21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Azerbaycan Dışişleri Bakanından Türk Konseyi'nde "Karabağ" mesajı

Azerbaycan Dışişleri Bakanından Türk Konseyi'nde "Karabağ" mesajı

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, "Azerbaycan halkı, ordusu ve başkomutanın 44 gün boyunca savaş alanındaki birliği, Azerbaycan topraklarındaki işgalde, statükoya güvenmenin başarı şansı olmadığını gösterdi." dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Azerbaycan Dışişleri Bakanından Türk Konseyi'nde "Karabağ" mesajı

Afganistan'daki güncel gelişmelerin ele alınacağı Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Dışişleri Bakanları Konseyi Olağanüstü Toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde, Bayramov'un açılış konuşmasıyla başladı.

Bayramov, 27 Eylül'ün, Azerbaycan'ın Karabağ'da işgale son verişinin yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, "Azerbaycan halkı, ordusu ve başkomutanın 44 gün boyunca savaş alanındaki birliği, Azerbaycan topraklarındaki işgalde, statükoya güvenmenin başarı şansı olmadığını gösterdi." diye konuştu.

Savaşın sonunda 30 yıllık Ermenistan işgalinin sona erdiğini anımsatan Bayramov, bu sonuca Azerbaycan ordusunun ve teknolojik kapasitesinin üstünlüğüyle ulaşıldığını belirtti.

Türk Konseyi'nin önemine vurgu

Ceyhun Bayramov, Vatan Savaşı'nın, uluslararası hukuk ve adalet için de bir zafer olduğuna işaret ederek, "Bu aynı zamanda Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğini ile Azerbaycan topraklarındaki işgalin sona ermesini her zaman destekleyen Türk Konseyi'nin de önemli konumunu göstermiştir." ifadesini kullandı.

Tüm konsey üyesi ülkelere teşekkür eden Bayramov, "Bu vesileyle tüm konsey üyesi ülkelere, zirvelerde kabul edilen ve bakanlar düzeyindeki müteakip toplantı belgelerine yansıyan ilkeli tutumu için teşekkür etmek istiyorum. Azerbaycan halkı, 44 günlük savaş sırasında üye devletlerin kardeşçe sağladığı desteği, dayanışmayı, yakın çalışmayı, rehabilitasyon süreci ve yeniden yapılanmaya yönelik çabalarını takdir ediyor." dedi.

Bayramov, konuşmasının ardından katılımcıları, Vatan Savaşı'nda şehit düşenler için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Girit Adası'nda sarsıntılar sürüyor

Girit Adası'nda sarsıntılar sürüyor