21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Ay Yıldızlı Karargah nerede ne zaman yapılacak? Ay Yıldızlı Karargah özellikleri neler yeri nerede?

Ay Yıldızlı Karargah nerede ne zaman yapılacak? Ay Yıldızlı Karargah özellikleri neler yeri nerede?

Ay Yıldız Projesinin temelini Cumhurbaşkanı Erdoğan çarpıcı sözlerle attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ay Yıldız Projesi ile Milli Savunma Bakanlığımızı, Genelkurmay Başkanlığımızı, tüm kuvvet komutanlıklarımızı bir araya toplamış oluyoruz." dedi. Temel atılmasının ardından Ay Yıldızlı Karargah hakkında detaylar merak edildi. Peki Ay Yıldızlı Karargah nerede, hangi ilde? Ay Yıldızlı Karargah özellikleri neler, yeri nerede?

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ay Yıldızlı Karargah nerede ne zaman yapılacak? Ay Yıldızlı Karargah özellikleri neler yeri nerede?

Ay Yıldız Karargahı gündemde yerini aldı ve hakkındaki detaylar merak ediliyor. ABD'nin meşhur karargahı Pentagon'u geçecek derecede güvenlikli olan Ay Yıldız Projesi temeli atıldı. Vatandaşlar ise Ay Yıldız Karargahı hakkında detaylar merak ediliyor. 30 Ağustos Zaferi'nin 99. yıl dönümünde bu büyük proje resmen açıklandı. Peki Ay Yıldızlı Karargah nerede ne zaman yapılacak, özellikleri neler? 

AY YILDIZ PROJESİ NEDİR?

Ay Yıldız Projesi, TSK'nın yeni bir karargahı olacak. ABD'nin askeri karargahı Pentagon'u gölgede bırakacağı belirtilen TSK'nın yeni karargahı, tüm askeri yönetimi tek bir çatı altında toplayacak.

Ay Yıldızlı Karargah nedir

AY YILDIZ PROJESİ NE ZAMAN KURULACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Milli Savunma Bakanlığı yerleşkesi olacak Ay Yıldız Projesi Temel Atma Töreni'nde ilginç anlar yaşandı. 30 Ağustos 2023 olarak duyurulan projenin bitirilme tarihini geç bulan Cumhurbaşkanı Erdoğan araya girerek projenin yüklenici firması ile pazarlık yaptı. Sıkı pazarlık sonucunda Ay Yıldız Projesi'nin bitirilme tarihi 19 Mayıs 2023'e çekildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı Ay Yıldız Projesi Temel Atma Töreni'ne katılarak konuşma yaptı. Konuşma sırasında 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayan Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere kahramanlarımızın her birini şükranla yad ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum." dedi.

Ay Yıldızlı Karargah nedir

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AY YILDIZ PROJESİ AÇIKLAMALARI

"Ay Yıldız Projesi ile Milli Savunma Bakanlığımızı, Genelkurmay Başkanlığımızı, tüm kuvvet komutanlıklarımızı bir araya toplamış oluyoruz."

"(Ay Yıldız Projesi) Her şeyiyle, duruşuyla düşmana korku, dosta güven veren bir yapıyı burada meydana getirmiş olacağız."

"(Ay Yıldız Projesi) Merkezi bir savunma sistemini, müşterek bir savunma sistemini bulunduracağız."

AY YILDIZLI KARARGAH NEREDE?

Ay Yıldızlı Karargah, Etimesgut'ta yapılacak. Yeni karargah ay-yıldız şeklinde olacak. Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, bir harekât merkezi, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri'nin yıldızın farklı uçları olarak tasarlanan proje çerçevesinde ilk etapta Milli Savunma Bakanlığı binası yapımı gerçekleştirilecek. Kuvvet Komutanlıkları etaplar halinde ve sırasıyla yeni karargah inşa edildikçe buraya taşınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ay Yıldız Projesi kapsamındaki yerleşkenin 19 Mayıs 2023'te açılacağını bildirdi.

Ankara Etimesgut haritadaki yeri şöyle:

ayyıldız nerede

AY YILDIZ PROJESİ KARARGAH BİNASI ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Yeni karargah binasının özelliklerine de değinen Akar, "Yeni karargahımız beton yapısından siber güvenlik önlemlerine, balistik saldırıdan KBRN tehditlerine kadar inşaat teknolojisinin tüm imkanları kullanılarak tasarlanmıştır. Bunun yanı sıra ergonomik ilkelerle inşa edilecek çevre dostu ve akıllı nitelikleri haiz karargah binalarımız, dizaynı, özgünlüğü, büyüklüğü ve teknolojik özellikleriyle dünyadaki en modern, en fonksiyonel karargahlar arasındaki yerini alacak, bu yönüyle de örnek bir model oluşturacaktır." açıklamasında bulundu.

Tesisin inşa edilmesinde destek, teşvik ve himayelerinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şükranlarını sunan Akar, projeye emeği geçenlere teşekkür ederek, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Sultan Alparslan'dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kadar bin yıldır bize vatan olan bu topraklarda bu günlere, bu seviyelere gelmemizi sağlayan bütün devlet büyüklerimizi ve komutanlarımızı saygıyla anıyorum. Aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Temel atma törenini icra ettiğimiz Ay Yıldız Projemizin bir kez daha hayırlı olmasını diliyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı ve Silahlı Kuvvetler Günümüzü kutluyor; sizleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum."

NÜKLEER SALDIRIDAN BİLE ETKİLENMEYECEK

Dünyanın en büyük askeri harekat merkezi Pentagon'u bile gölgede bırakacağı belirtilen yeni TSK ve bakanlık karargahı, gelecekteki savaş konseptini de dikkate alan, bir nükleer savaşta dahi içerisinde harekâtın yönetileceği bir harekat merkezi olacak.

ABD Savunma Bakanlığı binası beşken şeklindeki mimarisi nedeniyle Latince "beşgen" anlamına gelen "Pentagon" olarak adlandırılıyor. Binada 11 Eylül saldırılarının ardından güçlendirme çalışmaları yapılmıştı.

AY YILDIZLI KARARGAH NE ZAMAN AÇILACAK?

Ay Yıldız Projesi kapsamındaki yerleşkenin 19 Mayıs 2023'te açılacağı bildirildi ve proje teslim tarihi 3 ay öne çekildi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanyaspor'da Çağdaş Atan dönemi sona erdi!

Alanyaspor'da Çağdaş Atan dönemi sona erdi!