05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Bakanlıktan işgalci İsrail'in saldırılarına büyük tepki

Bakanlıktan işgalci İsrail'in saldırılarına büyük tepki

Dışişleri Bakanlığı, işgalci İsrail'in saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Gazze’de soykırım uygulayan ve Lübnan’ı istila eden İsrail, işgal altında tuttuğu Batı Şeria’da da uluslararası hukuku sistematik bir şekilde ihlal etmektedir" ifadelerini kullandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakanlıktan işgalci İsrail'in saldırılarına büyük tepki

Dışişleri Bakanlığı İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’nın Tulkerim şehrine düzenlediği saldırı hakkında yazılı açıklama yaptı.
Bakanlık yaptığı açıklamada, İsrail'in hukuku sistematik bir şekilde ihlal ettiği belirtildi.

Açıklamanın devamında  "Gazze'de soykırım uygulayan ve Lübnan'ı istila eden İsrail, işgal altında tuttuğu Batı Şeria'da da uluslararası hukuku sistematik bir şekilde ihlal etmektedir." ifadesine yer verildi.

"İsrail uluslararası barış ve güvenliğe tehdit oluşturuyor"

İsrail tarafından Tulkerim'e düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybeden Filistinlilere Allah'tan rahmet dilenen açıklamada, "İsrail'in, Filistin halkını ve meşru haklarını yok etmek üzere attığı her adım, uluslararası barış ve güvenliğe ciddi bir tehdit oluşturmaktadır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm uluslararası kuruluşlar, İsrail'in uluslararası hukuka aykırı saldırılarını durdurmaya ve Filistin halkının haklarını savunmaya çağrıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Serbest Ticaret Anlaşması Resmi Gazete'de!

Serbest Ticaret Anlaşması Resmi Gazete'de!