18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Asyalı çocukların sağlıklı olmasının sebebi

Asyalı çocukların sağlıklı olmasının sebebi

Asyalı çocukların sağlıklı olmasının sebebi 1
Çocukların yakından okumaları engelleniyor... : Çin’deki birçok okulda çocukların göz sağlığını korumaya yardımcı olmak için tasarlanan barlar okullara yerleştirilmiş. Okurken kitap üzerine kapatmak göz sağlığını olumsuz etkileyeceğinden bu barlar çocukları sağlıklı mesafede tutmaya yarıyor. Bonus olarak da çocukların duruşlarını düzeltmelerine de yardımcı bir uygulama.
Asyalı çocukların sağlıklı olmasının sebebi 2
Göz egzersizleri yapmak... : Çin Halk Cumhuriyeti’nde, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine, kan dolaşımını iyileştirme ve göz kaslarını gevşetme amaçlı göz egzersizleri yapmaları önerilir. Egzersizler, göz çevresine ve farklı bölgelere masaj yapmayı içeren ve genellikle günde iki kez uygulanan 6 seanstan oluşmaktadır.
Asyalı çocukların sağlıklı olmasının sebebi 3
Çin genelinde yıllardır açık havada sınav uygulamaları yapılmaktadır. Uygulama genel olarak öğrencilerin kopya çekmelerini önleme amaçlı çünkü sınırlı bir alanda daha yakın oturmaları gerekirken açık alanda birbirlerinden uzak oturmaları sağlanabilir. Ancak sağlık açısından da faydaları vardır. Öğrencilerin stresinin hafiflemesine yardımcı olurken onların temiz hava ve güneş ışığı almalarına da olanak verir.
Asyalı çocukların sağlıklı olmasının sebebi 4
Cerrahi maske takmak : Kışın insanların soğuk algınlığına yakalanma olasılığı daha yüksektir ve kapalı alanlarda mikroplarla temas oranı daha fazladır. Japonya’da hasta hisseden veya paylaşılan havadan alınacak mikropları azaltmaya yardımcı olması için cerrahi maske takmak, alerjisi olan insanlar arasında yaygındır. Maske satışları sağlık tehdidi oluşturan durumlarda, soğuk algınlığı ve grip salgınlarında artar.u0026nbsp;
Asyalı çocukların sağlıklı olmasının sebebi 5
Hava durumu okula gitmeyi imkansız hale getirdiğinde bazı Çinli öğretmenler yaratıcılıklarını kullanarak dersleri boş sınıflar ötesine taşırlar. Çocuklar dersleri evlerinin güvenli kollarında öğrenebilirler. Bu durum özellikle kötü hava koşulları nedeniyle okullar tatil edilmek istendiğinde işe yarayabilir. Ayrıca uzak yerleşim yerlerinde yaşayan ve okula erişimi olmayan öğrenciler için de faydalı bir yöntemdir.
Asyalı çocukların sağlıklı olmasının sebebi 6
Küçük porsiyonlarla yapılan yemek servisleri : Japon okul öğle yemeği programı, II. Dünya Savaşı sonrası çocukların açlıktan ölmesini önlemek amacıyla geliştirilmiştir. Ancak modern meslektaşları için de yıllar içinde pek değişen bir şey olmamıştır. Bu yemeklerin en azından Batılı anlamda bir ana yemeğe benzediğini söylemek zor. Yemekler genellikle pirinç, sebzeler, miso ve balık veya et olmak üzere ayrılıyor. Ek olarak da yerel şekilde yetiştirilen gıdalara odaklanılması açısından önlemler alınmış durumda.
Asyalı çocukların sağlıklı olmasının sebebi 7
Açık havada bir aktiviteye katılmak Güney Kore’de giderek daha önemli görülmeye başlanıyor. Yürüyüş ve kamp gibi aktiviteler gittikçe daha popüler hale geliyor. Kentsel bir yaşama alışkın olan kişilerin bile kamp gezileriyle bu hayata ara verdikleri bilinmektedir. Bu programlar, aynı zamanda rahatlama ve ruh sağlığı bilincine büyük katkı sağlıyor.
Asyalı çocukların sağlıklı olmasının sebebi 8
Birçok Asya ülkesinde, insanlar dolaşmak için araç veya toplu taşıma kullanmak yerine yürümeye büyük önem veriyorlar. Güney Kore’de, insanların günlük adımlarını saymalarına yardımcı olan cihazlar giderek daha popüler hale geliyor. Ayrıca çoğu Asya ülkesinde çocukların otobüs kullanmak yerine, özellikle kentsel alanlarda, yerel okullara gitmeleri söz konusu oluyor.
Asyalı çocukların sağlıklı olmasının sebebi 9
Tüm dünyada çocukları, sosyal medya cihazlarına bağımlı bir halde görme oranımız gittikçe artıyor. Güney Kore’de de bu durum pek farklı değil ancak ülkedeki internet bağımlılığı ile mücadele etmek için daha fazla önlem alınmıştır. İnternete bağımlı hale gelen gençlere yardım etmeyi amaçlayan çeşitli kamplar, rehabilitasyon ve tedavi merkezleri bulunmaktadır. Hükümet, 16 yaşın altındaki çocukların gece yarısından sonra internete erişmelerini engelleyen yasalar bile koymuş durumda.
Asyalı çocukların sağlıklı olmasının sebebi 10
Çocuklara daha fazla sorumluluk vermek : Japonya’da, çocukların diğer ülkelerde söz konusu olmayan birçok etkinliği kendilerinin yapması beklenmektedir. Çocukların okula kendi başlarına gelmeleri, aile işleri yapmaları ve hatta kapıcı yerine kendi sınıflarını temizlemelerine yardımcı olmaları beklenir. Bu, çocukların bağımsız ve sorumlu olmayı öğrenmelerine yardımcı olur. Bu da kendilerine daha iyi bakmayı öğrenmelerini sağlar.
Asyalı çocukların sağlıklı olmasının sebebi 11
Birçok Asya ülkesinde çocuklar için yiyecekleri sağlıklı hale getirmenin farklı yolları bulunmuştur. Japonya’da sebzeler, yemek zamanında ana etkendir; et, yağ, süt veya şekere daha az önem verilir. Çorba, birçok Asya diyetinde önemli bir unsurdur; Çinliler, çorbaya ekstra bir tat vermek için Goji meyveleri, limon ve zencefil gibi çeşitli sağlıklı ürünler kullanırlar.Çin ve Japonya dahil olmak üzere birçok Asya ülkesinde, çocukların çay içmeleri de normal kabul edilir. Çay sadece alkolsüz içecekler gibi şeylere daha sağlıklı bir alternatif olmakla kalmaz aynı zamanda bir çocuğun görüş mesafesine yardımcı olmak gibi şaşırtıcı faydalara da sahiptir.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türklerin soy ağacının il il listesi! Hangi Türk boyundansınız?

Türklerin soy ağacının il il listesi! Hangi Türk boyundansınız?