçmesi beklenen karşılaşma, izleyenlere heyecan dolu anlar yaşatacak. Hangi takımın yarı finale yükseleceği merakla beklenirken, futbol tutkunları büyük bir heyecanla maçın başlamasını bekliyor.

FRANSA'NIN YOLU

Avusturya, Hollanda ve Polonya ile D Grubu'nda mücadele eden Fransa Milli Takımı, 1 galibiyet ve 2 beraberlik elde ederek 5 puan topladı ve Avusturya'nın ardından grup ikincisi olarak son 16 turuna yükseldi. Takım, bu süreçte 2 gol atarken, kalesinde sadece 1 gol gördü. Son 16 turunda karşılaştığı Belçika'yı 1-0 mağlup eden Fransa, adını çeyrek finale yazdırmayı başardı. 

PORTEKİZ'İN YOLU

Portekiz Milli Takımı, Türkiye'nin de yer aldığı F Grubu'nda başarılı bir performans sergileyerek bir üst tura çıkmayı başardı. Grubu 2 galibiyet ve 1 yenilgi ile tamamlayan Portekiz, topladığı 6 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Üç maçta 5 gol atıp kalesinde 3 gol gören Portekiz, hücum hattındaki etkili performansıyla dikkat çekti. Son 16 turunda karşılaştığı Slovenya ile zorlu bir mücadele yaşayan Portekiz, normal süresi ve uzatma bölümleri golsüz tamamlanan maçı penaltı atışları sonucunda lehine çevirerek adını çeyrek finale yazdırdı. 

MUHTEMEL 11'LER

Portekiz: Diogo Costa, Joao Cancelo, Pepe, Ruben Dias, Nuno Mendes, Bruno Fernandes, Joao Palhinha, Vitinha, Diogo Jota, Ronaldo, Bernardo Silva

Fransa: Maignan, Kounde, Saliba, Upamecano, Hernandez, Kante, Tchouameni, Griezmann, Dembele, Thuram, Mbappe

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ardahan’da rüşvet operasyonu: 32 gözaltı

Ardahan’da rüşvet operasyonu: 32 gözaltı