14 Eylül 2024
weather
27°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Bakan Uraloğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Bakan Uraloğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti. Bakan Uraloğlu, ziyaretinde başta Yüksek hızlı Tren olmak üzere kentte devam eden projeler hakkında detaylı bilgi aldı.

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Uraloğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
KAYNAK: Haber Merkezi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti.

Başkan Büyükkılıç, bir dizi ziyaret ve programlar kapsamında Kayseri’ye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu başkanlık girişinde çiçekle karşıladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve Bakan Uraloğlu, beraberindeki heyet ile birlikte başkanlık makamına geçti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na, Başkan Büyükkılıç’ı ziyaretinde AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı ve Bayar Özsoy, AK Parti Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar, MHP Kayseri İl Başkanı Seyit Demirezen, ilçe belediye başkanları ve il protokolü eşlik etti.

BAKAN URALOĞLU KENTTEKİ PROJELER HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Başkan Büyükkılıç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bakan Uraloğlu’na kentteki yapılan yatırımlar, hizmetler ve projeler ile ilgili bilgi verdi.

Bakan Uraloğlu’na teşekkürlerini ileten Büyükkılıç, “Çok değerli bakanım şehrimize hoş geldiniz. Bu şehre hâkim, ulaşım ile ilgili her problemine bire bir vakıf olan bakanımızsınız. Yapmış olduğunuz ülkemiz ve şehrimiz adına çalışmalardan dolayı sizlere dua ve teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Büyükkılıç, şehri daha iyi noktalara taşımak için irade gösterdiklerini belirterek, “Biz de burada birlik, beraberlik içerisinde değerli bakanlarımızla, milletvekillerimizle, teşkilatlarımızla, Cumhur İttifakı anlayışı içerisinde dayanışarak, bu şehri daha iyi noktaya taşıma yönünde irade gösteriyoruz” diye konuştu.

“KAYSERİ’Yİ DAHA İYİ NOKTAYA TAŞIDIĞIMIZDA, İÇ ANADOLU’YU TAŞIMIŞ OLUYORUZ”

Kayseri’nin bir cazibe merkezi olduğuna vurgu yapan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Valimizle el ele vererek, bu şehirde çok güzel çalışmalar yapıyoruz. 5 üniversitesi olan, eğitimi önemseyen bir şehirdeyiz. Organize sanayilerle ticaretin ve sanayinin merkezi, tarihi, kültürel dokularıyla turizmin merkezi, Selçuklu, Osmanlı gibi kadim medeniyetler şehrindeyiz. 1926’da ilk uçak fabrikasının yapıldığı şehrimiz, stratejik yatırımlara esas olan bir şehir, bu şehri biz sadece Kayseri’den ibaret görmüyoruz. Niğde’mizi, Nevşehir’imizi, Yozgat’ımızı, Sivas’ımızı, Malatya’mızı, Kahramanmaraş’ımızı, Kırşehir’imizin bir kısmını kucaklayan ve kapsayan, cazibe merkezi olan bir şehir olarak görüyoruz. Bu şehri iyileştirdiğimizde, güzelleştirdiğimizde, daha iyi noktaya taşıdığımızda, İç Anadolu’yu taşımış oluyoruz. Bu anlamda çok önemsiyorum, bir ibadet anlayışı içerisinde dayanışarak, çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Kayseri’nin 16 ilçesini de önemsediklerini kaydeden Büyükkılıç, “Değerli belediye başkanlarımızın sizlere arz edeceği, bizim sizlere özet olarak sunduğumuz her ilçemizin konusu vardır. 16 ilçemizi, Cumhuriyet Halk Partili başkanlarımızı da aradık, talepleriniz var mı dedik. Değerli Milliyetçi Hareket Partimizin başkanlarını aradık talepleriniz var mı dedik. Hepsini arayarak ve bir ortak noktada buluşarak şehrin her yerini önemseyen bir yaklaşım” ifadelerini kullandı.

Katkılarından dolayı Bakan Uraloğlu, ekibi ve önceki bakanlara teşekkür eden Başkan Büyükkılıç, yeni raylı sistem hatları, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ve Erciyes Kayak Merkezi hakkında bilgiler aktardı.

Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ni anlatan Büyükkılıç, bu bölgenin ulaşımını rahatlatacak yeni proje için taleplerini aktardı. Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’ne ise kış sezonunda hafta sonu 100 bin ziyaretçinin geldiğini de paylaştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu ise Başkan Büyükkılıç’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek, tüm Kayseri halkına sevgilerini ve teşekkürlerini iletti.

Bakan Uraloğlu, günün anısına şeref defterini de imzaladı.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, BAKAN URALOĞLU’NA VERİLEN BRİFİNGE KATILDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ve il protokolü ile birlikte Ankara-Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Hattı (YHT) Projesi’nin Düver Mahallesi’ndeki şantiyesinde yürütülen çalışmalarla ilgili detaylı brifing alarak, incelemelerde bulundu.

Anadolu’nun kavşak noktasında bulunan, sanayi ve ticaretin yanı sıra eğitim, sağlık, spor, turizm ile tarım ve hayvancılık alanlarında da adından söz ettiren Kayseri’ye kazandırılacak Ankara-Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesi’nde çalışmalar hummalı bir şekilde sürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bir dizi ziyaretler kapsamında Kayseri’ye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile birlikte kentin vizyon projelerinden olan Ankara-Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesi’nin devam ettiği Düver Şantiyesi’nde incelemelerde bulundu.

Kocasinan ilçesi Düver Mahallesi’ndeki Yüksek Hızlı Tren Hattı şantiyesini ziyaret eden ve proje ile ilgili kapsamlı brifing alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na, Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı ve Bayar Özsoy, ilçe belediye başkanları ve il protokolü eşlik etti.

Türkiye’de yolları ve ulaşım ağıyla örnek gösterilen iller arasında bulunan Kayseri’yi, ulaşım ve altyapı alanında daha iyi noktalara taşıma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Başkan Büyükkılıç, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla hızlı tren hattının yapım süreci hakkında Düver Şantiyesi’nde detaylı bir brifing aldık” dedi.

“ANKARA-KAYSERİ ARASINDA KONFORLU ULAŞIMA KAVUŞACAĞIZ”

Büyükkılıç, hızlı tren hattı projesinin hummalı bir şekilde sürdüğünü ifade ederek, “Şehrimiz için çok önemli olan bu projede çalışmalar hızla ilerliyor. İnşallah proje tamamlandığında Ankara-Kayseri arasında çok daha konforlu ve hızlı bir ulaşım imkânına kavuşmuş olacağız” diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Hattı için katılımıyla Düver Şantiyesi’nde gerçekleştirilen brifingin ardından projenin yapım süreci hakkında basın açıklamasında bulundu.

KAYSERİ’Yİ ANKARA VE İSTANBUL’A DAHA HIZLI BAĞLAYACAK PROJE

Ankara-Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesi, Himmetdede, Yenifakılı, Şefaatli’den geçerek, Kayseri’yi, Ankara-Sivas Hızlı Tren hattından Ankara’ya, Ankara-Eskişehir-İstanbul Hızlı Tren Hattı üzerinden de İstanbul’a kadar bağlayacak.

Kayseri-Ankara-İstanbul arasında kesintisiz ulaşım sağlanacak proje ile Kayseri-Ankara arasındaki süre 1 saat 45 dakikaya, Kayseri-İstanbul arası yolculuk süresi ise 5 saat 30 dakikaya inecek.

Proje kapsamında, 142 kilometrelik yüksek hızlı tren güzergahında 2 istasyon, 8 adet NATM tünel, 7 adet güvenlik tüneli, 6 adet aç kapa tünel, 5’i viyadük 18 köprü, 136 alt/üst geçit planlanıyor. Ayrıca proje ile yıllık 11 milyon yolcu ve 650 bin ton yük taşıma kapasitesine ulaşılması öngörülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP’li İsmail Özdemir’den Sağlık Bakanlığına soru önergesi

MHP’li İsmail Özdemir’den Sağlık Bakanlığına soru önergesi