22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Başkan Cemal Akın, Bartın şehir tarihini anlattı

Başkan Cemal Akın, Bartın şehir tarihini anlattı

Bartın Üniversitesi Tarih Bölümü 3. Sınıf Öğrencileri Şeyma Yaprak ve Nurgül Erkuş, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ı ziyaret etti.

8 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Başkan Cemal Akın, Bartın şehir tarihini anlattı

AKIN, BARTIN ŞEHİR TARİHİNİ ANLATTI

Makam odasında gerçekleşen ziyarette Bartın Üniversitesi Tarih Bölümü 3. Sınıf Öğrencileri Şeyma Yaprak ve Nurgül Erkuş “Bartın Şehir Tarihi” konulu ödevleri için Başkan Cemal Akın ile röportaj gerçekleştirdiler. Öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtlayan Başkan Cemal Akın şehrimizin tarihi hakkında da detaylı bilgiler verdi. Gerçekleşen ziyaret ve röportajdan ötürü büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Akın, öğrencilere eğitim öğretim hayatlarında başarılar diledi.

KARAKAÇAK KÖYÜ BAŞKAN CEMAL AKIN’IN AĞIRLADI

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Karakaçak Köyü’nde kıraathane ziyaretinde bulundu.

Başkan Cemal Akın’ın Milliyetçi Hareket Partisi Bartın İl Başkan Ercüment Özçelik, Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, Amasra İlçe Başkanı Gürkan Özengi, Milliyetçi Hareket Partisi Amasra Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Kavaklı ve Ersin Bulut ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarete köy sakinleri büyük ilgi gösterdi.  Samimi sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette Başkan Cemal Akın, köy sakinlerine Bartın Belediyesi projeleri hakkında bilgiler verip talep ve görüşleri dinledi.

Ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,” Vatandaşlarımız ile görüşerek, talep ve önerilerini alıp değerlendirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda da Karakaçak Köyü’nü ziyaret ettik. Milliyetçi Hareket Partisi Bartın İl Başkanımız Ercüment Özçelik, Merkez İlçe Başkanımız Murat Demir, Amasra İlçe Başkanımız Gürkan Özengi, Milliyetçi Hareket Partisi Amasra Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kavaklı ve Ersin Bulut ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ziyarette köy sakini dostlarımızla bir araya gelerek sohbet edip görüşlerini dinleme imkânı bulduk. Bizleri ağırlayan değerli muhtarımız Alaettin Çetin ve kıymetli dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

158 KİŞİ TİYATRO EĞİTİMLERİ ALIYOR

Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2021-2022 sanat sezonunda 158 kişi ile drama atölyeleri ve tiyatro eğitimlerine devam ediyor.

Bartın Belediyesi bünyesinde 2009’da kurulan Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu, pandemi nedeniyle bir buçuk yıllık zorunlu bir aradan sonra eğitimlerine tekrar başlamıştı. Ekim Ayı’ndan itibaren çalışmalarına başlayan Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2021-2022 sanat sezonunda; 6-9 yaş, 10-14 yaş, lise, üniversite, yetişkin, ev hanımları gruplarında 158 kişi ile drama atölyeleri ve tiyatro eğitimlerine devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, belediye olarak kültürel ve sanatsal etkinliklere her zaman büyük önem verdiklerini bu anlamda da çeşitli kurs ve etkinliklerle vatandaşlara en güzel hizmetleri sunmak istediklerini söyledi.

Akın,” Altyapı ve üstyapı hizmetlerinin yanı sıra kültürel ve sosyal etkinlikler de yerel yönetimlerin en önemli görevli arasında. Göreve geldiğimiz 2009 yılından buyana bu anlayış içerisinde çalışarak, halkımızın talepleri doğrultusunda çeşitli kurslar açarak, birçok branşta faaliyet gösteren spor kulübü kurarak bu anlamda da halkımıza en iyi hizmetleri sunmaya çalıştık. Yeni dönem projelerimiz arasında yer alan Bartın Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi projemizle de bu çalışmalarımızı tek çatı altında toplayarak, çeşitliliğini artırmayı hedefliyoruz. Bu projenin kültür ve sanat şehri olan Bartın’ımıza çok şey katacağı düşüncesindeyim. Ayrıca kültür ve sanat anlamında katkı sağlayacak her türlü faaliyete de katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bartın Belediyesi olarak her anlamda halkımıza gereken desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

EKİPLERDEN KAR MESAİSİ

Bartın Belediyesi ekipleri şehrimizde etkili olmaya başlayan kar yağışı sebebiyle gecenin geç saatlerinden itibaren kar kürüme çalışmaları gerçekleştirdi. 

Bartın Belediyesi ekipleri ana arterler başta olmak üzere hastane yolları ve trafik yoğunluğu olan bölgelerde yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.  Gecenin geç saatlerinden sabahın ilk saatlerine kadar kürüme çalışmaları gerçekleştirerek vatandaşların mağdur olmalarını engelledi. Sabah erken saatlerinde ise Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kaldırımlarda kar temizleme çalışmaları gerçekleştirdi.

Bahmer Hazırlıkları Gözden Geçirdi

Meteorolojik veriler doğrultusunda olumsuz hava koşulları nedeni ile oluşabilecek aşırı kar yağışına karşı yapılacak olan çalışmalarla ilgili planlama toplantısı gerçekleştirildi.  Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Arınan, Ar-Ge Başkan Yardımcısı Ercüment Özçelik, Fen İşleri Müdürü Çetin Önder, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Emre Önder, Park ve Bahçeler Müdürü Meltem Cemaloğlu, Destek Hizmetleri Müdürü Zekai Yılmaz, Temizlik İşleri Müdürü Samet Gümüş, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Taner Bilal ve Zabıta Müdürü Mustafa Tokay katıldı. Toplantıda olası yoğun kar yağışında yapılacak olan çalışmalar hakkında planlamalar yapıldı.

Akın, “Halkımızın Mağdur Olmaması İçin 7/24 Görevdeyiz”

Toplantının ardından açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,” Meteorolojik veriler doğrultusunda olumsuz hava koşulları nedeni ile oluşabilecek aşırı kar yağışına karşı tedbirlerimizi aldık. Vatandaşlarımızın kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için Belediye Başkan Yardımcım Hasan Arınan, Ar-Ge Başkan Yardımcım Ercüment Özçelik ve daire müdürlerimizin katılımıyla planlama toplantısı gerçekleştirdik. Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi (BAHMER) koordinesinde aşırı yağış durumunda müdahale amaçlı 24 saat esasına göre çalışacak 300 personelimiz göreve hazır. 13 adet kar kürüme aparatlı kamyon ve iş makinaları kazı ve yükleyici, 3 adet kamyon, 1 adet otomatik bıçaklı tuzlama kamyonu, 2 adet manuel bıçaklı tuzlama kamyonu, 1 adet bobcat, 1 adet hidromek, 1 adet greyder, 1 adet büyük kepçe, 4 adet küreyici bıçak, 2 adet tuz kamyonu, 1 adet HMK mini yükleyici kepçe, 1 adet solüsyon tankını kar yağışına karşı hazır bekletiyoruz. Ayrıca ihtiyaç olması durumunda piyasadan da makine ve kamyon kiralayacağız. Depolarımızda 500 ton kum, 100 ton tuz ve 200 ton solüsyonumuz da hazır. Olumsuz hava koşullarından halkımızın mağdur olmaması için 7/24 görevdeyiz” dedi.

AKIN,” KABİRLERİ NUR, MEKANLARI CENNET, RUHLARI ŞAD OLSUN”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 22 Aralık Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 Mesajında Sarıkamış Şehitlerini hiç bir zaman unutmadıklarını ve her zaman rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden Akın,” 22 Aralık 1914 - 15 Ocak 1915 tarihleri arasındaki Osmanlı- Rus savaşı sırasında Sarıkamış'ta bulunan Allahuekber Dağları'nda, yurdumuzun dört bir yanından gelen 90 bin kahraman askerimiz, vatanları uğruna canlarını hiç düşünmeden feda etmişlerdir. Millî ve manevi değerlerimiz uğruna üstün bir cesaret örneği sergileyerek tereddüt etmeden canlarını feda eden Kahraman Şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Kabirleri nur, mekânları cennet, ruhları şad olsun” dedi.

AKIN’A BOLU’DAN BAŞSAĞLIĞI VE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Belediye Meclis Üyesi Necdet Çakır, ailesi ile birlikte Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ı ziyaret etti.

Makam odasında gerçekleşen ziyarette Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Belediye Meclis Üyesi Necdet Çakır, Başkan Cemal Akın’a geçmiş olduğumuz günlerde geçirdiği trafik kazası sebebiyle başsağlığı ve geçmiş olsun temennisinde bulundu. Gerçekleşen ziyaretten ötürü büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Cemal Akın, ziyaretleri ve temennileri için misafirlerine teşekkür etti.

 

AKIN, “ BU YOLUN SONUNUN 3. LİG OLACAĞINA İNANIYORUZ”

Bartınspor Kulübü Başkanı Serkan Yurtaçan, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ı ziyaret etti.

Makam odasında gerçekleşen ziyarette Bartınspor Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Somaklı, Takım Kaptanı Aykut Karaman ve Futbolcu Berkay Yüksel hazır bulundu. Ziyarette Bartınspor Kulübü Başkanı Serkan Yurtaçan, başlatmış oldukları “Bartınspor’a 74 TL. Yardım Kampanyası” hakkında Başkan Cemal Akın’a bilgiler verdi.

Ziyarette konuşma yapan Başkan Cemal Akın,” Bartınspor’umuz bu sene lige çok iyi başladı. Şuanda lider durumdayız. Allah nasip ederse sezonu şampiyon olarak tamamlamak istiyoruz. Bu şehir bunu hak ediyor. Bu yolda değerli başkanımız, yönetimi ve sporcu kardeşlerimiz büyük emek sarf ediyorlar. Bizler bu yolun sonunun 3. Lig olacağına inanıyoruz. Takımımıza destek olmak adına da ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bundan sonrada Bartın Belediyesi olarak her konuda destekçiniz olmaya devam edeceğiz. Ziyaretiniz için teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. Ayrıca kampanyanızın hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Ziyaretin sonunda Bartınspor Kaptanı Aykut Karaman, Başkan Cemal Akın’a üzerinde Karadenizin İncisi Bartınspor yazılı atkı hediye etti.

ASLAN VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNDE BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİ

Bartın Oto Galericiler Derneği Başkanı Engin Aslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ı ziyaret etti.

Ziyarette Aslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Milliyetçi Hareket Partisi Bölge İstişare Toplantısına giderken yaşanan trafik kazası dolayısıyla Başkan Cemal Akın’a başsağlığı ve geçmiş olsun temennilerinde bulundular. Nazik ziyaretleri için misafirlerine teşekkür eden Başkan Akın, kazada hayatını kaybeden Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ve MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sevilmiş’e Allah’tan rahmet diledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Dönmez'den Bakü'deki şehitliklere ziyaret

Bakan Dönmez'den Bakü'deki şehitliklere ziyaret