22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Bartın'da, Toplu İş Sözleşmesi için imzalar atıldı

Bartın'da, Toplu İş Sözleşmesi için imzalar atıldı

Bartın Belediyesi’nde çalışan 400 şirket personelini ilgilendiren Toplu Sözleşme görüşmeleri tamamlanarak, imzalar atıldı. Sendika temsilcileri ile yapılan toplu iş sözleşmesine göre işçilerin ücret, sosyal hak ve ikramiyelerinde iyileştirmeler yapıldı.

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bartın'da, Toplu İş Sözleşmesi için imzalar atıldı

Bartın Belediyesi ile yetkili sendika olan Belediye İş Sendikası arasında 400 çalışanı kapsayan Toplu Sözleşme görüşmeleri tamamlandı.

Bartın Belediyesi iştiraki Bartın Gıda İnşaat Peyzaj Turizm Nakliye Eğitim Akaryakıt Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bünyesindeki 400 çalışanı için Belediye-İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmza törenine Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkan Yardımcısı Hasan Aydın ve işçi temsilcileri katıldı. Sözleşmede, Kanun Hükmünde Kararname'den (KHK) sonra oluşan ekonomik farklılıkları düzenlemek amacıyla önemli oranlarda iyileştirmelere yer verildi.

Şirket Personeli En Düşük 3.718,06 TL Maaş Alacak

İmzalanan sözleşmeye göre, 400 kişiden oluşan personel maaşlarında iyileştirmeye gidildi. En düşük 2.681,60 TL maaş alan şirket personeli yeni sözleşme ile en düşük 3.718,06 TL maaş alacak. Bu zamlarla maaşlarda ikramiye ve sosyal haklar dahil 1.036,46 TL artırım yapılmış oldu. Ayrıca sosyal haklar artırılırken, sosyal paket ödemesi de yapılması kararlaştırıldı. 10 yevmiye üzerinden verilen ikramiye de 30 yevmiyeye çıkartıldı. Yeni toplu sözleşmesinin Bartın Belediyesi bütçesine yıllık ek maliyeti 10.405.011,96 TL olarak açıklandı.

“Toplu Sözleşmemizin Hayırlı Olmasını Diliyorum”

Çalışanların bütün haklarını en iyi şekilde verdiklerini belirten Belediye Başkanı Cemal Akın, ücretlerde önemli oranda artışlar yaptıklarını kaydetti. Akın; “Bartın Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden itibaren gece gündüz demeden şehrimiz için çalışmaya devam ediyoruz. Yaptığımız hizmetlerin her zerresinde işçi kardeşlerimizim emeği ve alın teri var. Göreve geldiğimiz günden beri işçimizin alın teri kurumadan ücretlerinin ödenmesi noktasında üzerimize düşeni yaptık. Yapmış olduğumuz toplu iş sözleşmesinde de işçi kardeşlerimizin hak ettikleri zam oranını alabilmeleri adına ne gerekiyorsa yaptık. Gelinen süreçte 400 şirket personellerimizi kapsayan toplu sözleşme imzalarını attık. En düşük 2.681,60 TL maaş alan şirket personelimizin yeni sözleşme ile maaşını en düşük 3.718,06 TL’ye yükselttik. Toplu sözleşmemizin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de personellerimizle birlikte bu şehre hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

“SPOR TARİHİNİN BELGELENMESİ ADINA ÖNEMLİ BİR KAYNAK ESER”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Taner Bozkuş’u ağırladı. Sohbet havasında geçen ziyaretin sonunda Öğretim Görevlisi Bozkuş, Başkan Akın’a “Erken Cumhuriyetten İl Sürecine Bartın Spor Tarihi 1923-1991” isimli kitabı hediye etti. Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın; “Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Öğretim Görevlisi Sayın Doç. Dr. Taner Bozkuş belediyemize gerçekleştirdiği ziyaretinde “Erken Cumhuriyetten İl Sürecine Bartın Spor Tarihi 1923-1991” isimli kitabı takdim etti. Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü Spor Yönetimi Programı Öğretim Görevlisi Sayın Betül Ayhan, Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Öğretim Görevlisi Sayın Doç. Dr. Taner Bozkuş ile Yerel Tarih Araştırmacısı Sayın Çetin Asma tarafından ortak bir çalışma ile hazırlanan “Erken Cumhuriyetten İl Sürecine Bartın Spor Tarihi 1923-1991” isimli kitap Bartın’ımızın Spor tarihinin belgelenmesi adına önemli bir kaynak eser olmuştur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“EĞİTİME HER ZAMAN DESTEK OLDUK”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Mehmet Coşan, Okul Aile Birliği Başkanı Coşkun Yılmaz ve Okul Aile Birliği Üyesi Nurşen Atılgan’ı makamında ağırladı. Sohbet havasında geçen ziyarette Başkan Akın, Güzel Sanatlar Lisesi’nin pandemi sürecindeki eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler alarak, taleplerini dinledi.

Çalışmalarında Başarı ve Kolaylıklar Diledi

Okul Müdürü Coşan, eğitime sağladığı katkılar dolayısıyla Akın’a teşekkür ederek, çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diledi. Belediye Başkanı Cemal Akın ise yaptığı konuşmada eğitime her zaman destek olduklarını ve belediyeyi ilgilendiren her konuda yanlarında olmaya devam edeceklerini önemle belirterek her zaman emirlerine amade olduklarını söyledi.

KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI İÇİN GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş başkanlığında Valilik Çeşm-i Cihan Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Toprak Koruma Kurulu Toplantısına katıldı. Tarım arazilerinin korunması, geliştirilmesi ve verimli kullanılmasına yönelik inceleme, değerlendirme ve izleme yapmak, ortaya çıkan olumsuzlukları belirlemek, toprak korumayı ve bununla ilgili sorunları giderici önlemleri almak, geliştirmek, uygulanmasını sağlamak için görüş oluşturmak amacıyla yapılan toplantıda Bartın Çayı 1. 2. ve 3. derece doğal sit alanlarında koruma amaçlı imar planı için görüş alışverişinde bulunuldu. Gündemde yer alan konuların görüşülerek karara bağlandığı toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.

2 BİN ADET LAVANTA DİKİLDİ

Bartın Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından Bartın Devlet Hastanesi’nin eski çıkış yolunda başlatılan çevre düzenleme çalışmaları kapsamında bölgeye 2 bin adet lavanta çiçeği dikimi gerçekleştirildi. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Geçtiğimiz günlerde hastane çıkış yolunun değişmesi ile birlikte belediyemizce,  taksi durağı yeniden yapılarak yeni konumuna konuşlandırılmıştı. Taksi durağıyla ilgili çalışmamızın ardından Devlet Hastanesi’nin eski çıkış yolunda da çevre düzenleme çalışması başlattık. Çalışmalar kapsamında bölgeye 2 bin adet lavanta çiçeği diktik. Bin metrekare alana sahip bu bölgeye çok daha güzel bir görünüm kazandırdık” dedi.

AKIN, YENİ GÖREVİNİN HAYIRLI UĞURLU OLMASINI DİLEDİ

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, beraberinde Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ercüment Özçelik ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ile birlikte Bartın Ticaret İl Müdürü olarak atanan Erhan Özcan’ı makamında ziyaret etti. Sohbet havasında geçen ziyarette Başkan Akın, İl Müdürü Özcan’a yeni görevinin hayırlı uğurlu olmasını diledi. İl Müdürü Özcan ise Başkan Akın ve beraberindeki heyete nazik ziyaretleri için teşekkür etti.  Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın; “Bartın Ticaret İl Müdürü olarak atanan Sayın Erhan Özcan’ı makamında ziyaret ettik. Sayın Müdürümüze misafirperverliği için teşekkür ediyorum. Yeni görev yerinin hayırlı olmasını diliyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.

BAŞKAN, TAPU MÜDÜRÜ ÇİÇEK’İ ZİYARET ETTİ

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, beraberinde Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ercüment Özçelik ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ile birlikte Bartın Tapu Müdürlüğü görevine atanan İdris Çiçek’i ziyaret etti. Sohbet havasında geçen ziyarette Başkan Akın, İl Müdürü olarak atanan Çiçek’e yeni görevinin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Misafirperverliği için Çiçek’e teşekkür eden Akın, görevinde başarılar temenni etti. Ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın; “Bartın Tapu Müdürlüğü görevine atanan Sayın İdris Çiçek’i ziyaret ederek, yeni görev yerinin hayırlı uğurlu olmasını diledik. Sayın Müdürümüze misafirperverliği için teşekkür ediyor, görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bitlis ve Siirt'te 'Eren-11 Sehi Ormanları Operasyonu' başlatıldı

Bitlis ve Siirt'te 'Eren-11 Sehi Ormanları Operasyonu' başlatıldı