27 Ocak 2025
weather
10°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Bakan Bozdağ: Cumhurbaşkanımızın yapılacak seçimde adaylığı anayasal hakkıdır

Bakan Bozdağ: Cumhurbaşkanımızın yapılacak seçimde adaylığı anayasal hakkıdır

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Anayasamıza göre Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs 2023'te yapılacak seçimde adaylığı anayasal hakkıdır." dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Bozdağ: Cumhurbaşkanımızın yapılacak seçimde adaylığı anayasal hakkıdır

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Nevşehir'de açıklamalarda bulundu.

Bakan Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"CUMHURBAŞKANIMIZIN, CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI ÖNÜNDE BİR ENGEL YOKTUR"

Çok net bir şekilde anayasamıza göre Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs 2023'te yapılacak seçimde adaylığı anayasal hakkıdır. Cumhurbaşkanımızın, cumhurbaşkanı adaylığı önünde anayasamızda da herhangi bir yasamızda da ima yolu dahi bir engel yoktur. Ama 367'yi uyduranlar ve geçmişte Cumhurbaşkanımızın milletvekili listesinden sildirmek için itiraz üzerine kesin olduğu halde temyiz ettirip uçakla dosyasını Ankara'ya getirip jet hızıyla karar aldıran ilkel zihniyet yine devrede.

Bu memleketin anayasasını, yasalarını topunuz bir araya gelseniz çiğnetmeyiz, çiğnemenize de izin vermeyiz. Yiğit olun, cesur olun. O zaman altınız bir adam etmiyorsanız ne işe yararsınız.

"14 MAYIS 2023'TE YAPILACAK SEÇİM İSE SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN İKİNCİ SEÇİMİDİR"

İlk Cumhurbaşkanı ve Meclis seçimi ne zaman birlikte yapıldı? 2018'de… 30 Nisan'da yürürlüğe girdi ve Cumhurbaşkanımız da 101'inci maddeye göre ilk seçimini o zaman aday oldu ve 24 Haziran 2018'de de Türkiye'nin ilk Başkanı seçildi. Adı Cumhurbaşkanı olsa da işin özü Başkandır. 14 Mayıs 2023'te yapılacak seçim ise sayın Cumhurbaşkanımızın ikinci seçimidir.

"ŞU ANDA CUMHURBAŞKANI YÜRÜTME ORGANIDIR"

Ayrıca şunu da ifade etmekte fayda var. Önceki Cumhurbaşkanları sembolikti. Yürütmenin sorumsuz kanadıydı. Şu anda Cumhurbaşkanı yürütme organıdır. Yürütme yetki ve göreviyle donatılmıştır. Yaptığı her işten hukuken ve cezaen tam sorumludur. Dolayısıyla Eski seçilenle bu da aynı değil. Farzet 101 olmasa dahi Cumhurbaşkanının hukuki statüsü hükümet sistemi değişikliği nedeniyle de bizim seçtiğimizin adı olsa dahi önceki Cumhurbaşkanını değil, biz bugün yürütme organını seçiyoruz. Siz eskiden yürütme organını seçmezdiniz. Meclis'i seçerdiniz, Meclis'in içinden yürütme organı çıkardı.

"BİZİM MİLLETE AKTARDIĞIMIZ GÜCÜ MİLLETTEN GERİ ALMAK İSTİYORLAR"

Siyasiler, devletin anayasasını yazanlar, Türk halkına güvenmiyorlardı. Ama şimdi biz 2017'de ilk defa bilinen Türk tarihinde yürütme organını doğrudan seçme hakkı yetkisini aziz Türk milletine verdik. O yüzden bakın biz milleti güçlendirdik. Milli iradeyi güçlendirdik, demokrasiyi güçlendirdik ve millete güç aktardık. Şimdi bunlar bizim millete aktardığımız gücü milletten geri almak istiyorlar. Gelirlerse parlamenter sisteme geçecekler. Ne demek bu? Yürütme organını seçme hakkını Türk milletinden geri alacaklar. Ankara'da oturup bakanlık bakanlık, genel müdürlük genel müdürlük, ihale ihale paylaşacaklar. Size sormadan orada kendileri bir protokolle ülkeyi yönetmeye kalkacaklar. Şimdi ise sizin gözünüzün içine bakıyorlar.

Kaynak: TRT Haber

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hangi İslam ülkesinin ne kadar altın rezervi var! Türkiye bakın kaçıncı sırada

Hangi İslam ülkesinin ne kadar altın rezervi var! Türkiye bakın kaçıncı sırada