18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Futbol Fenerbahçe Avrupa’da yükselişte

Fenerbahçe Avrupa’da yükselişte

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu, son bir yılın verilerini baz alarak yaptığı güncelleme ile Fenerbahçe Avrupa’nın en iyi 20 takımı arasında 16. sıraya yükseldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fenerbahçe Avrupa’da yükselişte
KAYNAK: Haber Merkezi

Dünyanın en iyi takımlarını birçok kritere göre değerlendiren Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu, Avrupa’da 1 Ekim 2023-30 Eylül 2024 tarihlerin arasındaki dönemi dikkate alarak “Avrupa’nın En İyi Takımları” listesini güncelledi. 

İLK 20’DEKİ TEK TÜRK TAKIMI

IFFHS’nin yaptığı değerlendirmeye göre listesinin ilk 20 sırasında yer alan tek Türk takımı olan Fenerbahçe, bir sıra yükselerek 16’ncılığa geldi. 217 puana ulaşan sarı lacivertliler, 17’nci sıradan bir sıra yükselirken, aynı puana sahip İtalyan temsilcileri Milan ve Lazio ile 16’ncı sırayı paylaştı. İspanya devi Real Madrid’in 420 puanla ilk sırasında yer aldığı listede, 364 puanlı Premier Lig temsilcisi Manchester City ikinci, 362 puanlı Bundesliga’da patlama yapan Bayer Leverkusen 3’üncü sırada yer buldu.

fenerbahçe

SAMSUN HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Öte yandan Fenerbahçe’de, teknik direktör Jose Mourinho, yönetimindeki çalışmalar sürüyor. Milli takımlara giden oyuncularına kavuşan Portekizli teknik direktör, 3’lü savunma düzenine geçerek bu sezon gösterdiği performans ile lig ikinciliği[1]ne oturan Karadeniz ekibini yenmek için hazırlanıyor.

fenerbahçe

TADIC’LE ‘DEVAM’

Fenerbahçe, iki sezondur takıma en çok katkı veren isimlerin arasında yer alan Dusan Tadic ile sözleşme uzatmaya karar verdi. Sarı lacivertliler, Sırbistan Milli Takımı’ndaki kariyerine son verdiğini açıklayan 35 yaşındaki yıldız ile bu sezon sona erecek sözleşmesini uzatmak için masaya davet edecek. Fenerbahçe yönetimi, yıllık 4 milyon avro alan deneyimli futbolcuya bu rakamın biraz altında 1+1 yıllık sözleşme önerecek

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Azerbaycan Türkiye'de Doğal Gaz Geliştirme Projesi’nden hisse satın aldı

Azerbaycan Türkiye'de Doğal Gaz Geliştirme Projesi’nden hisse satın aldı