09 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Adalet Bakanı Tunç: Suç içerikli paylaşımlarla mücadelede kararlıyız

Adalet Bakanı Tunç: Suç içerikli paylaşımlarla mücadelede kararlıyız

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, suç içerikli sosyal medya hesaplarına adli soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bakan Tunç, içeriklerin kaldırılmaması durumunda yasal yaptırımlar devreye gireceğini açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adalet Bakanı Tunç: Suç içerikli paylaşımlarla mücadelede kararlıyız
KAYNAK: Haber Merkezi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bazı sosyal ağ sağlayıcılarında ve internet sayfalarında yer alan suç teşkil eden içeriklerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından adli soruşturmaların başlatıldığını duyurdu. Tunç, bu içeriklerin kaldırılmaması ve yargı kararlarının uygulanmaması durumunda sosyal medya platformlarına yönelik yasal yaptırımların devreye gireceğini belirtti.

"toplumu suçtan korumak bu devletin görevidir”

Bakan Tunç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bu içerikleri çıkarmayan ve yargı kararlarını uygulamayan sosyal ağ sağlayıcıları hakkında 5651 Sayılı Kanun gereğince para cezası, reklam yasağı, bant daraltma ve erişim engeli gibi yaptırımlar kararlılıkla uygulanacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir Hukuk Devletidir ve toplumu suçtan korumak bu devletin görevidir.”

Tunç ayrıca, sosyal medya platformlarının Türkiye’nin kanunlarına uymak zorunda olduğunu vurgulayarak, "Hiç kimsenin ayrıcalığı yoktur. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi ve çocuklarımızı zehirlemeye, toplumsal yapımızı sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz. Suç ve suçluyla mücadelede kararlılığımızdan taviz vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Balkan Şampiyonu Galatasaray, CEV Challenge Kupası'na galibiyetle başladı

Balkan Şampiyonu Galatasaray, CEV Challenge Kupası'na galibiyetle başladı