20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Bakan Kurum açıkladı: Bir ilimizde daha arama kurtarma çalışmaları tamamlandı

Bakan Kurum açıkladı: Bir ilimizde daha arama kurtarma çalışmaları tamamlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'te arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Kurum açıkladı: Bir ilimizde daha arama kurtarma çalışmaları tamamlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, asrın en büyük depremi sonrası çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kurum, mart ayında inşaat sürecinin başlayacağını belirtti, yapıların 3-4 katlı olacağını ifade etti. Kurum, rezerv alanlar bittikten sonra şehir merkezlerinin master plan çerçevesinde inşa edileceğini de sözlerine ekledi. Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi de, bölgeye verilecek hayvancılık ve tarım desteklerini açıkladı.

Son dakika haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, son asrın en büyük felaketinin ardından açıklamalard bulundu. Bakan Kurum, bölgenin yeniden inşası sürecine dair bilgi verdi. Kurum, daha önce yapıldığı gibi yine devlet tarafından konutların güvenli ve en hızlı şekilde yapılacağını söyledi. Kurum, mart ayında çalışma sürecinin başlayacağını aktardı, mimarilerin 3-4 katlı olacağını ifade etti. Kurum, rezerv bölgelerin tamamlanmasının ardından master plan çerçevesinde şehir merkezlerinin inşa edileceğini söyledi.

"MASTER PLAN ÇERÇEVESİNDE YERLEŞİME KAPATACAĞIMIZ YERLER OLACAK"

Afet bölgesinde açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıklamaları şöyle:

Tüm alanlarda ön alan çalışmalarını tamamladık. Ayrıntılı jeolojik çalışmaları başlatıyoruz. Daha iyisini daha güzelini yapabilme anlayışı ile çalışmaları başlattık. Önce rezerv alanlardaki yerlerde bu ihtiyaçları karşılamak. Ağır hasar olan yerlerde de master plan çalışması yapacağız. Tüm mimarlarımız ile bu işin tüm ileri gelenleri ile çalışma başlattık. Master plan ile birlikte yerleşime kapatacağımız, kısıtlama getireceğimiz yerler olacak. Buna göre yerleşim yapacağız.

"3-4 KATI GEÇMEYECEK KONUTLAR OLACAK"

Mikro bölgeleme ile, zemin etütleri ile, jeologları, hocalarımızı dinleyerek en doğru zeminde yapacağız. 3-4 katı geçmeyecek konutlarımızı bögeye uygun yapacağız. 10 ilde eş zamanlı yöneteceğiz. İnşaat malzemelerinin tedariğini dahi görüştük. Bu bağlantıları da yapmak suretiyle 2-3 ay içinde tüm afet bölgelerinde inşaat sürecini

"SÖZÜMÜZÜ TUTACAĞIZ"

Etap etap ihalelerimizi yapacağız. 2-3 ay içinde adımları atacağız. Şehrin merkezindeki planlamaları yaparak master plan çerçevesinde şehir merkezlerini inşa edeceğiz. Ay sonu ile süreci başlatıp mart ayında da inşaat çalışmalarına başlayacağız. Daha önce nasıl yaptıysak bu sefer de aynı anlayış ile yapacağız. Sözümüzü tutacağız.

BAKAN KİRİŞÇİ: KOTA SINIRI VE CİNS AYRIMI YAPMADAN ALINACAK

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Adıyaman'da konuştu. Bölgeye verilecek destekler ile ilgili bilgilendirme yapan Kirişçi şunları söyledi:

1 yıl içinde zamanı geldikçe verilen hayvancılık ile ilgili desteklerimiz var. Bunun tutarı 530 milyon lira. Biz bu tutarı Şubat ayı sonuna kadar depremden etkilenen 11 ilimize ödeyeceğiz. 11 ilde 1.5 milyarlık yem desteğini sağlayacağız. Adıyaman desteklerden 218 milyonun üzerinde destek alacak. Bunlar Şubat ayı sonuna kadar hesaplara geçmiş olacak. TMO'nun hububat ve bakliyatta kota ve cins ayrımı yapmaksızın alım gerçekleştireceğini bildirmek istiyorum.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Son Dakika: İstanbul Valiliği'nden 93 okul için tahliye kararı: Güvenli okullara nakledeceğiz...

Son Dakika: İstanbul Valiliği'nden 93 okul için tahliye kararı: Güvenli okullara nakledeceğiz...