20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem AFAD'ın Yemen'deki gıda yardımları devam ediyor

AFAD'ın Yemen'deki gıda yardımları devam ediyor

Lahic'e bağlı Tuben ilçesindeki Cerrad Kampı'nda gerçekleşen dağıtım prosedürü sırasında Yemen'deki AFAD kurulu Başkanı Mustafa Ayaz, Lahic'de yerlerinden edilenlerin kaldığı kampların idaresinden sorumlu Ömer es-Samati ile El-Vifak Sosyal Kalkınma Derneği Başkanı Rakiye es-Sekkaf hazır bulundu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AFAD'ın Yemen'deki gıda yardımları devam ediyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Yemen'in güneyindeki Lahic şehrindeki ailelere gıda kolisi dağıttı.

Lahic'e bağlı Tuben ilçesindeki Cerrad Kampı'nda gerçekleşen dağıtım prosedürü sırasında Yemen'deki AFAD kurulu Başkanı Mustafa Ayaz, Lahic'de yerlerinden edilenlerin kaldığı kampların idaresinden sorumlu Ömer es-Samati ile El-Vifak Sosyal Kalkınma Derneği Başkanı Rakiye es-Sekkaf hazır bulundu.

Ayaz burada yaptığı açıklamada, çatışmalar sebebiyle yerlerinden edilenlere bin gıda kolisi dağıttıklarını ifade etti.

Mustafa Ayaz yardımların, Türk Hükümeti'nin Yemen'deki 8 şehirde, çatışmalardan zarar görenlere yönelik 25 binden çok gıda kolisi dağıtımı projesi kapsamında yapıldığını açıkladı.

AFAD ekibine yerlerinden edilen Yemenlilere yönelik yardımları bundan dolayı teşekkür eden Samati de gerek AFAD gerekse diğer Türk örgütlerinden daha çok yardım beklediklerini vurguladı.

- Yemen'deki insani kriz

Siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de İran destekli Husiler ile Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) desteğini alan hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü eline almışken Suudi Arabistan liderliğindeki birlik güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı hükümete destek amacıyla sürdürdüğü hava operasyonlarıyla birden fazla sivilin toplu ölümüne yol açıyor.

Sudan ve diğer bazı Arap ülkelerinden askerleri içeriğinde savaştıran ve koalisyonun ikinci büyük gücü Birleşik Arap Emirlikleri'nin, Yemen'de meşru hükümetten bağımsız olarak destek verdiği silahlı birlikleri  üzerinden yürüttüğü çalışmalar ülkedeki krizi de derinleştiriyor.

Yemen'de aşağı yukarı 5 yıldır süren çatışmalarda binlerce kişi hayatını kaybetti. Dünyanın en yoksul ülkeleri arasında bulunan Yemen'de iç savaş sebebiyle büyüyen insani kriz de korkunç boyutlara ulaştı.

Temiz suya erişimin olmaması, yetersiz beslenme, kısıtlı ilaç ve tıbbi malzeme gibi unsurlar da kolera başta olmak suretiyle salgın hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Ülkede açlık, kolera, çatışma ve hava saldırıları sonucunda bedelini sivillerin ödediği büyük bir insanlık dramı yaşanıyor.

En feci insanlık felaketi: Yemen ölüyor

Dünyanın en şiddetli insanlık felaketlerinden birinin yaşandığı Yemen'de, nüfusun yaklaşık dörtte üçüne karşılık gelen 22 milyon insan, acil insani yardım ve korumaya muhtaç.

Birleşmiş Milletler-BM, her 10 dakikada 5 yaş altı bir çocuk önlenebilir bir ölüme kurban gittiğini bildiriyor. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi'nin 2017 yılındaki açıklamasına göre, en az 10 bin insan yaşamını kaybetti.

Yemen'de savaş üç yılı geride bıraktı ve ülkede yaşanan felaketi yansıtan görüntüler yürek sızlatıcı türden. 

Suudi Arabistan liderliğindeki birliğin da meşru hükümeti tekrar tesis etmek için Husilere yönelik Mart 2015'te operasyon başlatmasıyla ülkedeki stres giderek arttı. 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bingöl'de 'arananlar listesi'nde bulunan teröristlere çizik!

Bingöl'de 'arananlar listesi'nde bulunan teröristlere çizik!