20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Aydın Ülkü Ocaklarından Mehteranlı Türkçülük Günü yürüyüşü

Aydın Ülkü Ocaklarından Mehteranlı Türkçülük Günü yürüyüşü

Aydın Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ,3 Mayıs Türkçülük Günü münasebetiyle Aydın da yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan ve il yönetimi, MHP ilçe Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Aydın Ülkü ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ilçe Başkan ve yöneticileri, Türkav Başkanı ve yönetimi katıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aydın Ülkü Ocaklarından Mehteranlı Türkçülük Günü yürüyüşü

Mehmet Arkan / TÜRKGÜN

Yürüyüş akşam üstü saat 19:00 da İncirliova Tarihî Alperenler Mehter takımının çaldığı marşlar eşliğinde zafer meydanın dan başlayıp, Atatürk kent meydanında sona erdi. Atatürk Kent meydanında efe gösterisinin ardından konuşma yapan Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı Aydın İl Başkanı Tayfun Şan, ''75 yıl önce, 3 Mayıs 1944 Çarşamba günü, Türklüğü gönüllerinde bayraklaştıran dava insanları adamlığın, adanmışlığın ve ahlaklı duruşun en mümtaz örneklerinden birisini sergilemişlerdi. Türk milliyetçiliği şuurun ayaklandığı, adeta yeniden küllerinden doğduğu 3 Mayıs 1944 ruhunu hasretle hatırlıyor, yıl dönümünde hürmetle yâd ediyorum. 3 Mayıs 1944 Çarşamba günü, Ankara’da toplanan inanmış gönüller muazzam bir şuurla Türk milliyetçiliğine sahip çıkmışlardır. Milliyetçi-Ülkücü Türk gençlerin haksızlığı kabullenmeyen, zulme eğilmeyen, güce boyun bükmeyen soylu tavırları gıpta edilecek ve asla unutulmayacak bir mücadele onurunu belgelemiştir. Türk milliyetçilerini sindirmek, yıldırmak, karanlıkta boğmak isteyen hasis ve hasım odaklar; inanmışlık karşısında gerilemek, cesaret ve dirayet karşısında diz çökmek zorunda kalmışlardır. Türk milletine küresel bir vizyon çizerek, dünya üzerinde bulunan Türklerin bir gün esaretten kurtulup büyük ülkü etrafında kenetleneceği Turan davamıza duyulan inanç cezalandırılmak istenmişti. Tabutluklar Türk milliyetçilerine mezar yapılmaya çalışılmıştı. Ne var ki yapılan işkenceler kahraman yüreklerin Türk vatanına bağlılıklarını ve sevdalarını asla azaltmamış, aksine daha da perçinlemiştir. 3 Mayıs 1944 olaylarıyla Türk milliyetçiliğine kurulan sinsi ve kirli tuzak kalbi vatan aşkıyla çarpan sinelerde parçalanmıştır.'' dedi.

Konuşmanın ardından mehteran takımı gösterilerine devam etti. Mehteran takımının gösterisinin bitmesi ile yürüyüşe katılanlar alandan ayrıldı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı