20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Yeni uçaklar geliyor

Yeni uçaklar geliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "(Manavgat) 6 uçak, 2 insansız hava aracı, 2'si yönetim 17 helikopter, 1878 araç ve 6 bin 500'den fazla personelle çalışmayı sürdürdük" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeni uçaklar geliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir şirketin İsrail'deki bir şirketten kiraladığı 2 uçağın yarın geleceğini belirterek, "Ukrayna'dan özel şirketten bulup da kiraladığımız 4 helikopter Isparta Havalimanı'na indi." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya'nın Manavgat ilçesinde AFAD Koordinasyon Merkezi'ndeki değerlendirme toplantısı öncesi açıklama yaptı.

Antalya'da kuvvetli rüzgar ve düşük nem oranının yangını söndürme çalışmalarını güçleştirdiğini belirten Çavuşoğlu, havadan ve karadan mücadeleye devam ettiklerini söyledi.

Ekiplerin zorlu mücadele verdiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Manavgat'taki yangınlarda 6 uçak, 2 insansız hava aracı, 2'si yönetim 17 helikopter, 1878 araç ve 6 bin 500'den fazla personelle çalışmayı sürdürdük. Ekiplerimiz cansiperane çalışıyor. Kontrol altına alınan bölgelerde soğutma çalışması yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Farklı ülkelerden uçak, helikopter ve ekipmanların geldiğini bildiren Çavuşoğlu, "Bir şirketimizin, İsrail'deki bir şirketten kiraladığı 2 uçak da yarın ülkemize gelecek. Uçuş izinleriyle ilgili tüm işlemleri tamamladık." diye konuştu.

"Ukrayna'dan gelen helikopterler çalışmalara başlayacak"
Azerbaycan'dan daha önce gelen ekibin Muğla bölgesinde çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Çavuşoğlu, "Azerbaycan'dan yarın sabah 1 uçak ve içerisindeki 10 personel ve 40 itfaiye aracıyla da 150 personel karadan ülkemize gelecekler." ifadesini kullandı.

Özel bir şirketten helikopter kiraladıklarına değinen Çavuşoğlu, "Ukrayna'dan özel şirketten bulup da kiraladığımız 4 helikopter Isparta Havalimanı'na indi. Bu akşamdan itibaren yangın söndürme çalışmalarına katkı sağlayacak." dedi.

Bazı ülkelerin yardım göndereceğini dile getiren Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Pakistan, Polonya, Gürcistan, Kazakistan, Bosna Hersek, ABD, Kanada ve Japonya, Kızılaç ve Kızılay Federasyonlarından bazı yardım teklifleri geldi. Bu ülkelere ihtiyaçlarımızı söyledik. Uçak ve helikopter, havadan desteğe ihtiyaç olduğunu söyledik. O ülkelerden yanıt bekliyoruz. İhtiyaca göre gelen önerileri değerlendireceğiz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ardeşen'de “Kafes” isyanı

Ardeşen'de “Kafes” isyanı