16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem 61 ülkeden Türkiye'ye geldiler: Şimdi sıra bizde

61 ülkeden Türkiye'ye geldiler: Şimdi sıra bizde

Türkiye 7.7 ve 7.6'lık depremlerle sarsıldı. Arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Dünya, Türkiye'ye yardım için yarışıyor. 61 ülkeden ekipler, 'Halkın gösterdiği dayanışma inanılmaz. Ellerinde kalan son şeyleri de bize veriyorlar.' dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
61 ülkeden Türkiye'ye geldiler: Şimdi sıra bizde

Çifte depremin ardından Türkiye için dünyanın dört bir yanından yardıma koşan arama kurtarma ekiplerinin yoğun mesaisi sürüyor. Ekipler her gün onlarca kişiyi enkazın altından çıkarıyor. Felaketin ilk gününden bu yana çalışmalara katılan yabancı ekipler, Sabah'a konuştu. Asrın felaketinin ardından yardım için seferber olduklarını belirten yabancı ekipler, "Türkiye ne zaman zora düşsek koştu. Şimdi de biz ona koştuk" ifadelerini kullanıyor.

'DUYAR DUYMAZ YOLA ÇIKTIK'
Tayvan Ekibi Lideri Huang Po Chun, "1999'da bizde deprem olmuştu. Türkiye yardıma gelmişti. Biz de hemen yola çıktık. İki gün iki canlı çıkardık. Altı köpek var ve ekibimiz 130 kişi olacak. Türkiye bir deprem ülkesi. Dünya artık köy gibi, hepimiz kardeşiz" dedi. Iraklı ekipten Dr. Mohsen Zangana, "Türkiye ne zaman zora düşsek koştu. Şimdi de biz ona koştuk. Kardeş ülke Türkiye'de deprem haberini alınca Irak'tan geldik" dedi.

'DUYGULANDILAR'
Kazakistan'dan gelen arama kurtarma ekibi, Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki yarısı yıkılan Pamukkale sitesinin A Blok'unda arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Arama kurtarmada uzman köpekleriyle dinleme yapan Kazak ekibi, "Türkiye'deki kardeşlerimizin zor durumda olduğunu duyar duymaz cihazlarımızı alarak geldik. Burada insanlar bizi görünce duygulandı, biz de çok duygulandık. Yarısı yıkılmış bir binada hassas bir şekilde çalışılması gerektiği için başka bir ekiple ortak çalışıyoruz" dedi. Macaristan Büyükelçiliği, ülkelerinden gelen yardım ekiplerine Türk halkının her konuda destek olduğu ve "Poğaçalarını bile paylaşıyorlar" mesajını yayınladı.

'ZEYNEP HANIM KORKMA DANIEL BURADA'
ALMAN destek ekibinden Dr. Daniel Lankers, öğrendiği birkaç Türkçe kelimeyle enkaz altındaki kadını sakinleştirmeye çalıştı. "Zeynep Hanım, Daniel burada korkma!" sözleriyle destek verdi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
1.5 yaşındaki kızı kurtaran Macar görevli, "50'den fazla felaket gördüm, ilk kez ağladım" dedi. Ukraynalı ekibi yolda çeviren Türkler "Ülkeniz savaşta, siz buradasınız. Unutmayacağız" dedi. Bu sözler Ukraynalı ekibi çok duygulandırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye, hızlı netice aldı! Twitter, asılsız tweeti dakikalar sonra kaldırdı

Türkiye, hızlı netice aldı! Twitter, asılsız tweeti dakikalar sonra kaldırdı