27 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın: Fikir alışverişinde bulunduk

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın: Fikir alışverişinde bulunduk

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Atmış ve Av. Engin Uzun’u makamında ağırladı.

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın: Fikir alışverişinde bulunduk

Sohbet havasında geçen ziyarette çeşitli konularda istişarelerde bulunuldu. Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın; “Prof. Dr. Sayın Erdoğan Atmış ve Av. Sayın Engin Uzun belediyemizi ziyaret ettiler. Kendileriyle belediye çalışmalarımız başta olmak üzere çeşitli konularda fikir alışverişinde bulunduk. Nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN TALEP VE ÖNERİLERİ DİNLEDİ

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Kurucaşile Kale Köyü Muhtarı Hüseyin Yay ve azalarını makamında ağırladı. Sohbet havasında geçen ziyarette Akın, çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunarak, talep ve önerileri dinledi. Nazik ziyaretleri için Muhtar ve Azalarına teşekkür eden Akın, gerçekleştirecekleri çalışmalarda kolaylık ve başarı diledi. Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Akın; “Kurucaşile Kale Köyü Muhtarımız Sayın Hüseyin Yay ve azaları belediyemizi ziyaret etti. Yapımına başlayacakları köy konağı hakkında bilgiler vererek istişarelerde bulunduk. Nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.

YENİ İMAR YOLU AÇILIYOR

Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Karaköy Mahallesi 285. Sokak’ta oluşturulan yeni yerleşim alanları için yeni imar yolu açma çalışması yapılıyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Fen İşleri Müdürlüğümüz çalışmalarını şehrimizin birçok noktasında sürdürüyor. Bu çalışmalar çerçevesinde de Karaköy Mahallesi 285. Sokak’ta oluşturulan yeni yerleşim alanları için ekiplerimiz tarafından imar yolu açma çalışması yapılıyor. Çalışmalar tamamlandığında vatandaşlarımıza ulaşım imkanı sağlamış olacağız. Görev alan personelimize kolaylıklar diliyorum” dedi.

BAKAN ZİYARETİNDE GÜNDEME GELEN KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İller Bankası Kastamonu Bölge Müdürü Ümit Aziz Kara, Yapım ve Uygulamaları Altyapı Müdürü Murat Uygun, Üstyapı ve Proje Müdürü Uğur Çelik, teknik personeli ağırladı. Başkan Akın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Bartın’ı ziyaretinde gündeme gelen Hükümet Caddesi ve Şadırvan Caddesi’nde yapılması planlanan cephe iyileştirme çalışmaları ve Bartın Atıksu Arıtma Tesisinin kapasite artırımı ile ilgili toplantı gerçekleştirdi.

“Tek Tip Cephe Giydirme ve Tabela Düzeni Getirilecek”

Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Akın, yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Projenin şehrimize hayırlı olmasını dileyen Akın; “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum Bartın’a gerçekleştirdiği ziyaretinde “Sokak Sağlıklaştırma” Projesini açıklamıştı. Toplam 5 milyon TL’ye mal olacak projenin 2 milyon TL’si hibe, 3 milyon TL’si kredi şeklinde olacak. Hükümet Caddesi üzerindeki yapılara tarihi dokuya uygun olarak tek tip cephe giydirme ve tabela düzeni getirilmesi amacıyla uygulanacak olan projenin detaylarıyla ilgili toplantı gerçekleştirdik. Sayın Bakanımıza projeye verdiği destek için teşekkür ediyorum. Projenin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Gerekli Görüşmeleri Yaptık”

Akın; “Dallıca mevkiinde bulunan Bartın Atıksu Arıtma Tesisinin kapasite artımı ile ilgili de Sayın Bakanımızdan bir talebimiz olmuş. Bu çerçevede İller Bankası Kastamonu Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile bu konuyu da değerlendirdik. Arıtmaya bir takım ilavelerin yapılması gerekiyor. 2025 yılına kadar planlanmış bir arıtma bu. 2017’de bitti ve şuan itibariyle yeterli olmayabilir. Çünkü Bartın merkez tahminimizden fazla büyüdü. Bu ilavelerin muhakkak yapılması gerekiyor. Ben göreve geldiğimde 47 bin nüfus vardı. Şuanda 78 bin nüfustan bahsediyoruz ki öğrenci hariç. Bu 100 bin demektir. Oradaki terfi merkezlerinin tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. Talebimiz üzere Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda gerekli görüşmeleri yaptık. İnşallah gerekli çalışmaları yapacağız” diye konuştu.

ASFALT ÜRETİM TESİSİNDE YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından işletilen 30 ton/saat kapasiteli asfalt üretim tesisinde bulunan 3 adet asfalt tankının ve 1 adet yakıt tankının izolasyonları yenilenerek, tüm sistemin tesisat boruları değiştiriliyor. Yeni sezon öncesi gerçekleştirilen yenileme çalışmaları 500 bin TL’ye mal olacak.  Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “30 ton/saat kapasiteli asfalt üretim tesisimizde yenileme çalışması gerçekleştiriyoruz. Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’müz tarafından işletilen tesiste bulunan 3 adet asfalt tankının ve 1 adet yakıt tankının izolasyonları yenilenerek tüm sistemin tesisat boruları değiştiriliyor. Ayrıca tesisin otomasyon sisteminde bulunan elemanların genel mekanik onarım ve değişim çalışması yapılıyor. Çalışmalar tamamlandığında tesis eskisinden daha kaliteli hizmeti şehrimize verecektir. Görev alan personelimize kolaylık diliyorum” dedi.

MUHTARLARDAN AKIN’A ZİYARET

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Köyortası Mahallesi Muhtarı Şermin Atmaca ile Orduyeri Mahallesi Muhtarı İrfan Sağlam, mahalle sakinlerinden İdris Sagay ve Şaban Sarıtaş’ı makamında ağırladı. Sohbet havasında geçen ziyaretlerde Başkan Akın, mahallelerde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Akın, Muhtarların talep ve önerilerini dinleyerek, gerekli talimatları verdi.

TRAFİK KOMİSYONU KARALARI DOĞRULTUSUNDA TABELALAR KONULDU

Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından İl Trafik Komisyonu’nda alınan kararlar doğrultusunda ilgili cadde ve sokaklara tabelalar konuldu. Gerçekleştirilen çalışma ile ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “İl Trafik Komisyonu bazı cadde ve sokakların trafik yönüyle kararlar aldı. Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz tarafından da İl Trafik Komisyonu’nda alınan bu kararlar doğrultusunda ilgili cadde ve sokaklara tabelalar konuldu. Yapılan değişikliklerden vatandaşlarımızın haberdar olması adına bu tabelalar büyük önem arz ediyor. Vatandaşlarımızın trafikte sıkıntı yaşamamaları adına tabelalarda belirtilen uyarıları dikkate almaları büyük önem arz ediyor” dedi.

HOPARLÖRLER ONARILIYOR

Bartın Belediyesi Destek Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Elektrik Atölyesi personeli tarafından olumsuz hava koşullarından etkilenerek telleri kopan veya arızalanan hoparlörlerin bakım ve onarımı yapılıyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Hava muhalefetinden dolayı telleri kopan hoparlörlerimizin tamiratları Destek Hizmetler Müdürlüğümüze bağlı Elektrik Atölyesi personelince yapılmaya devam ediyor. Görev alan personelimize kolaylıklar diliyorum” dedi.

KENT MERKEZİNDE DENETİMLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından İçişleri Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu Genelge ile başlatılan haftalık tematik kontroller kapsamında kent merkezinde denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerle ilgili değerlendirme yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “İçişleri Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda kent merkezinde pandemi sürecinin başından buyana denetimlerimizi sürdürüyoruz. Maske, sosyal mesafe ve uyarıcı levhaların denetimlerini yapıp, esnaf ve vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Son olarak da Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz kent merkezinde faaliyette bulunan esnaflarımıza yönelik denetim gerçekleştirdiler. Bundan sonraki süreçte de denetimlerimiz aralıksız devam edecek” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çekmeköy'de iki kardeşin öldüğü inşaatın müteahhidi tutuklandı

Çekmeköy'de iki kardeşin öldüğü inşaatın müteahhidi tutuklandı