25 Eylül 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Alman polisinden bir skandal daha!

Alman polisinden bir skandal daha!

Almanya'da polisin orantısız güç kullandığı gerekçesiyle düzenlenen protestoda bir skandala imza atıldı. Alman polisi, Türk bayrağı direğinin ucundaki kromdan yapılmış "yıldız ve hilali" kesici alet kapsamına alarak, Murat Güneş'i mahkemeye sevk etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alman polisinden bir skandal daha!

Almanya'nın Wuppertal kentinde polis şiddeti protestosuna Türk bayrağı direğiyle katılan gurbetçi Murat Güneş mahkemeye sevk edildi. Polisin Türk bayrağı direğinin ucundaki kromdan yapılmış "yıldız ve hilali" kesici alet kabul ettiğini ifade eden Güneş, "Böyle hazımsızlık görülmedi. Bayrağımla protestoya katıldım. 1 200 euro ceza yedim" dedi.

Almanya'nın Türklerin en yoğun yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya (NRV) eyaleti Wuppertal kentinde polisin orantısız güç kullandığı gerekçesiyle düzenlenen protesto bir skandala imza atıldı. Alman polisi, Wuppertal kentindeki protestoya Türk bayrağı direğiyle katılan gurbetçi Murat Güneş'i hazmedemedi.

Alman polisinin Türk bayrağı direğinin ucundaki kromdan yapılmış "yıldız ve hilali" kesici alet kapsamına alarak, Güneş'i mahkemeye sevk etti. Yaşadığı olaya ilişkin konuşan Güneş, "Protesto sırasında taşıdığım Türk bayrağı direği birilerini rahatsız etti. Bayrak direğinin ucundaki ay ve yıldız, kesici alet kapsamında değerlendirildi. Hem 1.200 euro ceza kesildi, hem de mahkemede hakkımda dava okunacak." dedi.

"Protesto hoşlarına gitmeyince kusur aradılar"

Güneş, Avrupa'nın bir çok ülkesinde olduğu gibi Almanya'da da artan polis şiddetine tepkimizi göstermek için yasal olarak protesto düzenlediklerini ifade ederek, "Geçtiğimiz hafta bir vatandaşımızın öldürülmesi ve bazı vatandaşlarımızın yaralanmasıyla ilgili polis şiddetini protesto ettik. Tabi polisler kendilerini protesto ettiğimiz için bizi yakın takibe aldı. Araçlarımızı kontrol ettiler. Herhangi bir kusuru bulamayınca Türk bayrağımıza yöneldiler.

Türkiye Cumhuriyeti bayrağımızı ucundaki ay ve yıldız metali sivri diyerekten bizi mahkemeye verdiler. Yani bizim bayrağımız hilal ve yıldızı kesici alet olarak kabul edildi. Bizi mahkemeye çağırdılar. Mahkemeden gönderilen tebliğde eğer gelmeyecek olursanız polis zoruyla getiririz yazıyordu. Sanki elimizde bayrak değilde otomatik silah varmış gibi aynı muameleyi yaptılar.İnşallah büyüklerimizin bu konuda bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu Almanya'daki Türkiye düşmanlığının geldiği son noktadır. Bizler burada sindirilmeye çalışıyoruz" dedi.

"Bölücü terör yandaşlarına dokunulmuyor"

Almanya'nın Wuppertal kentinde bölücü terör örgütü PKK sempatizanları ve üyelerinin örgüte haraç topladığını belirten Güneş,"Polisler bunu bildikleri halde operasyon yapmıyor. Ama işte görüldüğü gibi bizlere olmadık bahanelerle cezalar yazıyorlar. İki kere 1200 euro ceza yazdılar. Resmen bölücü terör örgütü mensuplarına dokunmuyorlar" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Macaristan'dan Türkiye açıklaması

Macaristan'dan Türkiye açıklaması