21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Bakan Kasapoğlu'ndan Başkan Işık'a ziyaret

Bakan Kasapoğlu'ndan Başkan Işık'a ziyaret

Kapalı yüzme havuzu açılışı ve incelemeler için Kütahya’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ı makamında ziyaret etti.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Kasapoğlu'ndan Başkan Işık'a ziyaret

Akkent Mahallesine yapılan kapalı yüzme havuzu açılışı ve ilçe ziyaretleri için Kütahya’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ı makamında ziyaret etti. Başkan Işık, Bakan Kasapoğlu’na ziyarette Belediye Kütahyaspor atkısı hediye etti.

Kütahyaspor atkısını Bakan Kasapoğlu’nun boynuna takan Başkan Işık, Belediye Kütahyaspor’un ligde başarılı bir sezon geçirdiğini söyledi. Başkan Işık, Bakan Kasapoğlu’na, Kütahyalıların uzun yıllardır hayalini kurduğunu ve talep ettiği stadyum konusunu bir kez daha gündeme getirdi.

Kütahya’da olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Bakan Kasapoğlu, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a misafirperverliği için teşekkür etti. Başkan Işık’ı ziyareti sonrasında, Bakan Kasapoğlu, Belediye hizmet binası önünde dinlenen gençlerle kısa süreli sohbet etti. Gençlerin kendisine ikram ettiği çekirdeği kabul eden Bakan Kasapoğlu, ilçe ziyaretleri için Kütahya’dan ayrıldı.

BAKAN KASAPOĞLU KÜTAHYA’DA

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bir dizi incelemeler ve Akkent Mahallesinde yapımı tamamlanan kapalı yüzme havuzunun açılışı için Kütahya’ya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kütahya Merkez ve ilçelerde bir dizi inceleme ve kapalı yüzme havuzu açılışı için Kütahya’ya geldi. Bakan Kasapoğlu, sabah saatlerinde Kütahya Valisi Ali Çelik’i makamında ziyaret ederek istişare toplantısına katıldı. Toplantıya Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ta katılarak talepleri iletti. Toplanın ardından Bakan Kasapoğlu, Akkent Mahallesi’nde yapımı tamamlanan kapalı yüzme havuzunun açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Belediye Kütahyaspor’un 3. Ligde en başarılı takım konumuna yükseldiğini hatırlatarak, tüm Kütahyalıların talebi olan stadyum talebini Bakan Kasapoğlu’na biz kez daha iletti. Başkan Işık konuşmasında, “Tarihi bir günde tarihi bir an için burada bulunuyoruz, sayın bakanımızın ülkemiz genelinde başlatmış olduğu ‘yüzme bilmeyen kalmasın’ projesi kapsamında bugün de ilimiz bu projeden nasibini alıyor ve çok kıymetli bir eseri ilimize kazandırmış olmanın onurunu yaşıyoruz. Şehrimiz gerek sporcu sayısı, gerekse kulüp sayısı açısından nüfusuna oranlandığında ülkemizin ilk 5 ilinden birisi. Dolayısıyla sporcumuz ve buna göre kulüp sayılarımız yeterli. Bundan sonra yapacağınız katkılarla birlikte inanıyorum ki, tesislerimizin hızla tamamlanmasıyla şehrimiz, ülkemizin spor camiasına katkılarını artırmaya devam edecek. Özellikle bir konuda teşekkürü sizlerle tekrar paylaşmak isterim. Birincisi, bizim de içinde bulunduğumuz ve geçen yıl bölgesel amatör ligden profesyonel lige yükselen toplam 9 takımımızın hakkının korunması ve hak ettiği yere gelmesi konusunda sizleri ve değerli federasyon yetkililerimizin emekleri oldu. Özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

BELDİYE KÜTAHYASPOR EN BAŞARILI KONUMDA

Başkan Işık açıklamasının devamında “İçinde bulunduğumuz 3. Ligde Belediye Kütahyaspor’umuzun en başarılı takım konumuna yükseldiğini de paylaşmak isterim. 67 takım içerisinde, ilk ikide olmak bizi onurlandırdı, gururlandırdı. Yaptığınız destekler karşılıksız kalmadı. Hedefimiz bu yıl 3. Lig şampiyonluğu, hedefimiz birinci lige yükselmek. Onun için elimizden geleni yapıyoruz. Şu anda Belediye Kütahyaspor kulübümüz altında, 800’e yakın sporcu ile alt yapı kurduk. Bu yıl pandemiden dolayı amatör spor kulüplerimiz birçok faaliyetini yapamadı” dedi.

YONCALI’YA 5 MİLYONLUK ÜST YAPI

Başkan Işık, Yoncalı’ya 5 milyon TL’lik üst yapı katkısı sağlayan Bakan Kasapoğlu’na teşekkür ettiği konuşmasında “İkinci teşekkürümüz; Yoncalı bölgemizde, belediyemize ait 25 dekarlık bir alanı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis ederek, yaklaşık 5 milyon liraya yakın bir üst yapı katkınız başladı. En yakın zamanda futbol takımlarımızın kamp yapabileceği bir spor kompleksine kavuşmayı hedefliyoruz. Ayrıca, Kütahya Belediyespor kulübümüz var, altında 12 branşımız var; atletizm başta olmak üzere boks, güreş, bisiklet, voleybol gibi branşlarda bin 200’e yakın lisanslı sporcumuz var. Erkek Voleybol takımımız ikinci ligde ilimizi temsil ediyor. 6 adet milli sporcumuz var. Bunların sayısını artırmak istiyoruz. Yapacağınız her türlü katkı ve destek Kütahya’daki spor camiasını ziyadesiyle mutlu edecektir. Amatör spor kulüpleri federasyonuna elimizden gelen desteği yapmaya çalışıyoruz. Son sözüm; Kütahya’mızın en büyük talebi bir stat ihtiyacımız” dedi.  

SPOR TESİS SAYISI 38’E ÇIKTI

Kütahya Valisi Ali Çelik, konuşmasında “Son dönemde ilimizdeki tesisleşme sayısında yaklaşık 16 olan spor tesisi sayısı 38’e, 3 olan kredi yurt sayımız 12’ye yükseldi, çok teşekkür ediyoruz. Bu projelerin devam edilmesi için bizlere açık talimatları, bizlerin sahada bunların uygulayıcısı olması için de talepleri söz konusu. Bu anlamda da yeni gelen bu projelerin ilimizde uygulanmasına devam edilecek” dedi.  

GENÇLİK MERKEZİ OLMAYAN İLÇE KALMAYACAK

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bugün kuruluşun, kurtuluşun şehri Kütahya’dayız. Tarihin, kültürü, sanatın, emeğin ve dostluğun şehri Kütahya’dayız. Gerek Kütahya merkezimiz için, gerek Kütahya’mızın ilçeleri için, köylerine kadar yeni bir şahlanışı hep birlikte konuştuk. İnşallah Kütahya’mızda Gençlik Merkezi olmayan ilçemiz kalmayacak. Bunun müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum ve yine Kütahya’mızda köylere kadar spora erişimi, semt sahalarıyla, futbolu, basketbolu, voleyboluyla en güçlü şekilde sağlayacağız. Tüm tesislerimizde kadınlarımız önceliğimiz, o yüzden Kütahya’nın değerli hanımefendilerini bu havuz başta olmak üzere tüm tesislerimizi 7/24 dolu dolu kullanmaya davet ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kapalı yüzme havuzunun açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminin ardından yüzme havuzunu inceleyen Bakan Kasapoğlu, tarihi Germiyan Sokağını ziyaret etti. Germiyan sokağının ardından yürüyerek Samanpazarı’na giden Bakan Kasapoğlu, esnafları ziyaret etti. Esnaf ziyaretinde gençlerle de buluşan Bakan Kasapoğlu, gençlerle kısa süreli sohbet etti. Son olarak Ulu Cami ve çevresini gezen Bakan Kasapoğlu ilçe ziyaretler için Kütahya şehir merkezinden ayrıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan Mehmet Sait Kılıç: Salgınla mücadelenin en ön safındalar

Başkan Mehmet Sait Kılıç: Salgınla mücadelenin en ön safındalar