21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem ASELSAN ve KOSGEB'ten önemli teknolojilerin yerli üretiminde güç birliği

ASELSAN ve KOSGEB'ten önemli teknolojilerin yerli üretiminde güç birliği

ASELSAN ve KOSGEB, imalat sanayisinde orta yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerin geliştirilmesi konusunda güçlerini birleştirecek.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ASELSAN ve KOSGEB'ten önemli teknolojilerin yerli üretiminde güç birliği

KOSGEB’in kritik teknolojilerin yerli imkanlarla üretilmesi amacıyla çıktığı çağrıda ASELSAN ile ortak çalışma yürütecek.

“Tüm kritik bileşenleri millileştirmemizi bir zorunluluk olarak görüyoruz”

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, “Tüm kritik bileşenleri millileştirmemizi bir zorunluluk olarak görüyoruz” ifadelerini kullanırken KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt da “ASELSAN’ın 2 bine yakın KOBİ’nin bulunduğu bir tedarik ağı var. KOSGEB olarak bu ekosisteme daha fazla KOBİ’yi entegre etmek istiyoruz” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçen hafta düzenlenen 2021 Verimlilik Proje Ödülleri ile TEVMOT Projesi Plaket Takdim Töreni’nde KOSGEB’in yeni çağrısını açıkladı. Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programının yeni çağrısı, ilaç ve tıbbi cihaz, savunma sanayisi ve raylı sistem araçlarına odaklanıyor.

"Sadece savunma sanayiye değil, tüm sektörlerimize önemli katkı sağlayacaktır"

KOBİ’lerin 8 Şubat’a kadar başvurabileceği çağrı ile ilgili ASELSAN ve KOSGEB’den bir hamle geldi. ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Görgün ile KOSGEB Başkanı Kurt, bir araya gelerek yürütülecek iş birliği çalışmalarını masaya yatırdı.

Görüşmeye ASELSAN tarafından Tedarik Zinciri Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Nuh Yılmaz ve KOSGEB’den Teknoloji, Yenilik ve Yerlileştirme Dairesi Başkanı Mehmet Görkem Gürbüz katıldı.

Fotoğraf: TRT Haber

[Fotoğraf: TRT Haber]

 

KOSGEB Başkanlığında gerçekleşen görüşmede, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Görgün, “Bizlerle aynı vizyonu paylaşan, millileştirme yolunda ülkemize katkı sağlamak isteyen firmalarımıza imkan sağlamak, destek olmak amacıyla bugün KOSGEB tarafından lansmanı yapılan çağrı çok değerlidir. firmalara farklı kalemlerde (personel, makine-techizat, test vb) sağlanacak destekler sadece savunma sanayimizin değil, tüm sektörlerimize önemli katkı sağlayacaktır. Firmalara farklı kalemlerde sağlanacak destekler sadece savunma sanayimizin değil, tüm sektörlerimize önemli katkı sağlayacaktır” dedi.

KOSGEB Başkanı Kurt da “ASELSAN’ın 2 bine yakın KOBİ’nin bulunduğu bir tedarik ağı var. KOSGEB olarak bu ekosisteme daha fazla KOBİ’yi entegre etmek istiyoruz. Yeni çağrımız ile KOBİ’ler, ASELSAN’ın talep etmiş olduğu ürünleri yerli imkânlarla üretmek için 6 milyon liraya kadar destek alabilecek. Çağrıyı ASELSAN ile iş birliği içerisinde hazırladık. Bütün süreçlerde de beraber olacağız” diye konuştu.

Program güncellendi

KOSGEB, Ar-Ge’ye yönelik destek programını, bu yılın başında güncelledi.

Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon adı verilen yeni destek programının ilk çağrısına Mart ayında elektrikli otomotiv sektörü ile 5G gibi yeni nesil mobil haberleşme teknolojilerine dönük alanlarda çıkıldı.

İş birliği anlaşması imzalandı

ASELSAN ile KOSGEB, 9 Haziran’da iş birliği anlaşması imzaladı. Bu anlaşma ile Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı’nın 2. çağrısı ile ilgili görüşmeler yapıldı. Görüşmeler neticesinde yeni proje teklif çağrısı oluşturuldu.

Hedef millileştirme

Çağrı, rekabetçi ve yüksek katma değerli üretimin artırılması için öncelikli sektörlerdeki işletmeler ile savunma sanayisinin ihtiyaçlarını millileştirme kapsamındaki işletmelerin Ar-Ge ve İnovasyon ile Ür-Ge projelerinin desteklenmesini amaçlıyor.

8 Şubat’a kadar başvuruya açık olan proje teklif çağrısı 3 ana başlıkta sağlanacak:

Savunma sanayi alanına yönelik:
QPL’e uygun askeri konnektörler, RF kablolar, yüksek ses seviyeli yönlü diyafram sürücü hoparlörler, akustik dönüştürücüler ve RF bileşenler

İlaç ve tıbbi cihaz alanına yönelik:

Ultrason cihazları, bilgisayarlı tomografi ve dijital mamografi cihazları, hücresel ve moleküler düzeyde görüntüleme sistemleri, görüntü işleme ve tarama cihazları, robotik cerrahi sistemler, aşı ve bağışıklık ürünleri, tanı ve teşhis ürünleri, biyoteknolojik ilaçların geliştirilmesi

Raylı sistem araçları ile kritik bileşenlerinin üretimine yönelik:

Raylı sistemlerde kullanılacak cer sistemi, boji, baliz, araç gövde tasarımı, pnömatik sistemler, dişli kutusu, self röle vb. gibi kritik bileşenler, raylı sistem kontrol sistemi, yolcu bilgilendirme sistemleri, sistem entegrasyonu

6 milyon TL'ye kadar destek

Çağrı kapsamında mikro işletmeler için 900.000 TL, küçük işletmeler için 1.500.000 TL ve orta büyüklükteki işletmeler için 6.000.000 TL’ye varan destek sağlanacak.

Bu destekler personel giderleri, makine-teçhizat giderleri, sınai mülkiyet hakları giderleri, test-analiz ve belgelendirme giderleri, danışmanlık-eğitim-tanıtım ve yurt içi/yurt dışı fuarlar gibi faaliyetler için katılımcı firmalara sağlanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mavi vatan'a 3 yeni MİLGEM geliyor

Mavi vatan'a 3 yeni MİLGEM geliyor