21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Bartın'da yatırımlar görüşüldü

Bartın'da yatırımlar görüşüldü

Bartın Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Bartın Vali Sinan Güner başkanlığında internet üzerinden gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katıldı.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bartın'da yatırımlar görüşüldü

Toplantıda yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi, koordinasyonu, yerel ve bölgesel kalkınması ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. 2021 yılında başlanan ve devam eden projeler ile 2022 yılında planlanan yatırımların sunumları ile devam eden toplantı, sorumlu kurum ve kuruluşlar tarafından bilgi verilmesi ile sona erdi.

Toplantının ardından açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu; “kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi ve koordine edilmesi, il genelindeki yatırımların etkin şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katıldım. Toplantıda 2021 yılı projeleriyle ilgili detaylı değerlendirmeler yaptık. Başlanacak olan projelerle ilgili de fikir alışverişinde bulunduk. Yerel ve bölgesel kalkınma açısında büyük önem arz eden bu toplantıda almış olduğumuz kararların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KENTİ SAĞLIKLI ÇEVRE İLE BULUŞTURAN BELEDİYECİLİK

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği gereği ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanıp geri dönüşüme kazandırılması amacıyla Hürriyet Mahallesine bağlı sokaklarda belirlenen noktalara geri dönüşüm konteynerleri yerleştirilme çalışması gerçekleştirdi. Bartın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, atık yağ, kâğıt, metal ve plastik atıklarının toprağa ve kanalizasyona karışarak çevre kirliliğine neden olmasını önlemek amacıyla geri dönüşüme katkı sağlamaya devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın “Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği gereği yürütülen çalışma kapsamında Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz Hürriyet Mahallesine bağlı sokaklarda belirlenen noktalara geri dönüşüm konteynerleri yerleştirme çalışması gerçekleştirdi. Kenti Sağlıklı Çevre ile Buluşturan Belediyecilik anlayışıyla çalışmalarımızı hassasiyet içinde sürdürüyoruz. İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi için vatandaşlarımızın duyarlılığının çok önemli olduğunu, özellikle geri dönüşebilen kâğıt, karton, plastik, metal gibi atıkların mavi konteynerlere atılmasını ifade ederek, geleceğimiz olan çocuklarımıza daha yeşil, daha temiz ve yaşanılabilir bir Bartın bırakmak için belediye olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

DEĞİRMEN CADDESİNDE YOL DÜZENLEME ÇALIŞMASI YAPILDI

Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından zemin tesviye çalışması tamamlanan Karaköy Mahallesi Değirmen Caddesini sıcak asfalt ile yol düzenleme çalışması gerçekleştirdi. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından ihtiyaç duyulan tüm mahallelerimizde bakım ve onarım çalışması gerçekleştiriyor. Ekiplerimiz bir yandan hasarlı noktaları sıcak asfalt ile düzenlerken bir yandan da hasar gören kaldırımların bakım onarımını yapıyor. Bu kapsamda son olarak da zemin tesviye çalışmaları tamamlanan Karaköy Mahallesi Değirmen Caddesini sıcak asfalt ile yol bakım onarım çalışması gerçekleştiriyor. İnşallah çalışmalarımızı kısa sürede tamamlayıp, vatandaşlarımıza sorunsuz ulaşım imkânı sağlayacağız. Görev alan personelimize kolaylık diliyorum” dedi.

TÜRBE YOLU CADDESİNDE BAKIM ÇALIŞMASI

Doğal gaz altyapı çalışmaları tamamlanan Türbe Yolu Caddesi’nde Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından üstyapı ile ilgili çalışmalara devam ediyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Ceman Akın; “2021 yılı yatırım programı kapsamında doğal gaz çalışmaları devam ederken, çalasımlar sonrası da üstyapı ile ilgili çalışmaları hızlıca tamamlıyoruz. Bu kapsamda da son olarak Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, Türbe Yolu Caddesi’nde tamamlanan doğal gaz çalışmaları sonrası, asfalt ile yol bakım onarım çalışması yapıyor. Bu çalışmamızla vatandaşlarımızın mağdur olmasını önleyerek, sorunsuz ulaşım imkânı sağlamış oluyoruz”  dedi.

MUTLULUKLAR DİLİYORUM

Bartın Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, davetli olarak katıldığı düğün merasimine aileleri yalnız bırakmadı. Bartın Belediye Başkan Vekili Fırıncıoğlu, Nurten ve Celalettin Bozkurt ile Yaşare ve Mustafa Gültekin ailelerinin kıymetli evlatları Özge ile İbrahim’in düğün törenine katılarak, aileleri ve çiftleri tebrik etti. Başkan Vekili Fırıncıoğlu yapmış olduğu açıklamada “Vatandaşlarımızın mutluluklarına ve heyecanlarına ortak oluyoruz. Evlenen çiftlere ömür boyu sağlık, mutluluk ve huzur" dilerim.

YABANİ OT TEMİZLEME ÇALIŞMASI YAPILDI

Bartın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Bülent Ecevit Bulvarı Caddesi ve bağlı sokaklarda yabani ot temizleme çalışması gerçekleştirildi.

Bartın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün mahallelerde gerçekleştirdiği yabani ot biçme ve temizleme çalışmaları aralıksız şekilde sürüyor. Çalışmalarına Kemerköprü Mahallesi Bülent Ecevit Caddesi’nde ve bağlı sokaklarda devam eden ekipler yaya yollarına uzanan ve kaldırımlarda çıkan yabani otları temizledi. Çalışma hakkında açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,” Şehrimizde park ve bahçelerde gerçekleştirdikleri budama ve temizlik çalışmalarımızı Bülent Ecevit Caddesi’nde bağlı sokaklarda devam ettirdik. Bu çalışmamız ile hem oluşan kötü görüntüyü ortadan kaldırıyor hem de yeşil alanlarımızın bakımını gerçekleşiyoruz. Çalışmalarımıza ihtiyaç duyulan başka noktalarda devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trafikteki araç sayısı 25 milyonu aştı

Trafikteki araç sayısı 25 milyonu aştı