22 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem NASA asteroit simülasyonun sonuçlarını yayınladı

NASA asteroit simülasyonun sonuçlarını yayınladı

NASA asteroit simülasyonun sonuçlarını yayınladı 1
İlk olarak 2019'un son günlerinde görülen ve hala gezegenimizin bir numaralı ortak gündeme olmaya devam eden corona virüsü (Covid-19) konuştuğumuz şu günlerde bilim dünyasından son derece ürkütücü bir açıklama geldi.
NASA asteroit simülasyonun sonuçlarını yayınladı 2
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ile Avrupa Uzay Ajansı'nda (ESA) görev alan bilim insanları yaklaşmakta olan bir asteroit için simülasyon yaptı.
NASA asteroit simülasyonun sonuçlarını yayınladı 3
Hürriyet'te yer alan bilgilere göre asteroidin Dünya’ya çarpması durumunda olası senaryoları ele alan bilim insanları olası acil durum planlarını masaya yatırdı ve bu cismin durdurulması için neler yapılabileceği üzerine planlar geliştirdi.
NASA asteroit simülasyonun sonuçlarını yayınladı 4
Çalışmada görev alan ekip, varsayımsal asteroit etki senaryosuna '2021 PDC' adını verdi. Bu senaryoya göre, gezegenimize 56 milyon kilometre uzaklıkta bulunan asteroit, 6 ay içinde Dünya'ya çarpacak.
NASA asteroit simülasyonun sonuçlarını yayınladı 5
Söz konusu senaryoda 19 Nisan'da keşfedilen asteroitin 20 Ekim'de gezegenimize çarpma ihtimali yüzde 5 olarak belirlendi. Hesaplamalar asteroitin vuracağı bölgenin doğu Avrupa veya kuzey Afrika olacağını gözler önüne serdi.
NASA asteroit simülasyonun sonuçlarını yayınladı 6
u003cbu003eTÜRKİYE RİSKLİ BÖLGEDE YER ALDIu003c/bu003eBaşka bir deyişle söz konusu simülasyondan çıkan sonuçta Türkiye riskli bölgenin içinde yer aldı.
NASA asteroit simülasyonun sonuçlarını yayınladı 7
Bilim insanları böyle bir durumda asteroitin büyük bir nükleer patlama etkisi yaratacağını ve korkunç sonuçlara neden olacağı konusunda fikir birliği yaptı.
NASA asteroit simülasyonun sonuçlarını yayınladı 8
Elimizdeki teknoloji ile böyle bir duruma karşı etkisiz kaldığımızın altını çizen ekip tek çözümün çarpışma bölgesinin erkenden tahliye edilmedi olduğunu bildirdi.
NASA asteroit simülasyonun sonuçlarını yayınladı 9
Elimizdeki teknoloji ile böyle bir duruma karşı etkisiz kaldığımızın altını çizen ekip tek çözümün çarpışma bölgesinin erkenden tahliye edilmedi olduğunu bildirdi.
NASA asteroit simülasyonun sonuçlarını yayınladı 10
u003cbu003eNASA YENİ PLANINI AÇIKLAMIŞTIu003c/bu003eGezegenimiz olası bir asteroit çarpmasına kadar ne kadar hazırlıklı? Hollywood filmlerinin en popüler konularından biri olan bu senaryo için Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) harekete geçmişti.
NASA asteroit simülasyonun sonuçlarını yayınladı 11
NASA tam da bu konuda, göktaşı tehlikelerine nasıl karşı koyacağımızı açıklayan planlarını duyurdu. NASA'nın yeni yol haritası pek çok devlet kuruluşunun ortak çalışmasını ön görüyor.
NASA asteroit simülasyonun sonuçlarını yayınladı 12
İlk alınacak önlem göktaşlarının takibe alınmasına yönelik teknolojilerin geliştirilmesi. 1990'lardan beri bu tip gök cisimlerini takip eden NASA, hem yeryüzünde, hem de yörüngede güçlü teleskopların kurulması öngörülüyor.
NASA asteroit simülasyonun sonuçlarını yayınladı 13
İkinci adım çarpışmaların etkilerini tahmin edip modele dökecek programların geliştirilmesi olacak. Bu kapsamda tüm kurumlara veri gönderecek bu programlar, eş zamanlı bilgi akışı sağlayacak.
NASA asteroit simülasyonun sonuçlarını yayınladı 14
Üçüncü adımda çarpışmanın yaşanmaması için göktaşlarını durdurmak olacak. Bu amaçla göktaşlarıyla çarpışıp yok edecek veya rotalarını değiştirecek.Dördüncü adım ulusların birbirleriyle etkileşim içerisine girmesini ve göktaşına karşı tüm gezegenin birlikte çalışması hedeflenecek.
NASA asteroit simülasyonun sonuçlarını yayınladı 15
Beşinci ve son hedefte ise bu adımların hiçbiri başarılamazsa veya bu adımları uygulamaya zaman kalmamışsa insanların tahliye edilmesine veya korunmasına yönelik.
NASA asteroit simülasyonun sonuçlarını yayınladı 16
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bager Çalışçı'dan Muş Ovası'nda piyano resitali

Bager Çalışçı'dan Muş Ovası'nda piyano resitali