21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Bakan Kurum: Milletimize hayrı dokunacak her işte belediyelerimizin yanındayız

Bakan Kurum: Milletimize hayrı dokunacak her işte belediyelerimizin yanındayız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Geçmişte olduğu gibi bugün de hiçbir ayrım gözetmeksizin, şehirlerimize ve milletimize hayrı dokunacak her işte belediyelerimizin yanında durmayı kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Kurum: Milletimize hayrı dokunacak her işte belediyelerimizin yanındayız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlık olarak şehirlerin tamamında 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla, projeleri ve yatırımları aralıksız sürdürdüklerini ifade etti.

Bakan Kurum, 81 il, 972 ilçede proje ve yatırımı olmayan tek bir yerin olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak şehirlerimizin tamamında “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla, projelerimizi, yatırımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

Kadim medeniyetimizden aldığımız ilhamla, sosyal devlet anlayışıyla eser üretiyor, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, milletimizin emaneti olan şehirlerimizi Cumhuriyetimizin 100. yılına en güzel şekilde hazırlıyoruz.

Bugün 81 il 972 ilçemizde, projemiz, yatırımımız olmayan tek bir yer yoktur. Hâlihazırda, yatırım değeri 300 milyar lirayı aşan 12 bin 700 projemizi sahada, var gücümüzle gerçekleştiriyoruz.

Bir yandan, 81 ilimizin tamamında 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefimize yürürken, diğer yandan İstanbul’un 39 ilçesinde 140 bin konutun deprem dönüşümünü yapıyoruz. Kangrene dönüşmüş Fikirtepe’de kentsel dönüşümü yeniden başlatırken Sinop’ta, Zonguldak’ta tarihi kent meydanlarımızı gün yüzüne çıkarıyoruz. Bir taraftan İzmir tarihinin en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmalarına imza atarken diğer taraftan Mersin’de, Adana’da, Ankara’da on binlerce sosyal konut ve yeşil alan üretiyoruz. Antalya, Muğla, Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta afet konutlarımızı inşa ediyoruz. Kısacası ülkemizin dört bir yanında, 81 ilimizin tamamında 84 milyon vatandaşımıza hizmet ediyoruz.

'REKLAM VE ALGI FAALİYETLERİ'

Biz istisnasız tüm şehirlerimizi, yaptığımız projelerle daha yaşanabilir hale getirirken temel belediyecilik hizmetlerini dahi aksatan, sorumlu oldukları şehirlerin sokaklarını aylarca çöpe ve kokuya mahkûm edenlerin yeni bir algı operasyonuyla karşı karşıyayız.

İller Bankamızla biz; belediyelerimizin; finansal yardımdan danışmanlığa, teknik ve proje desteğine kadar her alanda yanlarında olmayı kararlılıkla sürdürüyoruz. Biz devletimizin her türlü imkânını şehirlerimiz ve milletimiz için seferber etmişken; bu tip açıklamalarla yine hayali mağduriyetler oluşturulduğunu da üzülerek görmekteyiz. Milletimiz; bu yolla kabiliyetsizliklerin gizlenmeye çalışıldığını çok iyi bilmektedir. Varlıklarını reklam ve algı faaliyetlerine borçlu olanların, şehirlerimize zaman kaybettirmekten başka hiçbir anlamı olmayan bu hareketlerinin, aziz milletimizin nezdinde hiçbir karşılığı yoktur.

Bu iddiaların sahipleri; konu, şehri ihya etmek, şehri geliştirmek olduğunda yatırımla, projeyle, üretimle aralarına “mesafe” koyanlardır. Kendi işleri dışında her konunun uzmanı, kendi sorumluluk alanı dışında her işin takipçisi olanlardır. Millete hizmet vizyonlarını; “musluk açılışı” ve “heykelperestlikten” ileri götüremeyenlerdir.

Milletimiz şunu iyi bilmelidir ki; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak, geçmişte olduğu gibi bugün de hiçbir ayrım gözetmeksizin; şehirlerimize ve milletimize hayrı dokunacak her işte belediyelerimizin yanında durmayı kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu cennet vatanın her şehri için iyinin, güzelin, doğrunun ve hayırlının yanında olmaya devam edeceğiz, şehirlerimizi “algının ve kifayetsizliğin” insafına asla terk etmeyeceğiz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir ve Aydın için kuvvetli yağış uyarısı

İzmir ve Aydın için kuvvetli yağış uyarısı