22 Kasım 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem ABD ve Avrupa pazarında Türk hırdavatı

ABD ve Avrupa pazarında Türk hırdavatı

Babasının hırdavat dükkânındaki ürünleri internet üzerinden satmak için e-ticaret sitesi kuran genç girişimci Emrah Durası, büyük bir başarıya imza atarak Amerika Birleşik Devletleri’ne açıldı. Hırdavat ürünlerinin internetten satılmayacağını söyleyenleri önemsemeyen Durası, Almanya aracılığıyla tüm Avrupa’ya ulaşmak istiyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD ve Avrupa pazarında Türk hırdavatı

KOBİ’ler, toplam istihdamın ise yüzde 80’ini ve Türkiye’de perakende sektöründe hizmet veren firmaların yüzde 99’unu oluşturuyor. E-ticaretten ciddi bir pay alamayan KOBİ’ler çekimser kalarak, online satış için yeterli altyapı ve teknik bilgiye erişmek için çaba sarf etmiyor. Halbuki, KOBİ’ler, toplam satışların yüzde 65’ini elinde bulunduruyor. E-hirdavat.com'un kurucusu Emrah Durası ise, yıllar boyunca geleneksel yöntemlerle hırdavat sektöründe hizmet verdikten sonra önyargıları yıktıklarını ve yurt dışı pazarlarda büyümeyi hedeflediklerini ifade etti. 

Çevresindeki pek çok kişinin internetten hırdavat ürünü satılamayacağına dair telkinlerini umursamadığını aktaran Durası, ilk olarak, 2006 yılında, üniversite öğrencisiyken internetten telefonunu ve kullanmadığı birkaç eşyamı sattığını ve e-ticaretteki potansiyeli fark ettiğini söyledi. Bunun üzerine, dükkânlarındaki hırdavat ürünlerini internetten nasıl satabileceğini düşünmeye başladığını aktaran Durası, başlarda amatör bir site kurduklarını ancak talepleri karşılama konusunda yetersiz kaldıklarını anlattı. IdeaSoft ile tanışıp kendilerine uygun bir e-ticaret alt yapısı satın alarak yatırım yaptıklarında 2007 yılında olduklarını aktaran Durası, şimdi aynı Türkiye’deki gibi ABD’de hırdavat ürünlerinin satışını internetten gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Büyüme oranı e-ticaretle birlikte yüzde 20’den yüzde 50’ye çıktı

Durası, Satış işlemlerini e-ticarete taşımaları ile birlikte hızla büyüdüklerini belirtti. Durası’nın şirketi 12 yıldır profesyonel olarak e-ticaret sektöründe bulunuyor ve yıllık satışlarının yüzde şirketlerinin yüzde 45’ini e-ticaret üzerinden gerçekleştiriyor. Durası, şirketlerinin yüzde 10-20 arasında olan yıllık büyüme oranının, e-ticarete başlamaları ile birlikte her yıl düzenli olarak yüzde 50 ve yüzde 100’ü bulan rakamlara ulaştığını ifade etti.

Emrah Durası, e-ticaret işine girmek isteyenler için de bazı önerilerde bulundu. İlk olarak sattıkları ürün ne olursa olsun herkesin e-ticaret yapabileceğini bilmesi gerektiğini aktardı ve hırdavat gibi zor bir alanda ürünleri satmamıza rağmen ticari faaliyetlerin online ortamlara doğru kaydığını belirtti. Fiziksel olarak satılabilen her şeyin e-ticaret üzerinden de satılabileceğini söyleyen Durası, e-ticaretin en büyük avantajının 7/24 satış yapabilme özelliği olduğunu ifade etti. Ve e-ticaret üzerinden ürün satmak için kodlama veya yazılım bilmeye gerek olmadığını ekledi.

E-ticaret işine girdikten sonra bakış açılarının genişlediğini söyleyen Durası, Türkiye’nin  hemen her iline satış yapabiliyorsak neden yurt dışına satmadıklarını düşündüklerini ve böylece çeşitli araştırmalar yaparak yurt dışı pazarına açılma kararı aldıklarını aktardı. İlk olarak ABD’de satış yaparak başarılı olan Durası, şimdi Almanya üzerinden tüm Avrupa ve İngiltere’ye uzanan bir e-ticaret ağına erişmeyi hedefliyor

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Reşat Erdoğan’dan sert sözler! İP’i yerden yere vurdu

Reşat Erdoğan’dan sert sözler! İP’i yerden yere vurdu