Türkgün Futbol Fenerbahçe'den Mourinho'ya verilen cezaya tepki

Fenerbahçe'den Mourinho'ya verilen cezaya tepki

Fenerbahçe, PFDK’nın Jose Mourinho’ya verdiği 4 maçlık men cezasına tepki gösterdi. Alper Alpoğlu, kararın hukuksuz olduğunu belirterek Tahkim’e gideceklerini açıkladı.

Fenerbahçe, PFDK’nın Jose Mourinho’ya verdiği 4 maçlık men cezasına tepki gösterdi. Alper Alpoğlu, kararın hukuksuz olduğunu belirterek Tahkim’e gideceklerini açıkladı.

KAYNAK: Haber Merkezi

Fenerbahçe Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Alper Alpoğlu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) Jose Mourinho’ya verdiği 4 maçlık men cezasına sert tepki gösterdi.

"BU CEZA HUKUKSUZ, TAHKİM’E GİDECEĞİZ"

Alper Alpoğlu, TRT Spor’da katıldığı programda kararın hukuksuz olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Hocamızın sözleri hakaret içermiyor. Rakibimizin yaptığı algı çalışmaları sonucunda bu cezayla karşı karşıya kaldık. Kararın oy çokluğuyla alındığını biliyoruz, tüm üyeler aynı görüşte değil. PFDK’nın kararını hukuksuz buluyoruz ve Tahkim’e başvuracağız.”

MOURİNHO NEDEN CEZALANDIRILDI?

Jose Mourinho’ya verilen 4 maçlık men ve 1 milyon 617 bin lira para cezasının gerekçeleri şu şekilde açıklandı:

  • Soyunma odasında hakemlere yönelik ifadeleri,
  • Basın toplantısında rakip takıma yönelik sözleri,
  • Türk futbolunu kaos ve düzensizlikle itham etmesi.

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray ile oynanan derbide sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Mourinho'ya, "Müsabaka hakemlerinin bulunduğu soyunma odasına gelerek müsabakanın orta hakemine yönelik kullandığı ifadeler ve hemen akabinde müsabakanın 4. hakemi olan Türk hakeme yönelerek onun nezdinde hem Türk futbol camiasını hem de Türk hakemlerinin tümünü içine alacak şekilde aşağılayıcı, rencide edici ifadelerle Türk futbolunu kaos ve düzensizlikle itham etmesi" ve "Müsabaka sonrası basın toplantısında rakip takım mensuplarına yönelik kullanılan ifadelerin spor ahlakına ve fair-play anlayışına aykırı bir içerik taşıdığı, sporda şiddet ile düzensizliği teşvik edebilecek, toplumu ayrıştırıcı ve bölücü nitelikte anlam içeren ve taraftar olaylarına neden olabilecek türden ifadeler gerçekleştirdiği" nedenleriyle toplamda 4 maç men ve 1 milyon 617 bin lira para cezası verilmişti.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya Dünyanın en büyük havacılık gizemi çözülemedi! Malezya uçağını aramaktan vazgeçtiler

Dünyanın en büyük havacılık gizemi çözülemedi! Malezya uçağını aramaktan vazgeçtiler

Malezya Havayolları'na ait MH370 sefer sayılı uçağın enkazının bulunması için başlatılan arama çalışmaları askıya alındı.

Malezya Havayolları'na ait MH370 sefer sayılı uçağın enkazının bulunması için başlatılan arama çalışmaları askıya alındı.

KAYNAK: İHA

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Çin'in başkenti Pekin'e gitmek üzere 8 Mart 2014'te havalanan ve kaybolan Malezya Havayolları'na ait MH370 sefer sayılı uçağın enkazının bulunması için şubat ayında Hint Okyanusu'nda yeniden başlatılan arama çalışmaları askıya alındı. Malezya Ulaştırma Bakanı Anthony Loke, "Operasyon şimdilik durduruldu, bu yılın sonunda aramaya devam edecekler. Şu anda mevsimsel şartlar uygun değil" ifadelerini kullandı.

ARAMA ÇALIŞMALARI ŞUBATTA BAŞLAMIŞTI

Malezya hükümeti, geçtiğimiz aralık ayında uçağın enkazının bulunması için yeniden ABD merkezli deniz arama şirketi Ocean Infinity ile anlaşma yapmıştı. Şirket 2018'de başarısızlıkla sonuçlanan arama çalışmasının ardından bu kez "uzmanların son veri analizlerine dayanarak" belirlenen 5 bin 800 kilometrekarelik yeni bir alanda tarama yapacağını belirtmiş ve 25 Şubat'ta çalışmalara başlamıştı. Avustralya öncülüğünde 2014-2017 yılları arasında yürütülen arama çalışmalarında Hint Okyanusu'nda 46 bin 300 kilometrekarelik alan taranmış ancak sadece uçağa ait birkaç enkaz parçası bulanabilmişti.

DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVACILIK GİZEMLERİNDEN BİRİ

227 yolcu ve 12 mürettebatı taşıyan Boeing 777 tipi MH370 sefer sayılı uçak, 8 Mart 2014'te Kuala Lumpur'dan Pekin'e giderken kaybolmuştu. Malezyalı yetkililer, uçağın kasıtlı olarak rotasından çıkarılmış olabileceğini belirtmişti. Başlatılan arama kurtarma çalışmalarında 26 ülke yer alırken, ilk aşamada hiçbir ize ulaşılamamıştı. Haftalar sonra Malezya hükümeti, MH370'in yakıtı bitene kadar uçtuğunu ve yolculuğunun Pekin'den binlerce kilometre uzakta Güney Hint Okyanusu'nun derinliklerinde sona erdiğini açıklamıştı. Uçağa ait olduğuna inanılan enkaz parçaları, Afrika kıyılarına ve Hint Okyanusu'ndaki adalara vurmuştu. Uçaktaki yolcuların yakınları Malezya Havayolları, Boeing, uçak motoru üreticisi Rolls-Royce ve Allianz sigorta grubu da dahil olmak üzere birçok şirketten tazminat talep etmişti. Malezya hükümeti, 2018 yılında Hint Okyanusu'nun güneyinde arama yapması için Ocean Infinity ile anlaşmış, uçağı bulması halinde 70 milyon dolara kadar ödeme yapmayı teklif etmiş ancak başlatılan arama çalışması başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Uçakta 150 vatandaşı bulunan Malezya, Avustralya ve Çin tarafından Inmarsat uydusu ile uçak arasındaki otomatik bağlantılara ilişkin verilere dayanarak Güney Hint Okyanusu'nda 120 bin kilometrekarelik bir alanda su altında arama yapılmıştı.

Olay, dünyanın en büyük havacılık gizemlerinden biri olarak kayıtlara geçti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *