Türkçe Düşün
İstanbul
AZ BULUTLU
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem 15 Temmuz gecesi MHP'nin ışıkları hiç sönmedi

15 Temmuz gecesi MHP'nin ışıkları hiç sönmedi

15 Temmuz 2016'da Türkiye, darbe girişimiyle sarsıldı. MHP Lideri Devlet Bahçeli, MHP'nin direnişini öne çıkararak liderlik sergiledi. Meclis'in bombalanmasıyla yaşananlar, Türk milletinin birlik ve direniş ruhunu ortaya koydu. Bahçeli, darbeye karşı tavır alarak meydan okudu.

9 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
15 Temmuz gecesi MHP'nin ışıkları hiç sönmedi
KAYNAK: Haber Merkezi

15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye, tarihinin en kritik anlarından birini yaşadı. Darbe girişimi, Ankara'daki olayların ardından Meclis'i de hedef aldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, o gece MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin liderlik gösterdiğini vurgularken, Bahçeli'nin aldığı önlemleri ve tepkilerini anlattı. Meclis'in bombalanmasıyla birlikte yaşananlar, Türk milletinin birlik ve direniş ruhunu ön plana çıkardı.

Bahçeli, darbe girişiminin ilk anlarında evindeyken yaşanan olağandışı durumu fark ederek genel merkeze yönlendi. Burada partisinin üst düzey yöneticileriyle bir araya gelerek hükümete ve demokrasiye sahip çıkacaklarını açıkladı.

Darbe girişiminin bastırılmasında MHP'nin rolü büyüktü; partinin genel merkezi de darbecilerin hedefi haline gelmiş, ancak partinin kararlılığı ve yöneticilerinin cesaretiyle saldırı püskürtülmüştü.

BİNALİ YILDIRIM İLE İKİ KEZ GÖRÜŞTÜ

O gece Bahçeli’nin neler yaşadığını, Meclis’in, Özel Harekâtın bombalandığı dakikalarda nasıl tepki verdiğini MHP’nin kurmaylarından Bahçeli’nin yardımcısı Sadir Durmaz, Hürriyet’ten Serkan Ocak'a anlattı.

O gün, gün boyu partideydik. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli partiden çıkınca önce yürüyüş programı vardı. Onu yaptı. Sonra 21.15’te evine gitti. Evinin olduğu bölgede uçakların alçaktan uçması ve Boğaz Köprüsü’nün kapatılması görüntüsüyle anormal bir şeyler olduğunu anlayarak özel kalem müdürünü aradı. Özel kalem müdürü kendisini aldı. 21.30 gibi genel merkeze geldiler. Sonra biz de gittik. 21.45’te genel merkezdeydik. Kurmay heyeti, başkanlık divanı heyeti ve bazı merkez karar yürütme kurulu üyeleriyle partide buluştuk. 22.00 gibi Genel Başkanımız Başbakan’ı aradı. Özel kalemi vasıtasıyla MHP’nin böyle bir darbeyi asla kabul etmediğini, hükümetin de demokrasinin yanında duracağını söyledi. Sonra Başbakan Binali Yıldırım geri aradı. En net tepkiyi, tavrı koyan genel başkanımızdı.

MHP'Lİ YILDIRIM: BAHÇELİ HAÇLILARA YUMRUK VURDU

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, MHP Lideri Bahçeli'nin 15 Temmuz Darbe Kalkışması gecesi Haçlılara yumruk vurduğunu söyledi.

CNN TÜRK TV'de Hande Fırat'ın sunduğu Gece Görüşü proğramına katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, 15 Temmuz Darbe Kalkışmasında FETÖ'cülerin MHP Genel Merkezi'ni ele geçirmeye çalıştıklarını belirterek, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin o gece Genel Merkezin tüm ışıklarını yaktırmasının Haçlılara yumruk vurulması anlamında olduğunu söyledi.

BÜLENT ARINÇ KASITLI OLARAK DEVLET BAHÇELİ'NİN İSMİNİ SÖYLEMEDİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Bülent Arınç'ın FETÖ konusunda ''Hiç kimse masum değil'' açıklamasında FETÖ ile birlikte görülmeyen Liderin sadece Deniz Baykal olduğunu söylemesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bülent Arınç, neden Devlet Bahçeli'nin ismini zikretmedi? sorusuna verdiği cevapta, ''Bülent Arınç, kasıtlı olarak Devlet Bahçeli'nin ismini söylememiştir. Siyaset amaçlı yapmıştır bunu. Halbuki, herkes biliyor. Bugün TBMM'de bulunan liderler içerisinde Fetullah Gülen ile görüntü vermeyen tek lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'dir. Hatta, FETÖ'cülerin düzenlediği Türkçe olimpiyatlarına bile gitmemiştir. 15 Temmuz gecesi, kalkışmaya karşı direnç açıklaması ve tavrı noktasında, ilk harekete geçen Devlet Bahçeli'dir.'' dedi.

DEVLET BAHÇELİ GENEL MERKEZİN IŞIKLARINI YAKTIRARAK HAÇLILARA YUMRUK VURDU

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, 15 Temmuz Darbe girişimiyle ilgili yaptığı açıklamada, ''MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, saat: 21.00 civarında Genel Merkez'e gelerek tüm ışıkları yaktırmıştır. Devlet Bahçeli'nin Genel Merkezin ışıklarını yaktırması, Haçlı Seferi'ne yumruk vurmadır. 'Biz buradayız, ayaktayız' demektir. Henüz hiç kimse açıklama yapmadan önce ilk açıklamayı yapan Devlet Bahçeli'dir. Devlet Bahçeli, tüm medyaya 'Bu bir kalkışmadır' diyerek, Devlete ve seçilmiş Hükümete sahip çıkılması noktasında açıklama yapmıştır. Sayın Bahçeli, hemen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Başbakan Binali Yıldırım'ı aramıştır ama ulaşamayarak not bırakmıştır. Daha sonra dönüş yaptıklarında görüşüldü.'' dedi.

15 TEMMUZ GECESİ MHP GENEL MERKEZİ'Nİ ELE GEÇİRMEK İSTEDİLER

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, ''Sayın Genel Başkanımız, FETÖ kalkışmasına karşı tavrını net olarak gösterdikten sonra kalkışmayı yapan FETÖ'cüler, MHP Genel Merkezi'nin üzerinden alçak uçuş yaptı. Binanın camları çatladı. Sayın Bahçeli'ye kendisini güvenli bir yere almamız gerektiği söylendiğinde, 'Dünyanın en güvenli yeri Genel Merkezimizdir' diyerek başka bir yere gitmeyi reddetti. MHP'nin darbeye karşı direncini kırmak isteyen FETÖ'cüler Genel Merkez'in kapısına dayandılar. Arkadaşlarımız, gelen FETÖ'cüleri püskürttü. MHP'yi o gece ele geçirmeye çalıştılar. MHP'yi ele geçirselerdi işin rengi belki de değişecekti. Bilemiyoruz. Genel Kurmay Başkanlığı'ndan bir yaver (şu an FETÖ'den yargılanıyor), Özel Kalem Müdürümüz Murat Çeliker'i aradı. Devlet Bahçeli'nin darbeye karşı yaptığı açıklamasını geri çekmesini ya da yumuşatmasını istediler. Ancak Liderimiz Sayın Bahçeli, bu teklifi kesinlikle reddetti. Eğer kahramanlıktan söz ediliyorsa, herkesten önce darbeye karşı tavır koyan Devlet Bahçeli'nin davranışı Kahramanlıktır.'' dedi.

DEVLET BAHÇELİ 15 TEMMUZ GECESİ KURMAYLARINA İLK OLARAK O TALİMATI VERMİŞ!

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4'üncü yıl dönümünde MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Meclis'te o gece yaşananları anlattı. Akçay, "Sayın Bahçeli ilk olarak TBMM’ye gidin talimatı verdi." dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4'üncü yıl dönümünde MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Mecliste o gece yaşananları SABAH'a anlattı. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kendilerine, "Darbecilerin ilk hedeflerinden birisi TBMM'dir. Derhal Meclis'e gidin ve müdahale etmelerine engel olun" diyerek talimat verdiğini belirten Akçay, "Meclis'teyken darbeye asla boyun eğmeyeceğimizi söyledik. Hatırladığımızda coşkuyla tüyleri diken diken eden güçlü bir atmosfer oluştu. Bu Türk Milletinin birlik ve beraberliğini temsil eden TBMM'nin gazi sıfatına yakışır bir tutum aldığının göstergesiydi" dedi. O gece darbeye karşı TBMM'deki milletvekillerinin tek yürek olduğunu belirten Akçay şunları söyledi:

'MECLİS'E GİDİN'

15 Temmuz akşamı akşam saat 21.00 civarında uçakların alçak uçuş yaptığını gördük. Başkentte alışık olmayan bir durumdu ve bizi şüpheye düşürdü. Genel Merkeze gittiğimde saat 23.30 civarında Genel Başkanımızla görüştüm. Genel merkezimizin bütün ışıkları yanıktı. Genel Başkanımız, bizim derhal TBMM'ye gitmemizi ve bu tür darbe girişimlerinde ilk hedeflerden birisinin TBMM olduğunu ve buna engel olunması gerektiği talimatını verdi. Ben de TBMM'ye geçerek Meclis Başkanımız ile görüştüm daha sonra AK Parti ve CHP'li grup başkanvekilleriyle de görüştüm.

BÜYÜK BADİRE ATLATTIK

TBMM'de darbe girişimine karşı bir ortak bildiri hazırladık. Saat 17'de özel oturum gerçekleşti ve darbeye karşı mesajlar verildi. Türkiye çok büyük bir badire atlattı. Yıllarca devletin çeşitli kademelerinde görev yapan hainlerin millete büyük bir hançer sapladığını gördük. FETÖ ile mücadele hala devam ediyor. Devlet ve millet şuuruna iyi sahip olmak gerekiyor. Devlet içerisinde illegal yapıların kadrolaşmasına asla müsaade edilmemesi gerekiyor. İsterse bir kamu kuruluşunda çaycılık yapsın sadakati Türkiye Cumhuriyeti'ne ait olmayan kişiler asla barındırılmamalıdır. Devleti ele geçirmeye çalışan yapılar en tehlikeli yapılardır. MHP, öteden beri FETÖ tehdidi ve kumpası altında bir parti oldu. Partimizdeki milli şuur anlayışı nedeniyle bu tür illegal yapılar hayat bulmamıştır.

TÜYLERİ DİKEN DİKEN EDEN ATMOSFER

Milletin güvenliği tehdit altındaydı. TBMM'de MHP, AK Parti ve CHP Grup Başkanvekilleri birlikte divanı oluşturduk. Televizyonlarla bağlantı kurduk. Darbe girişimine kesinlikle boyun eğmeyeceğimizi ve gereken tepkinin gösterileceğini belirterek darbecilerin asla başarılı olamayacaklarını söyledik. Hatırladığımızda tüyleri coşkuyla diken diken eden çok güçlü bir manevi atmosfer oluştu. Bu Türk Milletinin birlik ve beraberliğini temsil eden TBMM'nin gazi sıfatına yakışır bir tutum aldığının göstergesiydi. Hiç kimsede endişe ve korku yoktu, hepimizde kararlılık ve azim vardı. Darbeciler Türkiye ve dünya medyasına yayılan mesajlarımızı izledikten sonra büyük bir infiale kapılmış olmalı ki Meclis'e bombalar yağmaya başladı.8 polisimiz de helikopterlerden atılan ateşle yaralandı. İlk bombada büyük bir sarsıntı yaşandı. Genel kurulun içinde bir toz bulutu oluştu. Meclisteki milletvekillerin kararlılığı daha arttı.

"MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEKTİR"

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili yaptığı yazılı açıklama, Türkiye'nin demokrasiye olan bağlılığını ve millet iradesine sahip çıkma kararlılığını vurgulamaktadır. Bahçeli, Türk Silahlı Kuvvetleri içinden gelen bir grubun askeri müdahale teşebbüsünü açıkça kınayarak, demokrasinin askıya alınmasının ve millet iradesinin yok sayılmasının ülkeye büyük zarar vereceğini belirtmiştir.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ GENEL BAŞKANI  DEVLET BAHÇELİ’NİN 15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİ İLE İLGİLİ YAPTIĞI YAZILI AÇIKLAMA

"Türkiye Cumhuriyeti olağanüstü ve gayri meşru bir durumla karşı karşıyadır. Türk Silahlı Kuvvetleri içinden bir grubun askeri müdahalede bulunmak, yönetimi devralmak istediği iddia edilmektedir. Demokrasiyi askıya alma, millet iradesini yok sayma teşebbüsünün ülkemize yapılacak büyük bir hata olacağı açık ve meydandadır. Türkiye yakın tarihinde defalarca askeri darbe girişim ve tecrübesini yaşamıştır. Türk milleti her seferinde darbelerin yıkım ve acı sonuçlarına muhatap kalmıştır. Şu anda ülkemiz kriz ve belirsizlik sarmalının dibindedir. 

Herkes bilmelidir ki, demokrasiden taviz istikbal ve istiklalden kopuş demektir. Milliyetçi Hareket Partisi her türlü demokrasi dışı arayışa tavırlı ve karşıdır. Türkiye’nin pek çok sorun ve sıkıntısı olduğu tartışmasızdır. Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün çok ciddi tehdit ve taciz altında bulunduğu da ortadadır. Ancak her sorununun çözüm yolu demokrasidir. Türkiye’nin iç savaş ve kaos ortamına savrulması halinde Türk milletinin ödeyeceği bedel vahim ölçüde yüksek ve pahalı olacaktır. 

Bu itibarla geleceğimizi karartacak, milli birlik ve bütünlüğümüzü sabote edecek her türlü müdahaleye milletçe mesafeli durmamız şarttır ve tarihi bir sorumluluktur. Nitekim hiçbir kalkışma kabul edilemeyecektir. Askeri darbe teşebbüsünde bulunanların derhal hukuka teslim olmaları en samimi beklentim ve tavsiyemdir. Milletimizin sağduyulu olması, teenni ve soğukkanlı hareket etmesi önem ve aciliyet arz etmektedir. Halkın sokağa daveti, Türk askeriyle muhtemel bir çatışma içine girmesi vahim bir tehlike olarak önümüzde durmaktadır. 

Bilhassa Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in provokasyon ve ajitasyonlara karşı teyakkuzuyla birlikte, sokaklara çıkarak iç savaş şartlarına hizmet etmesi düşünülemeyecektir. Hiçbir dava arkadaşım karanlık sürecin taraf ve faili olmayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi ülkemizin sancılı tablosunu dikkatle ve demokrasiye tam bir riayet ve sadakatle takip edecektir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, Türk milleti bu badireyi atlatacaktır. Milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü de yetmeyecektir."

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 1 ay önce
15 temmuzda sadece tek lider Bahçeli vardı Ankarada diğerleri gürcistanda muğlada erzincanda kayseride
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Elektrik akımına kapılıp feci şekilde can verdiler! İzmir Büyükşehir Belediyesinden açıklama geldi

Elektrik akımına kapılıp feci şekilde can verdiler! İzmir Büyükşehir Belediyesinden açıklama geldi