21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem 6 milyonluk hazine: 600 yıllık Tevrat ele geçirildi!

6 milyonluk hazine: 600 yıllık Tevrat ele geçirildi!

Ankara’da düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 600 yıllık Tevrat ele geçirildi. Türkiye'deki tarihi eserler kaçakçılığına yönelik operasyonlar devam ediyor! Tarihi eser kaçakçılığı son dakika haberi... Kaçakçılıkla mücadele hız kesmeden devam ediyor...      

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
6 milyonluk hazine: 600 yıllık Tevrat ele geçirildi!

Ankara Beypazarı ilçesinde yapılan operasyonda 500-600 yıllık olduğu değerlendirilen altın varaklı Tevrat’ı satmaya çalışan 3 kişi yakalandı. İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, kültür ve tabiat varlıklarının korunması ile kaçakçılığın önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında, Beypazarı ilçesinde ikamet eden A.A, D.A. ve A.O’nın tarihi eserleri piyasaya sürerek haksız kazanç elde edecekleri ve müşteri arayışında oldukları bilgisine ulaşıldı.

Bu tespit üzerine Beypazarı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, şüpheliler bazı tarihi eserleri yaklaşık 6 milyon lira karşılığında satmaya çalışırken yakalandı. Operasyonda İbranice yazılı ve altın varaklı olan, 500-600 yıllık olduğu değerlendirilen Tevrat ele geçirildi. Bulunan tarihi eserlere el konuldu.

Kaçakçılıkla mücadele hız kesmeden devam ediyor...
Çanakkale'de tarihi eser operasyonu: Eser kaçakçılığı operasyonunda çok sayıda tarihi eser niteliğinde malzeme ele geçirilirken bir şüpheli gözaltılar olmuştu. 


Haberin detayları şöyle; Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı yapıldığı ihbarını aldı.

Bunun üzerine kentin Lapseki ilçesinde bir eve operasyon düzenledi.

Operasyonda, tarihi eser niteliğinde 11 sikke, 4 taş obje, 4 metal obje ile kazma, kulaklık, metal arama dedektörü, pointer el arama dedektörü, 3 metal kazma aparatı ele geçirildi.

Şüpheli serbest bırakıldı

Gözaltına alınan şüpheli M.E hakkında adli işlem yapıldı.

İHA'nın haberine göre, şüpheli M.E. emniyetteki işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

İçişleri Bakanlığı tarihi eser kaçakçılığına göz açtırmıyor!
İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince kaçakçılık suçlarıyla mücadele kapsamında, son iki yılı aşkın zamanda 974 bin 542 tarihi eser ve sikke ele geçirildi.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Türkiye'nin kültürel mirasının korunmasına yönelik olarak, suç örgütlerine karşı yürütülen çalışmalar kapsamında, 1 Ocak 2020'den 15 Kasım 2022'ye kadar, 11 bin 287 tarihi eser kaçakçılığı olayına müdahale edilerek, 974 bin 542 tarihi eser ve sikke ele geçirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, uluslararası tarihi eser kaçakçılığı yapan bir suç örgütüne yönelik 31 Mayıs'ta Miras Operasyonu yapıldı. Cumhuriyet tarihinin en büyük tarihi eser operasyonu olan Miras Operasyonu'nda, hakkında işlem yapılan 124 şüpheliden 18'i tutuklandı.

Operasyonda, 29 bin 11 sikke, 2 bin 219 obje, kaçak kazıda kullanılan 30 dedektör, 178 bin lira, 3 tabanca, 8 tüfek ve 233 fişek ele geçirildi.

İnsan kaçakçıları adalete teslim edildi
Mağdurların sömürü amacıyla bir ülke içinde veya uluslararası olarak yasa dışı taşınmasını içeren insan ticareti suçunu önlemeye yönelik çalışmalar da kararlılıkla devam ediyor.

Türkiye, Orta Asya ve Orta Doğu üzerinden Avrupa'ya yapılan organ-doku nakli, ucuz iş gücü gibi sebepler için insan ticareti yolunda bir geçiş noktası olma özelliği taşıyor.

İnsan ticaretinin önlenmesine yönelik 1 Ocak 2020'den 15 Kasım 2022'ye kadar 366 olaya müdahale edilirken, yakalanan tacirlerden 1285'i tutuklandı. Bu olaylarda 1313 kişin ise mağdur olduğu belirlendi.

Ayrıca kamunun zarara uğratılması ve kaçak malzemelerin yurda girişinin engellenmesi için 1 Ocak 2016'dan 15 Kasım 2002'ye kadar 146 bin 822 operasyon düzenlendi. Yakalanan 218 bin 555 kişi hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda yaklaşık 46 milyon litre kaçak akaryakıt ve 253 milyon 400 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Sadece bu yıl 15 Kasım'a kadar 7 milyon 72 bin paket kaçak sigara ve 2,6 milyar makaron ele geçirildi. Yakalanan tütün mamülleri ile kamunun yaklaşık 557 milyon lira zarara uğramasının önüne geçildi.

Alkollü içki kaçakçılığının önlenmesine yönelik ise yılbaşından 15 Kasım'a kadar 2 bin 602 olaya müdahale edildi. 3 bin 780 şüpheli yakalandı, 2 milyon 58 bin 834 litre kaçak alkollü içki ele geçirilerek, kamunun yaklaşık 624 milyon lira zarara uğramasının önüne geçildi.

Ayrıca 1810 kaçak akaryakıt olayına müdahale eden ekipler, 2 bin 207 şüpheliyi yakaladı.

Söz konusu çalışmalarda 5 milyon 921 bin 288 litre kaçak akaryakıta el konularak, 31 milyon lira kamu zararı önlendi.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
‘Almanya bizi kıskanıyor’ dedi ve nedenini açıkladı

‘Almanya bizi kıskanıyor’ dedi ve nedenini açıkladı