22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Altunok, “Bilim merkezini hizmete açacağız”

Altunok, “Bilim merkezini hizmete açacağız”

Taşucu mahallesinde yapımı devam eden Bilim merkezi ve kütüphane inşaatında incelemelerde bulunan Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, merkezi 2021 yılı içinde hizmete açacaklarını bildirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Altunok, “Bilim merkezini hizmete açacağız”

Teknik Hizmetlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Enes Buğra Genç ve Genel Koordinatör Serkan Kirişçioğlu ile birlikte yapımı devam eden Taşucu Bilim Merkezi ve Kütüphane inşaatını yerinde inceleyen Başkanvekili Altunok, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Müteahhit firma yetkilileri ile de görüşmeler yapan Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, mevcut bina içerisinde devam eden tamir-tadilat ve yenileme çalışmalarının yanı sıra çevre düzenlemesi ile ilgili olarak yürütülecek proje hakkında bilgi edindi.

Bilim merkezi ve kütüphaneyi 2021 yılı içerisinde halkın hizmetine sunacaklarını belirten Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, çalışmalarla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Altunok açıklamasında, “Taşucu mahallemizde mülkiyeti belediyemize ait mevcut binada bir proje hazırladık. Bu proje kapsamında yarınımızı emanet edeceğimiz çocuklarımız ve gençlerimizin geleceğine ışık tutacak olan bilim merkezi ve kütüphanemizin yapımına başladık. Müteahhit firma aracılığıyla yapımı süren bu merkezimiz faaliyete geçtiğinde Ay Kiosku, Mars Yüzeyi ve Robotu, Dünya Güneş Ay Modeli, Sonsuzluk Koridoru, Satürn V Modeli, F16 SoloTürk Jeti, Dinazor Maketi, Uzay Çadırı, Denge Tüneli, Elektro Manyetik Spektrum, Beroulli Üfleyicisi, Robot, Suda Dalga ile Elektrik Üretimi ve daha bir çok bilim ürünleri yer alacaktır. Bu projemizi de kentimize kazandırarak gençlerimizin daha tasarımcı bir nesil olmaları, yeni modeller üretmeleri ve bu sayede de gerçek anlamda yerli üretimin desteklenmesini hedefliyoruz.

İlçemizin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelecek gençlerimizin en güzel şekilde eğitilmesine biz de belediye olarak destek vereceğiz. Gençlerimiz okullarda aldıkları teorik bilgileri bu merkezde pratiğe dönüştürerek, bilgilerinin uygulamadaki örneklerini göreceklerdir. Hizmete sunacağımız bilim merkezi ve kütüphanemiz ilçe halkımıza vereceği hizmetin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelecek gençlerimize de büyük faydalar sağlayacaktır. Halkımızın menfaatine yönelik yeni ve modern projelerimizi imkanlarımız dahilinde uygulamaya koyuyoruz.

Bu projelerimizden birisi de Taşucu bilim merkezi ve kütüphane projemizdir. Çalışmalarımızın ardından bu merkezi 2021 yılı içinde çocuklarımızın, gençlerimizin ve vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
12. kez 'yılın futbolcusu' seçildi

12. kez 'yılın futbolcusu' seçildi